maanantai 8. helmikuuta 2016

Aikuisen naisen meikki vaatii hyvät välineet ja oikeat meikit

Lomani aikana ehdin kiertelemään tavaratalojen kosmetiikkaosastoja, joita aika harvoin ehdin katsomaan Suomessa. Saigonissa oli myynnissä lähes kaikki samat sarjat, kuin Suomessakin. Jonkin verran ostankin meikkejä ihan vaan kokeiltavakseni, mutta ihonhoitoon en koskaan käytä muuta, kuin Dermalogicaa.

Nyt yritin ajatella meikkivalikoimaa kuluttajan kannalta ja tuntui aika epätoivoiselta löytää tuosta määrästä mitään itselleen sopivaa. On aivan eri asia valita yli viisikymppiselle sopivat tuotteet, kuin kolmekymppiselle vielä kiinteälle iholle. Tätä asiaa en ole ymmärtänyt ennen, kuin olin sen omakohtaisesti kokenut. Vaikeinta on löytää sopivat luomivärit ja silmien rajaukset. Jostain syystä myyntiin on tullut useampia meikkisarjoja, jotka on suunniteltu ammattimeikkaajille eli ns.professional tuotteita. Iso osa näistä meikeistä vaatii sellaista osaamista mitä harvalla yli viisikymppisellä on. Meidän ikäluokka on oppinut meikkaamaan 70-luvulla ja sen ajan meikkituotteilla. Nämä ammattilaismeikit eroaa totaalisesti siitä mitä me olemme oppineet. Niiden väripigmenttien määrä on moninkertainen verrattuna moneen muuhun sarjaan. Paljon väripigmenttiä omaavat luomivärit tarvitsevat aika taitavan meikkaajan ettei silmämeikki näytä mustelmalta.

Olen kokeeksi hankkinut useampia aika kalliidenkin sarjojen luomivärejä ja suurin osa on ollut pettymys. Niissä ei taas ole ollut väripigmenttiä tarpeeksi, tai se on liian varisevaa, tai kiiltävää. Aika harvoin myyjä mitenkään neuvoo luomivärin käyttöä, vaan asiakas saa valita sen ihan itsekseen. Kunnolliset siveltimet ovat siistin meikin perusta. Luomivärirasioissa olevat pienet superlonlevittimet ovat tarkoitettu, vain matkakäyttöön. Niillä ei kannata alkaa silmämeikkiä räpeltämään. Tämäkin korostuu ikääntyessä pystyin vielä kolmekymppisenä saamaan niillä eihan kohtuullista tulosta, mutta ryppyinen, ohut luomi tarvitsee kunnollisen siveltimen. Siveltimessä pitää olla pitkä varsi, muuten homma menee sotkemiseksi. Sivellin osa pitää olla alle sentin levyinen ja napakan lyhytkarvainen.

Tuohon meikkivärien valintaan en osaa muuta neuvoa antaa, kuin osta Youngbloodin meikkejä. Meillä ei ole edes myynnissä mitään kovin erikoisia muotivärejä, vaan värejä joita on helppo käyttää ilman suurempaa paneutumista. Emmekä me myy asiakkaalle meikkejä jotka ei ole hyviä valintoja. Me tiedämme miltä meidän meikit iholla näyttää ja osaamme arvioida mikä kenellekin sopii. Meikit sopii myös yhteen paljon paremmin, kun kaikki on samasta sarjasta. Jos luomelle laitetaan kahta eri merkkistä luomiväriä tulos ei ole paras mahdollinen. Moni nuorempi myyjä ei osaa vielä arvioida mikä ryppyisillä luomilla ja veltostuneella iholla toimii parhaiten. Nuorilla naisilla on vielä intoa kokeilla meikkejä moneen kertaan ja harjoitella uusia tapoja. Aika harva keski-ikäinen nainen viitsii käyttää aikaansa meikkikokeiluihin, vaikka se ihan hyvää tekisikin. Parasta on luottaa asiantuntijan valintoihin. Se tulee monin kerroin halvemmaksi, kuin ostaa meikkejä joita käyttää korkeintaan pari kertaa.

2 kommenttia:

  1. Olen erittäin tyytyväinen teidän meikkivalikoimaan. Tuo jauhemainen meikki onkin ihan helppokäyttöinen kunhan uskaltauduin kokeilemaan. Onkohan kevääksi tulossa uusia värejä?

    VastaaPoista
  2. Kyllä kevääksi aina tulee muutamia uutuuksia, mutta vielä ei ole tietoa millaisia ne ovat. Yleensä ne esitellään firmoille helmi-maaliskuun vaihteessa. Kerron heti, kun saan niistä tiedon.

    Hieno juttu, että kokeilit jauhemaista mineraalimeikkiä etkä antanut ennakkoluulojen rajoittaa uuden oppimista. Kaikki ketkä kokeilevat mineraalimeikkiä ihmettelevät miksi eivät sitä jo aikaisemmin kokeilleet. Itse en ole kymmeneenvuoteen käyttänyt muuta, kuin tätä jauhemaista meikkiä ja mielestäni sen voittanutta ei löydy.

    Inkeri

    VastaaPoista