perjantai 16. toukokuuta 2014

Kosmetiikan vaikutus on ihan loogista

Olen aina puhunut sen puolesta, että kasvohoidon ja kosmetiikan vaikutukset pitää olla järjellä selitettävissä. Ei kosmetiikka vaikuta ihoon jollain mystisellä taikuudella, vaan siinä on ihan selkeät vaikutustavat.

Hyaluronihappo on yksi kaikista yleisin kosmetiikan raaka-aine ja se on paras kosteuttava aineosa. Sitä käytetään myös ruiskeina ihonsisään esimerkiksi huulten täyteaineissa. Sekin kertoo, että se on hyvin siedetty aineosa. Kun iho alkaa vanhentua noin kolmenkympin iässä ja ihon kuivuuden myötä soluista poistuu kosteutta. Nuori, hyvin kosteutettu ihosolu on kuin ilmapallo. Pyöreä, joustava ja kimmoisa ja se sisältää soluväliainetta mikä on laadultaan kirkasta ja joustavaa. Kun näitä ihosoluja on nuorella iholla monia päällekäin iho on pehmeä, kiinteä ja kauniin värinen. Nuorella iholla nämä solut uudistuu nopeaan tahtiin, noin 3-4 viikon välein.

Sitten iho alkaa vanhenemaan ja ihosolun elinkaari pitenee. Uutta solua ei enää synnykään, kuin 6-8 viikon välein. Soluväliaineen määrä vähenee ja sen laatu heikkenee, eikä solu ole enää joustava pallo. Soluväliaineeseen valuu aineenvaihduntajätteitä ja siitä tulee sameaa ja paksua. Solusta tulee, kuin kuiva rusina ja se tekee ihosta vähemmän joustavan, ja ihon pyöreys ja heleä väri katoaa. Ihosolukkoa kuivuu ja hilseilee pois enemmän kuin nuorena, mutta vastaavasti uutta ei synny tilalle yhtä nopeaan tahtiin. Ihon kuollutsolukko kerros paksunee ja eläkä ihokerros ohenee.

Hyaluronihappo on hyvin samankaltaista, kuin ihon oma soluväliaine. Se imeytyy solukalvon läpi ja lisää soluväliaineen laatua ja määrää. Näin ihon kimmoisuus ja joustavuus paranee. Soluväliaineen väri vaalenee ja se muuttuu nestemäisemmäksi ja se taas vaikuttaa ihon väriin ja pehmeyteen suostuisasti. Kosteusvoiteiden ja ryppyvoiteiden vaikutus ei siis ole uskonasia, vaan ihan looginen tapahtuma. Muilla kosmetiikan raaka-aineilla voidaan vielä lisätä ja muokata hyaluronihapon vaikutuksia.

Dermalogican kaikissa kosteusvoiteissa on hyaluronihappoa ja Skin Hydrating Booster ( 30ml, 94€) on lähes pelkkää hyaluronihappoa ja se onkin meidän kosteuttavin tuote. Skin Hydrating Booster sopii nuorelle ihollekin ja auttaa ihan kaikkia ihotyyppejä. Se onkin meidän eniten myyty tehotippa ja toivoisinkin, että jokainen asiakas voisi käyttää sitä talven aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti