keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hikoilu lisää ihon rasvoittumista ja mustapäiden syntymistä

Tänä vuonna ovat helteiset päivät alkaneet poikkeuksellisen aikaisin ja lämpötila on heinäkuun lukemissa. Iltalehdissä povataan, että koko kesä on yhtä kuuma. Helle asettaakin omat vaatimuksensa ihonhoitoon ja varsinkin meikin pysyvyyteen. Tosin ihminen voi hikoilla muistakin syistä, kuin pelkästää helteestä ja kuumuudesta. Vaihdevuodet aiheuttaa monelle rajujakin hikipuuskia ja yleensä kasvot ja päänahka hikoilee voimakkaasti. Monet lääkeaineet aiheuttaa myös hikipuuskia, esimerkiksi tulehduskipulääkkeet mitkä ovat käytössä aika yleisiä.

Hikoilu vaikuttaa ihon toimintaan paljon ja se kannattaa huomioida ihon hoidossa. Hikirauhanen ja talirauhanen on samassa ihohuokosessa. Kun hikirauhanen alkaa toimia se samalla laittaa talirauhasen liikkeelle ja myös rasvaa alkaa työntymään ihonpintaan. Kostea, hikisenöljyinen iho kerää helposti kaiken lian ja pölyn ihon pintaa ja lika yhdessä talin kanssa tukkii huokosia. Voimakas hikoilu kuivattaa myös ihoa. Se näkyy varsinkin vaihdevuosi-ikäisillä joiden iho muutenkin kuivuu ja ohenee. Ihon pinnalla valuva suolavesi huuhtoo ihosta suoja-aineita ja hien mukana iho haihduttaa myös ihon kosteutta. Ihohuokoset myös laajenee, kun rauhaset toimivat koko ajan.

Ihonhoitoa kannataa miettiä hikoilunkin osalta näin kesällä. Ensimmäiseksi nousee taas kuorinta. Kuorinta hajoittaa hien tuomaa talikeräytymää ja hillitsee rasvoittumista ja mustapäitä. Kosteusvoiteen pitää olla juuri omalle iholle sopiva, jos voiteessa on liikaa rasvaa se alkaa lillumaan ihon pinnassa. Meikin pysyvyys pitää varmistaa meikinpohjustusaineilla ja hyvälaatuisella meikkivoiteella. Ihon kuivuuden estämiseksi kannattaa käyttää kosteuttavia tehotippoja esimerkiksi Skin Hydrating Booster 30ml, 94€. Se sitoo myös ihon omaa kosteutta ja estää hien kosteutta haihduttavaa vaikutusta.

Kuorinta aineista paras olisi Daily Resurfacer 35kpl norm. 113€  NYT TARJOUS 88€. Nämä hoitotassut ovat kolmivaikutteiset ja ne kuorii, kosteuttaa ja kiinteyttää. Ne myös supistaa huokosia mikä saa ihon näyttämään huomattavasti siistimmältä ja meikki pysyy paremmin eikä ala päivän mittaan kiiltämään. Kaikilla vaihdevuosi-ikäisillä pitäisi olla käytössä Daily Resurfacer, koska sen vaikutus on niin monipuolinen. Toivon todella, että kaikki asiakkaat hyödyntäisivät tämän tarjouksen, joka on voimassa toukokuun loppuun asti. Myös Daily Microfoliantin käyttöä voi lisätä, mutta tässä hikoilu ja vaihdevuosiongelmassa Daily Resurfacer on ehdottomasti parempi.

Kosteusvoiteen pitää olla ohutta ja hyvin imeytyvää. Kaikki Dermalogican voiteet ovat sellaisia, mutta tässä kohtaa muiden kosmetiikkasarjojen mineraalirasvat aiheuttaa eniten ongelmia. Mineraalirasva ei ole vesiliukoista ja se ei lähde pois, kuin alkoholeilla eli voimakkailla kasvovesillä. Kun mineraalirasva sekoittuu hien ja ihotalin kanssa tulee ihon pintaan jo paksu tukkiva kerros ja meikki ei taatusti pysy. SkinPerfect Primer sk30 ( 77€ ) on oivallinen apu meikin pysyvyyteen ja siisteyteen. Iho ei niin helposti kiillä ja huokoset pysyy supistuneita ja iho tulee muutenkin sileäksi ja tasaiseksi. Kesällä voi myös käyttää Youngblodin puuteria jota on sekä irtopuuterina, että kiinteänä puuterina. Se perustuu riisijauheeseen, joka on erittäin ihoystävällistä ja sitoo kiiltävyyden hyvin.

Hikoilupäivien jälkeen iho pitää kunnolla myös puhdistaa, koska kostean rasvainen iho on siepannut kaiken ympärillä olevan lian ja pölyn. Parasta olisi käyttää Precleanse ( 55€, NYT 42€ ) ja Skin Resurfacing Cleanseria ( 62€, NYT 47€) yhdistelmää, joka on tarjouksessakin ihan sen takia, että asiakkaat saisivat parhaan mahdollisimman puhdistuksen edullisesti. Jos helteen tuoma rasvoittuminen on oikein voimakasta silloin kannattaa tulla kasvohoitoon. Kesän mittaan voi tehdä useammin lyhyitä ja edullisempia hoitoja, jotka estää epäpuhtauksien ja rasvoittumisen syntymistä.

3 kommenttia:

 1. Ihoni on todella öljyisen rasvainen ja se ei näköjään helpota, vaikka ikää on jo 37v. Söin parikymppisenä roaccutane kuurin ja enää en haluaisi sitä ottaa, koska sivuvaikutukset oli aikamoiset.
  Onneksi olen löytänyt Dermalogican Medibac tuotteet, mutta kasvohoidoissa en juurikaan käy. Asun pienellä paikkakunnalla ja ainoan kosmetologin tapa hoitaa on pelkkä vereslihalle puristelu, joka vaan pahentaa asiaa. Nykyisin olen hoitanut oikeastaan tämän blogin neuvojen mukaan ja etsinyt lisätietoa muualta netistä. Oikeastaan muuten olen ihan tyytyväinen hoitotuloksiin, mutta meikin pysyvyys ja kiiltävyys on edelleen ongelma. Tosin en ole käyttänyt vielä näitä Youngbloodin meikkejä. Netissä on paljon suositeltu YB:n riisipuuteria, onko teillä sitä myynnissä? Laitetaanko sitä vielä tuon mineraalimeikin päälle ja onko sitä jauhepuuterinakin?

  VastaaPoista
 2. Heippa Inkeri!
  Mihin unohdit tuosta jutusta Clearing Mattifierin? Sehän on aivan loistava meikinalustuote rasvaiselle iholle. Käytän sitä ympärivuoden ja iho ei kiillä helteelläkään. Ainakin oma ihoni on selvästi rauhoittunut finneistä ja mustapäistä, kun käytän yöllä Skin Renewal Boosteria ja päivällä tätä Clearing Mattifieriä.
  Sarkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vastaus näihin kumpaakin kommentiin.
   Nyt kyllä ihan unohdin kertoa tuosta Clearing Mattifier tuotteesta, joka sopii rasvaiselle iholle meikinalustuotteeksi. Se vähentää mustapäiden ja finnien syntymistä ja pitää ihon kiiltämättömänä. Se on todella suosittu kesäajan hoitotuote.
   Youngbloodilla on erittäin hyvä puuteri, joka sisältää iholle hyvin sopivaa riisipuuteria. Sitä on jauhepuuterina Mineral Rice Setting Powder ( 40€) ja puristepuuterina Pressed Mineral Rice Setting Powder ( 52€), kummastakin väri medium on paras ja ihon myötäisin suomalaisille.

   Inkeri

   Poista