keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Suomen Allergia- ja Astmaliitto suosittelee Youngbloodin meikkejä

Ihan liian harvoin muistan korostaa sitä, että myymämme kosmetiikka sekä Dermalogica, että Youngblood ovat allergiasta kärsiville todella hyvä vaihtoehto. Se ehkä johtuu siitä, että törmään asiakastyössäni allergioihin hyvin harvoin. Tai ne eivät ainakaan ole mikään ongelma työssäni.

Allergioitahan on ihmisillä paljon ja ne ovat valitettavasti lisääntymään päin. Lähes jokainen ihminen saa vähintään kerran elämässään jonkun allergisen ihoreaktion ja lähes kaikilla on kokemus jostain ihoa ärsyttävästä kosmetiikasta. Jokainen uusi asiakas tullessaan meille kertoo olevansa hyvin herkkäihoinen ja moni hakeutuu kosmetologille koettuaan ettei mikään oikein sovi heidän iholleen. On todella harvinaista, että joku meidän tuotteemme, tai hoitomme aiheuttaisi jonkun reaktion. Näiden yli kolmenkymmenenvuoden aikana olen pari kolme kertaa nähnyt kasvohoidon aiheuttavan jotain allergista reaktiota. Se vaihtoehto on otettava aina kuitenkin tarkasti huomioon ja asiakkaan kokemuksia pitää kuunnella tarkkaan.

Yksi syy siihen miksi en näe tuotteidemme kohdalla allergiareaktioita on se, että asiakkaat ovat erittäin hyvin selvillä omista allergeeneistään. Yleensä vakavasti allerginen uusi asiakas tuo mukanaan lista raaka-aineista jotka eivät hänelle sovi. Silloin on hyvin helppoa pudottaa pois ne aineet mitä asiakkaan iho ei siedä. Tietysti tällaiselle asiakkaalle helposti syntyy uusiakin allergioita, mutta Dermalogican kohdalla käy päinvastoin. Säännöllinen kasvohoito ja Dermalogican kotihoitotuotteet parantavat ihon tilannetta niin paljon ettei se enää reagoikaan niin helposti. Silloin kun iho on hoitamaton ja jo kuivuuttaan ärtynyt se helposti ärsyyntyy ihan kaikesta.

Yleisimmät allergeenit ovat hajusteet, väriaineet ja säilytysaineet ja niistä parabeenit ja sen johdannaiset ovat pahimpia. Dermalogicassa ja YB:ssä ei ole hajusteita eikä väriaineita ja parabeeneja on ihan parissa tuotteessa, joiden säilyvyys olisi muuten liian heikko. Lähipiirissäni on kaksi todella yliherkkää ihmistä eli äitini ja paras ystävättäreni ja he ovat meille hyviä koekaniineita. He eivät ole onneksi koskaan reagoineet meidän tuotteisiin eikä hoitoihin, vaikka kumpikin on välillä ihottumassa milloin mistäkin syystä. Aika usein asiakkaiden herkkyydet kohdistuu ruoka- aineisiin ja jos on esimerkiksi allerginen sitrushedelmille ei ole järkevää käyttää tuotteita joissa on sitrushedelmistä saatuja antioxidantteja. Myös monet lääkeaineet saattavat herkistää ihoa reagoimaan kosmetiikalle. Esimerkiksi antibioottikuurin aikana asiakas voi herkistyä, vaikka ei muuten olisikaan yliherkkä. Joskus varmaan uusi asiakas voi ihmetellä miksi kyselen ruoka- allergioista ja lääkkeiden käytöstä, vaikka yritän muistaa aina perustella kyselyni. En tee sitä uteliaisuudesta, vaan haluan olla mahdollisimman hyvin selvillä asiakkaan terveyden kokonaistilanteesta. Toivoisinkin, että kertoisitte, jos teille on tullut käyttöön jokin uusi lääke, tai olette olleet antibioottikuurilla edellisen kasvohoidon jälkeen.

Meikkituotteiden valinta allergiselle on yleensä vielä ongelmallisempaa, kuin hoitokosmetiikan löytäminen. Youngblood on paras mahdollinen valinta, koska se on ainoita meikkisarjoja jota Suomen Allergia-ja Astmaliitto suosittelee. Meikkituotteissa vaikein on silmämeikit ja valitettavasti joskus on parempi ettei niitä edes yritä käyttää, jos aina tulee reaktio. Jos ette ole vielä Youngbloodin tuotteita kokeilleet se kannattaisi kyllä tehdä, koska yleensä siitä löytyy sopivat tuotteet. 

1 kommentti:

  1. Ben Nye on ensimmäinen meikkisarja joka sai Suomen allergia ja astmaliiton suosituksen. Sarjan värivoiteet sopivat erittäin hyvin ihosairauksista kärsivälle.

    VastaaPoista