lauantai 7. marraskuuta 2015

Tulossa uusia tuotteita ja uusia ideoita

Tiistaina 10.11 lanseerataan tuo kauan odotettu Overnight Retinol Repair tuote. Olen ihan itsellenikin sitä kaivannut, koska ensi tutustuminen voiteeseen maailmankongressin jälkeen teki näkyvän vaikutuksen. Nyt tiedän hinnan jo suunnilleen ja se on n.130€ ja muutaman euron se vielä voi heittää suuntaan tai toiseen. Mitään muuta en siitä vielä tiedä, koska kaikki on salaisuuksia lanseeraukseen saakka. Tämän salaperäisyyden syy on siinä, että aina lanseerauspäivänä Dermalogicalla on lehdistötilaisuus ja sitä ennen ei saa tietoa vuotaa julkisuuteen. En ole edes pakkausta nähnyt, mutta tuo matkakoko mitä käytin oli tuubissa. Sen kuitenkin tiedän, että kyseessä on ainutlaatuinen tuote joka siloittaa ryppyjä ja tekee ihosta tasaisen ja paremman näköisen. Retinolipitoiset (= a-vitamiinihapon johdannainen) voiteet ovat tähän asti olleet reseptillä, mutta Dermalogica on kehittänyt lääkkeen ja kosmetiikan välimuodon jota voi kosmetologit myydä. Ilmoitan heti milloin saan voiteen myyntiin. Toivon, että saisimme tuotua jo edes pienen määrän voiteita tiistaina mukanamme, niin se olisi myynnissä heti keskiviikkoaamuna. Nykyisin tuon Dermalogican maahantuojan PR-Cosmeticin koulutustila ja varasto ovat eri puolilla Helsinkiä, joten en tiedä onko koulutuspaikkaan tuotu tuotteita myytäväksi. Tiistaina tiedän enemmän ja kirjoitan siitä heti tänne blogiin.

Meillä on tulossa pari hiukan erilaista tapahtumaa, kun aikaisemmin. Teen Finezzan vaateliikkeen omistajan Mäntymäen Ulla kanssa yhteistyötä ja meillä on yhteistapahtuma marraskuun loppupuolella, mutta päivämäärä ei ole vielä lukkoon lyöty. Ulla pitää liikkeensä auki kello 21 saakka ja hänellä on hyviä tarjouksia ihanista vaatteistaan. Minä olen paikalla kello 18.30-21 ja valitsen asiakkaille meikkivärit uusien vaatteiden mukaan. Varmaan kehitän jotain tarjoustuotteita siihenkin tapahtumaan, mutta idea on vielä suunnitteluvaiheessa. Ilmoitamme tapahtumasta lehtimainoksella ja täällä blogissa, facebookissa ja Finezzan nettisivuilla.

Hämeenlinnan alueella myös hyvinvointipalveluja tuottavat yrittäjät verkostoituvat ja meillä on yhdessä Kaupunkikeskusta ry:n kanssa tapahtuma nimeltään Hyvä päivä Hämeenlinnassa 15.1-16. Senkin tapahtuman suunnittelu on vielä alkuvaiheessa ja kerron myöhemmin miten se etenee ja mitä tuo päivä pitää sisällään. Olen aina suhtautunut myönteisesti yritysten väliseen yhteistyöhön ja nyt Hämeenlinnan keskustassa on tapahtunut täydellinen tyhjentyminen sekä asiakkaista, että yrityksistä. Ne ketkä vielä siellä sinnittelee ovat etupäässä näitä hyvinvointipalvelujen tuottajia hierojia, fysioterapeutteja, kampaajia ja kosmetologeja. Oma hoitolamme ei kärsi asiakaspulasta, mutta tilanteet voi muuttua milloin vaan. Yhteistyö on aina tarpeellista ja jos, muut yritykset hyötyy näistä tapahtumista olen mielelläni mukana. Yrittäjän ei koskaan pidä tuudittautua siihen, että yrityksen tilanne pysyy hyvänä tekemättä mitään. Vanha sanonta pitää paikkansa erittäin hyvin: yrittäminen on, kuin polkupyörällä ajoa, jos jättää polkematta niin kaatuu.


18 kommenttia:

 1. Jes, olen odottanutkin tuotteen myyntiintuloa! Inkeri; kirjoitit että retinolipohjaiset voiteet ovat olleet aikaisemmin reseptilääkkeitä, itse olen ymmärtänyt että retinolia saa myydä kaikki? Luulin että pelkästään se acnen hoitoon tarkoitettu Avitcid-emulsiovoide on vain reseptilääke? En löytänyt Dermalogican Yhdysvaltain nettisivulta mainitaa että tuote olisi lääkkeen ja kosmetiikan välimuoto, lähetin heille sähköpostia asiasta, kun ihan mielenkiinnosta haluan tietää...

  VastaaPoista
 2. Jos tuote olisi "lääkevoide", ei sitä saisi myydä kuin apteekeissa resepteillä.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitin varmaan epäselvästi tuon retinolasian. Olen todella innoissani uudesta voiteesta, koska se on parasta mitä olen koskaan kokeillut. Unohdin ihan, että joku anonyymikommentoija on ottanut tavaksi hakea jotain negatiivista suurennuslasilla.

  Toivottavasti tuo sähköpostisi on mennyt oikeaan osoitteeseen. Pelkään pahoin, että vastauksen saanti ei välttämättä ole helppoa. Yleensä yhteydenotot menee paikallisen maahantuojan kautta. Kerrothan millaisen vastauksen sait heiltä? EU:n ja USA:n lääke-ja kosmetiikkalaki ovat aivan erilaiset. USA:n säädökset reseptilääkkeistä ei käsittääkseni ole niin tiukka, kuin Euroopassa. Monet aineet, jotka ovat meillä reseptillä voi muualla olla myynnissä tavaratalon hyllyllä.

  Olen aikaisemminkin kirjoittanut näistä cosmeceuticaltuotteista, jotka ovat kosmetiikan ja lääkeaineiden välimuotoja. Minun olisi pitänyt mainita se tuossa kirjoituksessani, mutta arvelin jo vakioasiakkaiden ja lukijoiden muistavan sen. Näitä cosmeceuticaltuotteita ei ole Dermalogicassakaan montaa ja kaikki Suomessa myytävät cosmeceuticalit ovat tietääkseni vain ammattilaissarjoissa. Minun olisi myös pitänyt tarkentaa, että tämän kaltainen vaikutus, kun uudella Overnight Retinol Repairilla on aikaisemmin ollut vain reseptivoiteilla. Retinolipitoisia voiteita on myynnissä ihan ruokakaupoissa, mutta niiden pitoisuus on aivan mitätön.
  Tässä tullaan taas raaka-aineiden pitoisuuden merkitykseen kosmetiikan vaikutuksissa. Samaa vaikutusaine eri vahvuuksilla toimii aivan eri tavoin.

  Apteekissa reseptillä myytävät lääkevoiteet on aina tarkoitettu sairauden hoitoon. Ei terveen ihon kaunistamiseen. Retinolia käytetään arpivoiteissa ja niissä on paljon sivuvaikutuksia. Reseptivoiteessa retinol aiheuttaa voimakkaan näkyvän hilseilyn ja punotuksen. Tätä reaktiota ei tule Overnight Repair Serumilla, vaan retinolin sivuvaikutukset ovat kompensoitu muilla raaka-aineilla, joista kerron enemmän lanseerauksen jälkeen.

  Joka tapauksessa tulossa on kosmetiikkamaailman mullistava uutuus, jota kannattaa kokeilla. Olen todella innostunut tästä voiteesta ja tiedän, että asiakkaat ovat jo odottaneet tätä pitkään.

  Tämän blogin puolesta olen huolestunut, koska minulta menee sponttaani kirjoittamisen ilo jatkuvaan pilkunviilaamiseen kommenteissa. Tuntuu, että kohta pitää ottaa lakikirja esiin, että osaisin muotoilla lauseet oikein. Järkevä ja rakentava kritiikki on tervetullutta, mutta yksittäisiin raaka-aineisiin takertuminen estää kokonaisuuden ymmärtämistä. Tavallaan ei nähdä metsää puilta. Pitää miettiä miten keskustelu palaa oikeille raiteille, niin kuin se on jo monta vuotta ollut.

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Inkeri, että itsekin ymmärsit ettei tuo ensimmäinen kirjoituksesi mennyt ihan putkeen, ei saisi sortua ylilyönteihin kuitenkaan tuotteita markkinoidessa. Tätä blogia lukee varmasti moni joka ei tiedä tai osaa etsiä faktatietoa muualta. Edelleen häiritsee se että sotket retinolin ja tretioniin keskenään. Tässä dermalogican tuotteessa on retinolia 0,5%, tämä tieto on Dermalogican Usan nettisivuilta (Q and A osiosta). On totta että 0,5% retinolia antaa näkyviä tuloksia vaikuttaen ihosolujen aineenvaihduntaan. Yhdysvaltain lääke- ja ruokavirasto FDA on luokitellut ainoaksi ryppyihin vaikuttavaksi aineosaksi juuri tuon reseptivoiteessa olevan tretioniin jota suomessa myydään Avitcidina Orionin valmistamana. Jokainen voi itse käydä FDA:n sivuilla asiasta lukemaan. Toivon että jos tätä blogia lukee ihotautilääkäri niin kommentoisi että asia on näin. Ihmettelen myös Inkeri kun ensin jyrkästi kiistät että esim Dermalogica ei käytä fototoksisia raaka-aineita ja seuraavassa kirjoituksessa mainitset jo että ihan sama kääytetäänkö vai ei? Sekavaa. Ihmettelen myös väitettäsi siitä että ärsyttävät raaka-aineet kompensoi toiset ei ärsyttävät raaka.aineet? Eihän se nyt niin mene, ihan sama jos polttaa askin päivässä niin ei omenoiden syönti poista tupakan haittaavuutta. Ja mitä vielä tulee tuohon Overnight Retinol Repairiin niin markkinoilla on ollut jo pitkään 1% retinolituotteita kuten Skinceuticals ja Paulas Choice

   Poista
  2. Olen aina valmis myöntämään omat virheeni. En ole kirjoittamisen ammattilainen ja voin esittää asiat kirjoittamalla epäselvemmin, kuin asiakkaalle puhuttaessa. Kerron myös, että kirjoitan näitä pitkiä vastauksia monessa pätkässä työpäivän aikana ja tiedosta sen ettei se ole paras tapa tehdä kirjoitusta. Kosmetologin työ hoidetaan ensin ja sitten vasta tämä kirjoittaminen.
   Olen kuitenkin kokenut ihonhoidonammattilainen ja tämä on yritykseni blogi. Tämä on viimeinen kommentti, jonka päästän läpi jossa mainostetaan muita verkkokauppoja ja muuta kosmetiikkaa!

   Olen jokaisessa kirjoituksessani maininnut, että Overnight Retinol Serumia ei ole lanseerattu Suomessa. Minä en voi kertoa siitä mitään pitoisuuksia yms.ennen, kuin lanseeraus on tapahtunut. Malta odottaa tiistain jälkeen, niin kerron lisää.

   Jos tätä pilkkunpaikkaa jaksaa vääntää, niin kirjoituksiani voi tulkita ihan miten vaan. Tuo tupakka vertauksesi ei tähän kohtaa esimerkkinä sovi. Olen tästä tupakasta ihan samaa mieltä. Fototoksinen vaikutus voidaan kompensoida esimerkiksi titaanioksidipitoisella aurinkovoiteella. Näin ei Dermalogicassa ole, mutta monessa markettisarjassa käytetään tätä konstia.

   Selvennän vielä tätä lausetta lääkkeen ja kosmetiikan välimuodosta. Ilmeisesti tämän tyyppinen kosmetiikka ei ollut kommentoijalle tuttua ja se voi olla vielä monelle muullekin tuntematonta. Käytän aina mahdollisimman paljon suomenkielisiä sanoja, kuin jotain kuluttajalle vaikeammin avautuvia termejä. Lääkkeen ja kosmetiikan välimuodosta yleinen nimitys on cosmoceuticaltuote. Tämä termi ja tämän tyyppinen kosmetiikka on ollut käytössä jo 1990-luvun loppupuolelta saakka.

   Inkeri

   Poista
  3. Kauan kesti Dermalogicalta tuoda tuote markkinoille jos jo samanlaisia tuotteita on ollut myynnissä 90-luvulta lähtien, 16 vuotta

   Poista
  4. So whaaaat?

   Ihanko "samanlaisia tuotteita"? Ja sälytätkö jotenkin Inkerille "syyn" siitä, että tämä tuote tulee markkinoille "vasta" nyt?

   Leena

   Poista
 4. Tulen heti ensi viikolla ostamaan tuon uuden voiteen. Olenkin jo odottanut sitä heti, kun elokuussa siitä kerroit.
  Nuo negatiiviset kommentit voisi poistaa, vaikka tiedän ettet sitä mielelläsi tee. Ne pilaavat muidenkin lukijoiden ilon.

  VastaaPoista
 5. Ostin syksyllä jenkeistä Overnight retinol serumin ja se on oikein hyvä voide. Olen jenkeissä asuessani käyttänyt muutamia vahvempia retinolivoiteita, mutta ne ovat jo liian vahvoja. Iho kuoriutuu suikaleina ja punoittaa. Meidän talvessa se varmaan tuntuisi ihan kamalalta.

  Ikävää, että joku lukee Inkerin asiantuntevia juttuja, kuin "piru raamattua". Suositelen Dermalogican uutta voidetta, koska oma kokemukseni on niin hyvä. Ostan yleensä kaikki tuotteeni Inkeriltä, koska hän pystyy neuvomaan parhaiten juuri minulle sopivat aineet. Käyn usein työmatkalla jenkeissä ja ostin tämän uuden voiteen, kun kuulin siitä kasvohoidossa olessani. Suomalaisen kosmetologin ammattitaito on ihan omaa luokkaansa verrattuna jenkkeihin. Ei kannata heidän keskustelupalstoilta yms.uskoa ihan kaikkea. Heillä on parin kuukauden kurssi eikä mitään muuta. Inkerin ammattitaito perustuu pitkään kokemukseen, joten luotan hänen neuvoihinsa kaikista eniten.

  Jenni Tiili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella samantaipainen kirjoitustyyli tällä Jennillä ja Inkerillä? Oletteko muut huomanneet saman?

   Poista
  2. Epäiletkö, että Jenni Tiili on joku sivupersoonani:) eipä se haittaisi, kun Jenni on niin upea mallimittainen nainen. Olisikin mukava kokea miltä maailma näyttää, kun olisi parikymmentäsenttiä nykyistä pidempi. Minullahan pitäisi olla sähköpostikin avattuna tuolla nimellä ja mitä ihmettä siitä hyötyisin. Ei kannata keksiä salaliittoteorioita.   Inkeri

   Poista
  3. Ihmettun vain kun kirjoitus tyyli täysin sama ja ihan samanlaisia termejä ja sanamuotoja käyttätte molemmat, oletteko sukua keskenään?

   Poista
  4. Olen 1980-luvulla valmistunut kosmetologiksi puolenvuoden koulutuksesta, mutta päivääkään en ole kosmetologin työtä tehnyt. Varmaan ihan hyväkin, koska en haluaisi työhön missä joutuu mielivaltaisen ilkeyden kohteeksi.
   On todella törkeää kertoa perustavansa uutta Dermalogicahoitolaa Hämeenlinnaan. Ihmettelen myös kenellä riittää aikaa tähän kirjoitteluun. Eihän tuossa enää ehdi töissäkään käydä, kun kaikki aika menee netissä roikumiseen.
   Jenni Tiili

   Poista
 6. minäkin olen sitä mieltä, ettei tarkoitushakuisen ilkeitä kommentteja tarvitsisi julkaista. ihme vänkäämistä. säälittävää ettei aikuisella (?) ihmisellä ole parempaa tekemistä.

  VastaaPoista
 7. Kävin tänään isänpäiväkutsuilla ja nautimme ihanaa juustokakkua.

  Onneksi kukaan pöydässä ei alkanut jankuttaa kakun ainesosista, niiden alkuperästä, niiden prosentuaalisista suhteista, niiden aiheuttamista allergioista tai muista vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin.

  Tai vängännyt, miten kakkua on markkinoitu. Ei kai tämä justokakku niin ainutlaatuista voi olla, koska juustoahan on kolmioleipienkin välissä? MIksi meillä on nyt tätä kakkua eikä juustokolmioleipiä?

  Kakku oli todella hyvää, totesimme, ja nautimme siitä ilman repivää käräjäsalitunnelmaa.

  Samoin aion nauttia uudesta Dermalogican tuotteesta ja luottotuotteistani aivan siitä huolimatta, mitä joku anonyymi sattuu melskaamaan muka asiallisen ja relevantin informoinnin nimissä.

  Piru raamatun lukijana on rasittavaa etenkin Inkerille, joka joutuu todistusvelvolliseksi pahantahtoisten kommenttien takia.

  Minä en ainakaan Inkerin asiakkaana ja blogin lukijana tarvitse edunvalvojaa - niin kuin eivät varmasti muutkaan. En koe mitenkään joutuneeni epäasiallisen markkinoinnin kohteeksi. Osaan sitä paitsi hankkia ja prosessoida tietoa - myös englannin kielellä.

  Mitä tulee fototoksisuusmessuunkin: suurin osa pigmentaatioista ja muista valovaurioista tulee varmasti siitä, että aitona ja luonnollisena itseään pitävä ihonhoitotuotteiden vastustaja ei ymmärrä suojata ihoaan mitenkään.

  Kannatan kommenttien valvonnan käyttöönottoa. Tsemppiä Inkerille.

  Leena

  VastaaPoista
 8. Kiitos Leena. Osaat kirjoittamisen ammattilaisena pukea asiat sanoiksi huomattavasti paremmin, kuin minä. Juuri tuota käräjätunnelmaa olen kokenut, koska asetan sanani miten hyvänsä ne käännetään minua vastaan. Jos kommenteissa olisi todellisia väitteitä, niin niihin olisi helppo vastata. Nyt puolet jutuista on pelkkää potaskaa johon haetaan mukamas faktaperusteita ihan mistä sattuu. Taustalla on ilmeisesti tarve mainostaa jotain verkkokauppaa, mutta samalla tehdään markkinoinnin suurin virhe, kun lähdetään mollaamaan toista yritystä. Yleensä se osuu aika pian omaan nilkkaan.

  Nyt keskustelun sävy on niin negatiivinen ettei sitä kukaan viitsi lukea ja tämän blogin tarkoitus on kuitenkin tuottaa iloa ja positiivisiä ajatuksia. Ellei kommentoija älyä lopettaa minun on pakko poistaa hänen kommenttinsa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 9. Hei,
  Meitä "anonyymejä" kirjoittajia näkyy olevan täällä useampia. Omat kirjoitukseni ovat olleet täysin asiallisia. Olen koulutukseltani Estenomi ja pitkän uran tehnyt kuten sinäkin. Luen tätä blogia säännöllisesti ja olen kokenut tarpeelliseksi korjata joitain väittämisiäsi oikeiksi. Minusta meidän tulee olla aivan varmoja asioista kun täällä niistä kirjoittelemme. Huomaan että kerrot tuotteista niin kuin maahantuoja on sinua kouluttanut. Täytyy aina muistaa että maahantuojan tavoite on saada tuotteita myydyksi mahdollisimman paljon. Itse en koskaan asiakkailleni puhu "tehotipoista" tai muuten liioittele tuotteideni vaikutuksilla. Kuten hyvin tiedät mikään markkinoilla oleva tuote ei nosta roikkuvaa ihoa tai poista ryppyjä. Myös meidän ihonhoitoalan ammattilaisten kannattaa päivittää tietoutta ja koulutusta säännöllisesti. Ala kun kehittyy jatkuvasti.

  Ystävällisesti, Saara Tuomola

  VastaaPoista
 10. Miten estenomi on tehnyt pitkän uran Inkerin lailla, kun koko koulutus alkoi 2000-luvulla?
  On aivan sama millä nimellä kuittaat kommenttisi, koska kirjaudut kuitenkin anonyymiksi. Jos olisit rehellinen ja todella ammattilainen kirjautuisit omalla nimelläsi ja jättäisit URL tietoihin sähköpostiosoitteesi.
  Missähän kohtaa Inkeri on väittänyt voiteiden nostavan roikkuvan ihon. Ammattilainen ei muuten käytä sanaa nostaa ja roikkuva. Se sanotaan kohottaa veltostunutta ihoa. Olet hyvä esimerkki työttömästä, joka viihdyttää itseään nettihäirikkönä. Kenellä työssä käyvällä ihmisellä on aikaa roikkua netissä kommentoimassa jatkuvasti. Niin kauan, kun kommentit tulee osoitteesta anonyymi niiden takana melko varmasti on sama ihminen.

  Jenni Tiili

  VastaaPoista