sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Ihonhoito-ohjeita syksyn aurinkolomalle

Monilla on vielä tarkoitus jatkaa kesää ja lähteä pikapuoliin lomalle etelään. Useimmilla on ajatus ettei ihoa tarvitse lomaa varten mitenkään huomioida, kun kesä oli juuri. Lasketaan sen varaan, että aurinkovoidetta ei tarvita, kun iholla on omaa suojaa menneestä auringosta. Jälkikäteen moni harmittelee miten pigmenttiläiskät tummeni voimakkaasti jo yhdessä viikossa.

Nyt ei enää voi yhtään laskea menneen kesän rusketuksen suojaavuuteen. Moni on ollut jo useamman kuukauden arkipäivät sisätiloissa UV-säteilyn ulottumattomissa. Iho ei ole vielä yhtä kalpea, kun kevät talvella, koska siinä on pinnassa vielä kuollutta solukkoa jossa on auringon tuomaa ruskehtavaa pigmenttiä. Se ei kuitenkaan suojaa UV-säteilyltä ja iho vaurioituu auringosta melkeimpä yhtä pahasti, kuin talvenkin jälkeen. Pigmenttiläiskät tummenevat hyvin voimakkaasti jo viikossa näin syksyllä. Muu iho ei ehdi saamaan paljoakaan väriä, mutta pigmenttikohdat tummuvat jo yhdessä päivässä. Vaaleammasta pohjaihosta tummemmat läiskät näkyvät entistä selvemmin. Suojakertoimeksi vartalolle ja kasvoille kannattaa valita viisikymppinensuoja. Protection Sport sk 50 (53€) sopii koko perheelle ja vartalolle ja kasvoille.

Pigmenttiläiskistä kärsivälle suosittelen uusia PowerBright linjan tuotteita ja ne ovat nyt saatamissa myös verkkokaupassamme. Niiden käyttö ei mitenkään rajoitu pelkältään viikon etelän lomaan, vaan PowerBright tuotteita voi käyttää talvella lisäämällä hoitoon sopivia muita tehoaineita. Pure Light sk 50 (107€) on uudistunut todella paljon ja se imeytyy erittäin hyvin jättämättä mitään väriä ihon pintaan. Se on myös kosteuttava ja hoitava ja sopii päivävoiteeksi, vaikka ei pigmenttiläiskiä olisikaan. Pure Night (127€) yövoide korjaa UV-säteilyn aiheuttamaa epätasaista pigmentin muodostumista ja vähentää auringon vanhentavaa vaikutusta. Tehokkain tuote pigmenttiläiskille on PowerBright C-12 Serum (155€). Se on tehotippa, joka hajoittaa jo syntynyttä pigmenttiläiskää ja nopeuttaa sen vaalenemista. Tehotippaa käytetään aamulla ja illalla muiden PowerBright voiteiden alla.

Suomen talveen palatessa kannattaa PowerBright tuotteet käyttää loppuun ja jos ne tuntuu liian kevyiltä voi yöksi käyttää C-12 Serumin sijalta Overnight Repair Serumia (98€) ja lisätä Barrier Repair ( nyt 49€, norm. 62€) voiteiden päälle aamuin illoin.  

4 kommenttia:

 1. Kirjoitat aiemmissa kommenteissasi ettei INCI listaa ole ollut käytettävissä aina, mitä tarkoitat sillä? En ole koskaan nähnyt Suomessa myytävää kosmetiikkaa ilman INCI:ä. Lain mukaan se pitää olla aina saatavissa. Ihmettelen suuresti ellet ole perehtynyt INCI listaan sen verran, että tietäisit sen olevan lain vaatima.

  VastaaPoista
 2. Tämä INCI lista on EU:n yhteinen luettelo kosmetiikan raaka-aineista ja se on löydyttävä kaikista EU:n alueella myytävistä kosmetiikkatuotteista. Mutta ennen EU:takin oli elämää ja silloin ei INCI listaa tunnettu. Tarkkaa vuotta en osaa sanoa milloin Suomi allekirjoitti tämän EU:n kosmetiikkalain. Muistaakseni joskus 90-luvun lopussa se oli. Olen suurimman osan työelämästäni tehnyt ilman INCIä ja silloin piti kosmetologin itse tietää raaka-aineiden merkitykset. INCI:n tarkoitus on helpottaa kuluttajaa esimerkiksi väistämään ainetta jolle on allerginen.

  Teknokemian yhdistys on erinomainen tietokanava kuluttajalle ja meille ammattilaisille. Sieltä saa puolueetonta tietoa kosmetiikasta ja lainsäädännöstä. Suosittelen tutustumaan Teknokemian yhdistyksen sivustoihin, jos on kiinnostunut kosmetiikan raaka-aineista.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Minusta on todella ikävää, että kommenteissa käytetään hyökkäävää ilmaisua. Ihan, kuin etsimällä etsittäisiin Inkerin työstä ja osaamisesta jotain vikaa. Olen ollut Inkerin asiakkaana yli kolmekymmentävuotta ja ihailen hänen ammattitaitoaan ja ystävällisyyttään.
  Varmaan kukaan kosmetologi ei tarjoa ilmaista tietoa näin paljoa, kuin tässä blogissa löytyy. Kiitos Inkku!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustuksestasi. Minusta on kivaa, kun blogissa esitetään kysymyksiä. Vastaan niihin mielelläni. Olisi tietysti mukavampi vastailla, kun kysymyksen sävy olisi kohtelias. Itse en kävisi keneltäkään tiukkaamassa vastauksia näillä tavoin mitä täältä lukee, mutta ehkä se on tullut tavaksi sosiaalisessa mediassa. On helppo anonyyminä käyttytyä miten sattuu.

  Inkeri

  VastaaPoista