keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Nettihäiriköinti on nykypäivää

En ole aikaisemmin ajatellut ollenkaan miten yleistä nettihäiriköinti on ja millaisia muita huonoja puolia netissä on. Tämän ikäinen ei ole lapsesta saakka ollut tekemisissä tietokoneiden kanssa, niin energia menee uusien taitojen opetteluun. Viimeisten vuosien aikana suomut ovat pudonneet silmiltäni, kun sotahistoriaharrastuksen ja työni vuoksi olen käyttänyt nettiä paljon. Olen löytänyt lukuisia natsisivustoja ja erilaisten aktivistien blogeja ja nyt viimeksi tämän blogin missä oli tappolista meidän ministereistä. Itse olen ihmetellyt miten oman yritykseni blogi Purkkiarmeijan komentaja on saanut olla ihan rauhassa tähän asti. Muutama vuosi sitten pidin Hämeen Sanomissa blogia Yrittäjän ajatuksia ja ilmeisesti sotahistoriajuttujeni takia sain muutaman hyvin ilkeän nimettömän postikortin.

Nyt tämä blogi on joutunut nettihäirikön kohteeksi ja se on aiheuttanut paljon työtä ja pään vaivaa. Keskustelin asiasta nettiviestinnän asiantuntijan kanssa ja tapa toimia tässäkin blogissa on hyvin tyypillinen. Ensin heittäydytään ystävällismieliseen keskusteluun ja tehdään kohtuullisen asiallisia kysymyksiä. Anonyyminä esiinnitytään useamman kirjoittajan nimissä ja teetetään työtä blogin ylläpitäjälle aina vaan enemmän. Lopulta häirikkö hermostuu itsekin ja aloittaa loan heiton ja solvaamisen. Näillä tyypeillähän on tuhottomasti aikaa, koska minunkin blogiin tulee häirikkökommentteja aamusta asti monta kertaa päivässä. Hyvin ahkera ihminen, jos ahkeruus kohdistuisi johonkin järkevään.

Blogialustoilla on monia tapoja torjua häiriköintiä ja niin on tässä Blogger alustassakin. Minähän olen antanut täydet vapaudet kommentointiin, koska ei ole mitään ongelmia ollut. Suurin osa bloggaajista ei anna kommentin näkyä heti, vaan he itse tarkistavat sen ennen julkaisua. Siihenkin voin mennä, jos on tarpeen. Itse kommentoin kansanedustajien, tai muiden tunnettujen henkilöiden blogeissa ja niissä on aina laitettava nimi ja sähköpostiosoite, joka ei näy muille lukijoille, mutta bloggaaja näkee sen. Tällä hetkellä minun blogissani kommentin alle voi laittaa minkä nimen haluaa ja voi olla olevinaan, vaikka Kiinan keisari. Tapana on, että jos kommentti allekirjoitetaan koko nimellä valitaan anonyymin tilalle oma nimi ja sähköpostiosoite joka näkyy bloggaajalle. Nämä minun blogissani olevat jollain ammattinimikkeellä ja nimellä varustetut kommentit ovat luultavasti samaa häirikkölinjaa, koska sähköpostiosoitetta ei tule tietoihin.

Toivon, että jatkamme yhdessä mukavaa yhteishenkeä tässä blogissa ja kommentoitte, niin kuin ennenkin. Oikeastaan toivon, että kommentoisitte entistä enemmän, jotta häiriköitsijä huomaa ettei hän pystynyt kaatamaan yritykseni blogia eikä karkoittamaan lukijoita mikä oli luultavasti tarkoituksena. Minä poistan nuo ilkeät kommentit heti, kun ehdin. Jos poistan kommentit nopeasti blogia lukiessani jää näkyviin teksti, että kommentti on poistettu. Silloin, kun ehdin teen poiston "pitemmän kaavan mukaan"  blogin taustalta ja siitä ei jää lukijoille näkyviin mitään.Tiistainkin aikana tein lukuisia poistoja, mutta ei haittaa eiköhän se joskus lopu.


5 kommenttia:

 1. Inkeri; kysyn rehellisesti onko fakta-asioista kommentoiminen asialliseen ja rakentavaan sävyyn nettihäiriköintiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentointi asiallisesti ja rakentavasti on nimenomaan blogin tarkoitus. Keskustelen mielelläni lukijoiden kanssa. Se ei kuitenkaan ole hyvää keskustelua, kun esitetään faktoina asioita joissa ei ole mitään perää. Nyt täällä on lukuisia kommentteja joissa 20% on totta ja loput höpöhöpöä. Jos sattuu lukemaan jostain keskustelupalstalta ihmisten kommentteja se ei ole faktaa.
   En myöskään hyväksy, että blogiani käytetään jonkun toisen verkkokaupan markkinointiin. Luulen kuitenkin, että nämä kirjoittelijat ovat olleet sen verran lapsellisia etteivät ole ymmärtäneet todella vahingoittavansa yrityksen mainetta. Nämä kommentoinnit ovat aiheuttaneet paljon keskustelua yrittäjien välillä, koska jokaisen pienyrittäjän pelko on joutua netissä asiattoman panettelun kohteeksi. Nykyisen taloustilanteen aikana on kohtuutonta, että yritykselle tulee vielä lisärasitteita. Itse käytin viime viikolla 10-15 tuntia kommentointiin ja asian pohtimiseen.

   Vielä tästä fakta asiasta. Poistin monta kommenttia joissa parjattiin minua, tai Maria. Eräässä sanottiin, että olen vanha ja lihava ja se on varmaankin fakta. Pitäisikö tällainen kommentointi hyväksyä sillä perusteella, että kyse on faktasta:)

   Inkeri

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys, Olen perustamassa Hämeenlinnaan ystävättäreni kanssa hyvinvoinnin ja kauneuden monitoimikeskusta johon kuuluu myös kosmetologipalvelut. Ammattisarjoiksi olen valinnut mm. Dermalogican myös, mutta pari muutakin tuotesarjaa. Onko sinulla etuoikeus tähän verkkokauppaan kun ajattelin itsekkin sellainen perustaa? Yhteistyö terveisin SKY-kosmetologi Anne-Maria Strömberg

  VastaaPoista
 4. Tämä kommentti on harvinaisen röyhkeä trolli. Maahantuoja otti minuun yhteyttä ja ihmetteli kovasti tätä viestiä. Samoin minäkin ihmettelin, koska yleensä otetaan yhteyttä sähköpostin kautta. Allekirjoituksen voi tehdä ihan millä nimellä tahansa, jos käyttää Anonyymiä viestiä.


  Hämeenlinnaan ei ole tulossa uutta Dermalogica pistettä, tai ainakaan Suomen maahantuoja ei ole myymässä perusvarastoa uuteen yritykseen. Ennen, kuin sarjan saa hoitolaansa pitää käydä noin kymmenen päivän peruskurssi Dermalogican koulutuspisteessä.

  Hämeenlinnassa on tällä hetkellä kaksi muuta Dermalogicahoitolaa meidän lisäksi. SKY-kosmetologit Satu Harlin ja Lea Rantio olivat alunperin kumpikin meidän asiakkaita ja he opiskelivat vielä uuden ammatin aikuisena. Kumpikin oli meillä työharjoittelussa ja on aivan selviö, että kaikki jotka pääsevät kokeilemaan Dermalogicaa haluavat jatkaa sillä työntekoa. Dermalogica on täysin ylivoimainen ammattilaishoitosarja. Nyt minulla on sellainen käsitys, että toinen heistä on lopettelemassa ja mahdollista olisi avata uusi piste Hämeenlinnassa.

  En ymmärrä mikä ajojahti on meneillään täällä blogissa. Tekstit ovat ihan potaskaa eikä niihin pidä uskoa.


  Inkeri

  VastaaPoista