maanantai 29. helmikuuta 2016

Yöunet vaikuttaa myös ihoon

Yöunet ovat ihmisen tärkeä perusasia, ellei nuku hyvin koko elimistö voi huonosti. Puhun monen asiakkaan kanssa unettomuudesta ja väsymyksestä ja ne ovat aika yleisiä vaivoja. Vaihdevuosi ikään kuuluu monella unettomuus ja se tekee elämästä tosi hankalaa. Toisilla unettomuus ja huono unisuus on kaiken ikää ongelmana. Asiakkainani on paljon vuorotyöläisiä ja he joutuvat ikääntyessä koville hoitaakseen työnsä kunnolla.

Monet yöksi tarkoitetut hoitotuotteet sisältävät runsaasti tehoaineita, koska yöllä iho on vastaanottavaisempi. Esimerkiksi Dermalogican Overnight Repair Serum on nimensä mukaan tehty, niin että se toimii yöllä erittäin hyvin. Tämä johtuu siitä, että nukkuessa ihon pintalämpötila nousee ja mikroverenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuu. Unen aikana elimistö korjaa itseään ja ihosolut pystyvät sen ansiosta päivällä paremmin torjumaan kaikki rasitukset. Huonosti nukutun yön jälkeen ainakin yli nelikymppinen on turvoksissa ja kasvojen väri on kalpean harmaa. Silloin yön aikana aineenvaihdunta ja verenkierto ei ole kunnolla toiminut, vaan turvotus kerääntyy elimistöön. Runsas juominen parantaa aineenvaihduntaa, mutta juuri ennen nukkumaan menoa ei kannata juoda paljoa. Toiset joutuu juoksemaan vessassa pitkin yötä ja yöuni häiriityy siitä. Ne ketkä pystyvät nukkumaan ilman vessareissua kerää elimistöön nestettä ja kuona-aineita. Kumpikin asia näkyy aamulla kasvoissa. Suositus olisi, että kaksikolmasosaa päivän neste määrästä juotaisiin jo ennen puoltapäivää näin se ehtii poistua ennen nukkumaan menoa.

Olen nähnyt muutamia tutkimustuloksia vuorotyön vaikutuksista ihoon ja sen vanhentava vaikutus on aika suuri. En sitä ole kylläkään omassa työssäni huomannut, vaikka useita vuorotyöläisiä on vakioasiakkaana. Siinäkin asiassa hyvä ihonhoito auttaa todella paljon. Näen omista 50-60-vuotiaista asiakkaistani, että he näyttävät monta vuotta ikäänsä nuoremmalta vuorotyöstä huolimatta. Unilääkkeiden vaikutuksesta ihoon en ole mitään varsinaista tutkimusta löytänyt, mutta asiakkaiden tuntemusten perusteella sanoisin niiden lisäävän turvotusta ja hidastavan verenkiertoa entistä enemmän. Yöuni on varmaan unilääkkeen kanssa niin sikeää, että elimistön toiminnat vähenee. Samoin unilääke voi rauhoittaa ja hidastaa myös aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Pidän näitä asioita aika merkityksettöminä ihonhoidon kannalta ettei sen takia kannata unilääkettä jättää käyttämättä. Uskon ettei niitä anneta, kuin tosi tarpeeseen ja ihmiselle voi tulla aikoja jolloin on parempi turvautua lääkkeeseen ettei unettomuus invalidisoi koko elämää.

16 kommenttia:

 1. SkinPerfect Primer, aiheuttaako tuo näppylöitä (finnejä)?
  Sain tuollaisesta näytteen ja olen laittanut nyt aikani sitä säilöttyäni meikkipussissa. Tykkään tuost ihollani, ihoni ei tarvii oikeestaan mitään muuta meikkiä. Pariviikkoa ollut käytössä ja leuassa/kaulaleukarajalla ihan hirveet näpyt (5kpl). Aiheuttaakohan tama tuote ne näpyt? Mitään muuta uutta/muutosta ei ole tapahtunut. Pohdin aihetta, kun tama voisi olla seuraava ostokseni....

  VastaaPoista
 2. Vastaan nyt tähän kysymykseen, vaikka en tiedä onko taas kyseessä trolli. Häirikkökommenteja, kun on tullut lähes kaikista Dermalogican tuotteista. Valitettavasti ne ovat julkaistu viime vuoden puolella ja ehkä ne pitäisi poistaa. Näillä viesteillä selvästi yritettiin mustamaalata Dermalogican tuotteita.
  Lähden nyt oletuksesta, että asiakkaalla on todellinen ongelma. SkinPerfect Primer on ollut myynnissä parisen vuotta enkä ole sinä aikana kuullut keneltäkään vastaavaa. SkinPerfect Primer kuuluu joka kuukausi meidän viiden eniten myydyn tuotteen joukkoon eli se on erittäin pidetty. Mikään Dermalogican tuote ei sisällä ihoa tukkivia aineita, koska sarjan erityisyys on juuri siinä, että kaikki tuotteet ovat vesiliukoisia eivätkä sisällä mineraalirasvoja, hajusteita, tai väriaineita. Sinulla ilmeisesti on 7ml tuubissa oleva matkakoko, eikä pussissa oleva ilmaisnäyte? Näytepussi riittää pariin käyttökertaan ja tuosta tuubiakin olet käyttänyt hyvin säästeliäästi, jos olet sitä kaksiviikkoa käyttänyt. Suosittelisin isompaa määrää, jotta uv-suoja tulisi kunnolla käyttöön näin voimakkaan auringon aikaan.

  Yleensä leukaan ja leukaperiin tulevien näppyjen ja finnien syy löytyy hormonitoiminnasta. Kuukautiskierto pysyy ihan normaalina, mutta sen verran elimistössä on muutosta, että se näkyy iholla. Jos olet saanut näytteen meiltä voisit tulla näyttämään millaisesta finnireaktiosta on kysymys. Haluaisin nähdä mitä on tapahtunut, niin voisin antaa yksityiskohtaisempia neuvoja. Suosittelisin Daily Microfoliant kuorintaa, joka yleensä rauhoittaa finnit nopeasti.

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain muutaman näytteen (toisen kaverilta), en mielestäni tarvitse voidetta paljon, niin se on riittänyt.
   Olen pahoillani, jos kysymykseni on outo (en ole trolli, kiitos siis vastauksesta).
   Luultavastio finnit johtuu omista hormoneistani, joka on outoa minulle itselleni, kun ihossani ei ole finnejä ollut pitkiin aikoihin (peittämisen tarve lähinnä posken/leukalinjan rajalla maksaläiskässä, johon tuo voide on riittänyt ihan hyvin.)

   Sellaisia pikkutuubeja mulla on, toinen menossa.

   Tarvii tulla käymään ostoksilla, niin voin näyttää noita näppylöitä samalla.

   Poista
  2. Olen todella pahoillani, että epäilin kysymystäsi trolliksi. Kysymyksesi on aivan asiallinen ja hyvä, että kysyit. Alan jo olla vainoharhainen, koska luen näitä häirikköviestejä päivittäin ja yritän poimia siitä sumasta lukijoiden aitoja kommentteja.
   Tuolla voiteen käyttömäärällä ei muuten olisi merkitystä, mutta liian ohut kerros ei anna luvattua 30suojaa. Se onkin sitten toinen juttu, jos vaan peität sillä määrättyä aluetta, silloin se voi riittää pidempäänkin. Koko kasvoille laitettuna Dermalogica arvoi sen pikkutuubin riittävän viikon.
   yleensä aikuisella ihmisellä finnit ovat hormonipohjaisia, tai sitten monen asian yhteissumma. Harvoin lopullista syytä löytyykään ja ainoastaan siinä tapauksessa ettei finnireaktio mene ohitse kannattaa alkaa syytä selvittelemään. Voit poiketa käymään, kun ohi kuljet.

   Inkeri

   Poista
 3. Aika outo juttu. Miten tuo pikkutuubi vois kestää jollakin kaksi viikkoa, kun minä sain siitä viikon ja senkin säästeliäästi. SkinPerfect Primer on ollut meikkinäni jo monta vuotta ja se on iiihana.

  VastaaPoista
 4. Mä olen ollut varsinainen rasvanahka ja käytän jatkuvasti SkinPerfect Primeriä ja muita Dermalogican tuotteita. Parin kuukausen käytön jälkeen iho muuttui ihan normaaliksi. Nyt naama ei pukkaa finnejä eikä hilseily vaivaa. Voi, kun kaikki ymmärtäisivät miten helposti ihon saa hyvää kuntoon. Tosin mäkin olin ennen Dermalogicaa kokeillut suuren liudan eri merkkistä kosmetiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuote ei kyllä sovi miehille koska sisältää helmiäisjauhetta ja naama alkaa hohtamaan

   Poista
  2. Tämä on enemmänkin makuasia. Tuon helmiäisjauheen on tarkoitus tehdä ihosta tasavärinen ja vähentää ryppyjen ja juonteiden näkymistä. Itse en koe, että SkinPerfect Primer mitenkään hohtaa, mutta se voi eri ihoilla näyttää hiukan erilaiselta.
   En lähtisi ihan noin jyrkästi sanomaan mikä sopii miehille mikä ei, koska moni mies käyttää SkinPerfect Primer. Tiedän kaksi mieskansanedustajaa, joka käyttää SkinPerfect Primeriä ja moni muu miesasiakkaani käyttää sitä.

   Inkeri

   Poista
  3. Oma puolisoni kyllä käyttää primeriä ja on ihan tyytyväinen. Enkä ole mitään hohtamista huomannut. Kevään hangilla primer on oikein hyvä suoja miehillekin ja käyttää hän sitä minun tuubista muulloinkin.

   Poista
 5. Inkeri: verkkokauppanne sivut kaipaavat kasvojenkohotusta. Olisi kiva nähdä vaikka pieni video kuinka nanolift hoito tehdään? Lisäksi tarjoustuotteita saisi olla paljon enemmän. T Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistäsi. Olet aivan oikeassa ja itsekin tiedostan sen, että verkkokauppaa pitäisi uudistaa jatkuvasti. Pienessä yrityksessä on sen verran pienet resurssit ettei kaikkea pysty tekemään. Käytännössä tuo resurssi olen minä. Kukaan ulkopuolinen ei pysty muutoksia tekemään ja jos käytän aikaa verkkokauppaan se on pois hoitotyöstä. Yritän kuitenkin kevään aikana saada aikaan jotain uutta ja piristävää.
   Nanoliftistä onkin jo työn alla tuo video ja yritämme saada sen valmiiksi keväällä.
   Tarjoustuotteita en oikein pysty antamaan enempää. Haluaisin mielelläni antaa tarjouksia, mutta sen pitää olla kannattavaa liiketoimintaa. Käytännössä näitä Tähtitarjoustuotteita ei kovinkaan paljoa mene, koska vakioasiakkaat ostavat tuotteen, kun sitä tarvitsevat eivätkä odota tarjousta. Kiitos kuitenkin ehdotuksestasi ja harkitsen asiaa.

   Inkeri

   Poista
  2. Onneksi silti löytyy tarjoustuotteita. Itse taidan joutua niistä ostamaan tuotteeni..ainakin nyt kun Dermalociga on minulle uusi ja siirtymisvaihe on meneillään.. Tämä blogi on kyllä mukavaa luettavaa..

   Poista
  3. Pyrin aina saamaan tarjoustuotteeksi parhaiten siihen vuodenaikaan sopivat tuotteen. Tarjoukset kannattaa aina hyödyntää, koska niissä on ihan merkittävä alennus. Aika usein saan niihin vielä kaupan päälle jotain matkakokoja ja näin pääsee kunnolla kokeilemaan ihan uusiakin tuotteita. Meidän verkkokaupassa ei mene postikuluja ja sekin kannattaa huomioida, koska postikulut on yleensä 7-8€ ja melkein jokainen verkkokauppa perii ne asiakkaalta. Jos jostain muusta verkkokaupasta saa 10% alennuksen ja ostaa noin kahdeksankympintuotteen, niin alennus katoaa tuohon postimaksuun.

   Inkeri

   Poista
 6. Olen tehnyt yli 30-vuotta vuorotyötä ja koen, että olen yövuorojen jälkeen tosi ränsistyneen näköinen. Mitään tällaista en huomannut alle nelikymppisenä. Muuten tykkään vuorotyöstä ja yövuorot menee ihan hyvin. Ärsyttää vaan katsoa aamulla peiliin, kun näkee kymmenenvuotta vanhemman naaman, kuin aamulla.

  VastaaPoista
 7. Itselleni Skin Perfect Primer ei ole se paras pohjustaja, juurikin tuon helmiäisen takia. Olen hyvästä hoidosta huolimatta aika kiiltomato T-alueelta eikä meikkini pysy siistinä Skin Perfect Primerin päällä. Itselleni, varsinkin kesäaikaan, on Medibac-linjan Clearing Mattifier paras meikin alle. MUTTA, ollessani reissussa tykkään lyödä useamman kärpäsen yhdellä iskulla ja silloin olen käyttänyt Skin Perfect Primeriä yksinään. Silloin ei tarvitse lutrata erikeen aurinkovoiteen kanssa. Ja sitä mukaa kun kasvot alkaa kiillellä niin olen huuhdellut ne viileällä vedellä ja lisännyt uuden kerroksen primeriä.

  Inkeri, olen hurjan pahoillani puolestasi kun joudut sietämään roskapostia blogin kommenttiosiossa. Kiitos kun jaksat kaikesta huolimatta päivittää blogia säännöllisesti.

  VastaaPoista
 8. Tuo SkinPerfect Primer näyttää eri ihoilla erilaiselta, koska sen sisältämä väri ei ole meikkipigmenttiä, vaan raakaaineista tuleva sävy. Siinä ihon oma väri kuultaa läpi ja siksi se ei tee ihoa meikatun näköiseksi. Myös makuasiat ratkaisee miten mihinkin tuotteeseen tykästyy. Odotan kovasti myyntiin uutta Hydrablur primeriä, koska kokeilu tuotteesta syksyllä se tuntui oikein hyvältä. Se lanseerataan maaliskuun alkupuolella.

  Tuo jatkuva turha ilkeämielinen kommentointi on outo ilmiö joka on tullut somen myötä. En ymmärrä miten joku jaksaa seurata joka ainoaa tapahtumaa tässä blogissa. Aivan, kuin kuvittelisi itse ylläpitävänsä tätä. Jatkakoon vaan ihan kuinka kauan tahtoo sillä ei ole mitään merkitystä.
  Luin hyvän jutun erään bloggaajan haastattelusta. Hän sanoi, että siitä tietää bloginsa suosion, jos on saanut oman nettihörhön. Se on kuulemma hyvin tyypillistä suosituissa blogeissa, kun netissä on niin helppo pysyä anonyyminä, tai käyttää mitä nimeä huvittaa. Mitään vaikutusta näillä kommenteilla ei blogiini ole ja lukijamäärä on huikeasti lisääntynyt tämän vuoden puolella. Olen myös ihan yhtä innostunut kirjoittamiseen, kuin blogin alkuaikoina. Vielä ei ole tullut päivää etten tietäisi mitä kirjoittaisin.


  Inkeri

  VastaaPoista