perjantai 30. toukokuuta 2014

Hihattomat kesämekot kiinnittää huomion hoitamattomaan vartalon ihoon

Suomalaiset naiset hoitavat vartalonsa ihoa todella huonosti. Arviolta yli puolet eivät hoida sitä mitenkään, mutta suihkussa lutataan joka päivä kuuman veden kanssa. Tietysti on hyvä, että hiki ja sen hajut ovat poissa, mutta kyllä vartalon muukin hoito kuuluu hyvään hygieniaan.

Konkreettisesti näen tuon vähäisen hoidon vartalotuotteiden myynnissä. Vartalon kuorinta-aine Exfoliant Body Scrub 53€, nyt 41€ on nyt tarjoustuotteena, mutta sitä ostetaan korkeitaan neljäsosa kasvojen kuorintatuotteen Daily Resurfacerin määrästä. Olen ihan epätoivoinen, kun en keksi millä motivoisin asiakkaani vartalon ihon hoitoon. Tarjoustuotteetkaan ei auta asiaan ja se ei todellakaan ole rahasta kiinni vaan viitseliäisyydestä. Ihmettelen todella kovasti, että naiset käy kuntosalilla ja jumpassa monta kertaa viikossa ja hikoillaan ja pestään ihoa. Kuinkahan moni heistä kosteuttaa vartaloaan, tai saati kuorii sitä.

Moni asiakas valittaa ihon kutinaa ja ihmettelee, että voideko siihen auttaisi. Itse olen rutikuiva myös vartalolta ja raapisin ihoni verille, jos en sitä hoitaisi. Hyvin hoidettuna ihoni onneksi pysyy kunnossa eikä talvellakaan tule mitään hilsekerroksia. Joka kerta, kun menen vieraalle hierojalle hän mainitsee ihoni sileydestä, tai pehmeydestä. Hoitamisella on siis ihan konkreettinen vaikutus. Varmaan puolisotkin tykkäisivät kovasti sileä ihoisesta naisesta. No, tämä on nyt provosointia, mutta en enää tiedä miten herättelisin naiset huomaamaan vartalon hoidon. Sitten vasta, kun on haettu ihotautilääkäriltä ensimmäinen kortisonituubi monelle valkenee, että vartalovoide on todella tärkeää.

Sen helpompaa vartalon kuorintavoidetta ei ole, kuin Dermalogican Exfoliant Body Scrub. Sitä laitetaan ruokalusikallinen pesusieneen ja sillä pestään ihan samalla tavalla, kuin suihkuvaahdolla. Mikään ei olisi vaivattomampaa, mutta jostain syystä sitäkään ei tehdä. Dermalogican vartalovoide on Body Hydrating Cream 477ml, 77€ on Dermalogican eniten palkintoja voittanut tuote. Se on kymmeniä kertoja valittu eri maissa parhaaksi vartalovoiteeksi. Body Hydrating Cream sisältää todella runsaasti vaikutusaineita, mutta se on kevyt ja hyvin imeytyvä. Nykyään, kun on avonaiset ja hihattomat kesämekot muotia on aika karmean näköistä, kun hilseilevät sääret ja käsivarret törröttää kauniista mekosta. Älkää lyökö naisellisuuttanne laimin. Meillä Suomessa vartalovoiteiden myynti on kymmenenprosenttia siitä mitä se on Ranskassa, Italiassa, tai jopa Ruotsissa. Venäläiset naiset ovat vartalotuotteiden suurkuluttajia ja taitavat ohittaa siinä jo jenkitkin.

13 kommenttia:

 1. No itse täytyy kyllä todeta, että on jossain määrin rahasta kiinni. Mielestäni ainakin keskituloisena 77 e vartalovoiteesta ON liikaa. Ostan kyllä Dermalogicaa kasvoille, mutta vartalolle käytän edullisempia apteekin perusvoiteita, jotka ovat ajaneet asian. Satunnaisesti käytän myös edullisempia kuorintoja. Ainakaan itselläni vartalon iho ei samalla tavalla tukkeudu kuin kasvot, mutta suosin silti mineraaliöljyttömia voiteita.

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän hyvin tämänkin näkökohdan. Hyvä, että jotain vartalovoidetta on käytössä. Minun kokemukseni kuitenkin on, että mitään vartalovoidetta ei käytetä ennen kuin kutina ja hilseily on sietämätöntä. Asiakkaat usein kertoo miten paksu hilsekerros säärissä on ja kysyvät olisi jotain vitamiinipilleriä mikä auttaisi. Siihen ei pillerit auta, vaan rasvaaminen on ainoa keino.
  Dermalogican vartalotuotteet ovat huomattavasti tehokkaampia ja riittoisempia, kuin monien muiden sarjojen voiteet eli pienempikin määrä riittää. Tosin, jos pitää valita ostaako tuotteita vartalolle, vai kasvoille, niin ilman muuta kasvoille.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Ostin tuon Body Scrubin huhtikuun alkupuolella ja se on aivan iiiihana.
  Se tekee todella ihon silkinpehmeäksi, jopa mieheni huomasi, että ihoni on muuttunut. Käsivarsiini tuli kummallista rösöä, mutta nyt se on poissa. Jätin suihkuvaahdot kokonaan pois ja pesen vaan tällä kuorinnalla ja iho ei kuivu ollenkaan.

  VastaaPoista
 4. Jotenkinhan vartalon ihoakin ilman muuta täytyy kosteuttaa - etenkin jos on suoranaista hilseilyä.

  Minä käytin Body Scrubista näytteen, ja ihana se kyllä on.

  Muuten, Dermalogicallahan on myös kuoriva mineraalisuola Hydro-Active Body Salt tms. Itse olen tykännyt kovasti myös näistä suolatuotteista, tosin en ole käyttänyt Dermalogican, mutta se on varmasti hyvä.

  VastaaPoista
 5. Hei Inkeri!
  Mitä mieltä olet seuraavasta tapauksesta?
  Olin varannut itselleni ja tyttärelleni ( 17v.) ajat solariumiin, koska vanhempi tyttöni viettää häitä juhannuksena ja haluamme kauniin päivetyksen avonaista mekkoa varten. Kassalla ollut poitsu alkoi kyselemään tyttäreltäni henkilöllisyystodistusta ja olin aivan äimänä. Hän sanoi, että kuntosalin omista oli kieltänyt päästämästä solariumiin alle 18-vuotiasta ja tyttäreni ei päässyt sisään. Pyysin saada puhua omistajan kanssa, mutta hän kuulemma oli jossain toisella salilla vetämässä jumppaa. Poika oli tosi pahoillaan, mutta ei uskaltanut tehdä vastoin omistajan neuvoa. päätin siinä paikassa etten minäkään mene heidän solariumeihinsa. Miten omistaja voi tehdä tuollaisia kieltoja, oletko koskaan kuullut vastaavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän omistaja saa firmassaan tehdä minkälaisia sääntöjä tahansa, vaikka ei päästäisi ketään sisään.

   Ihmettelen kyllä tuollaista kieltoa. Mitä se ikä merkitsee solariumissa käyntiin? Itse en solariumiin menisi, koska ihoni kuivuu muutenkin tarpeeksi. Muut saa minun puolestani käydä ihan niin usein, kun tahtoo.

   Marja

   Poista
  2. Omistaja toimi lain mukaan. Laki solariumin kieltämisestä alle 18-vuotiailta tuli voimaan 1. heinäkuuta 2012. Solariumia tarjoaville annettiin kolme vuotta aikaa järjestää iän tarkistaminen kuntoon.

   Eli palveluntarjoaja toimi tosiaan lain mukaan eikä ollut tarvinnut kolmea vuotta oppiakseen kysymään henkilöpapereita.

   Leena

   Poista
 6. Kyllä tuo poitsu oli aivan oikeassa. Suomen laki kieltää päästämästä solariumiin alle 18-vuotiaita.

  Sarkku

  VastaaPoista
 7. Kyllä tässä tapauksessa tuo poika teki ihan oikein, että tarkisti tyttäresi iän ja ei päästänyt solariumiin. Harmi vaan ettei hän osannut kunnolla selittää mikä tähän kieltoon oli syynä. Omistaja ei ollut kieltoa keksinyt, vaan se perustuu Suomen lakiin. Niin kuin Leena jo mainitsi 1.7-12 tuli Suomeen laki, joka kieltää alle 18-vuotiaiden solariumin käytön. Samalla poistui myös itsepalvelu solariumit, koska siellä ei olisi ketään ikää tarkistamassa.

  Monien tutkimusten mukaan UV-säteily vaurioittaa pahiten lasten ihoa eli alle 18-vuotiaiden. Heillä ihosyöpä riski on moninkertainen verrattuna vanhempiin ihmisiin. Vanhemmalla UV-säteily ohentaa ja rypistää iho ensisijaisesti ja ihosyöpä ei niin helpolla tule. Suurin osa aurinkokeratooseista ja muista ihosyövistä löydetään 60-70-vuotiailta. Heille tämä syövän alku on lähtenyt jo lapsuudesta ja vasta kymmenien vuosien päästä se näkyy. Ihmisen ihosolun DNA kerää itseensä kaiken UV-säteilyn mitä se saa ja lapsuudessa saatu määrä moninkertaistuu. Sitten, kun tuo DNA on täynnä syntyy solumuutoksia eli ihosyöpä. Kukaan ei tiedä milloin kenenkin ihon DNA tulee täyteen se on ihan yksilöllinen ominaisuus.

  Tämä laki jo kertoo miten vakava asia UV-säteilyn aiheuttama ihomuutos on. Ei meille tehdä lakeja ihan pikkuasioista. Neuvoisin ettei alle 25-vuotiaiden kannattaisi mennä solariumiin ollenkaan ja luonnon aurinkoakin pitää varoa, he ovat suurimmassa riskiryhmässä.

  Inkeri

  VastaaPoista
 8. No, ompas taas varsinaista ihmisen holhoamista. Ei missään muualla, kuin Suomessa voi olla noin älytöntä lakia. Miksi ihmeessä ei ihminen saa itse päättää onko ruskea vai valkonaama? Ei luulisi, että tällainen pikkujuttu kiinnostaa lainlaatijoita. Tällaiseenko ne ministerien energiat menee eikä mitään järkevää tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Holhoamista ehkäpä, mutta ihan kyllä syystä.

   http://yle.fi/uutiset/solariumin_syopavaarasta_lisaa_nayttoa/7269636?ref=leiki-uu

   Melanooma ei ole leikin asia, kuten ei myöskään muut ihosyövän tyypit. Suomessa ei sentään ole aurinkovoidepakkoa kuten esim. Australian kouluissa.

   Poista
 9. Pidän tätä ihan järkevänä lakina. Ellei ihminen muuten tiedosta terveyden vaarantamista, niin se pitää lain avulla kontroloida. Ihan sama juttu on tämä tupakointikielto yleisillä paikoilla. Miten paljon mukavampaa on eitupakoijan nyt olla, kun koko ajan ei savusteta. Se laki olisi pitänyt tulla jo aikoja sitten. Nyt, kun solarium on kielletty nuorelta, niin se ei jää ihmisen oman valveutumisen varaan altistaako hän itsensä ihosyövälle.

  VastaaPoista
 10. Kyllä Suomessa varmaan on pöllömpiäkin lakeja, kuin tämä solariumkielto alle 18-vuotiaille. Ihosyöpä on yhteiskunnalle kallis juttu, koska terveydenhoito maksaa. Ennalta ehkäisyllä pystytään säästämään paljon. Seulotaanhan meillä rintasyöpiä ja kohtusyöpiäkin. On yhteiskunnan ja ihmisen kannalta parempi ettei kukaan edes sairastu. Ihosyöpä on ilmeisesti tilastoissa kuudenneksi yleisin syöpälaji.

  Inkeri

  VastaaPoista