tiistai 20. toukokuuta 2014

Omistaja on yrityksen käyntikortti

Olen sitä mieltä, että pienyrityksissä omistaja on se joka vie yrityksen mainetta eteenpäin. Tähän positiivisen maineen luomiseen tarvitaan ystävällinen käytös ja siisti ulkonäkö myös työajan ulkopuolella. Olin kevään aikana eräässä yrittäjänaisten kokousillassa missä oli reilu parikymmentä yrittäjänaista. Tapahtuma ei ollut Hämeenlinnassa, joten en puhu paikallisista yrittäjistä. Muutenkaan en yleensä kiinnitä huomiota ihmisten ulkonäköön ellei siinä ole jotain silmiinpistävää. Valitettavasti tässä naisporukassa oli niin monta silmiinpistävän epäsiistiä naista, että päätin kirjoittaa asiasta. Pidän ihan varmana realiteettinä, että asiakkaat katsovat myös ulkonäköä.

Hämmästyntävintä oli, että pari vaatekaupan omistajaa eivät olleet kyllä peiliin katsoneet. Olen aivan varma, että jos heillä olisi hyvännäköiset oman firman vaatteet yllä se toisi heille lisäasiakkaita. Näyttää myös todella epäsiistiltä, jos hiuksissa on viiden sentin juurikasvu ja muotoilusta ei ole jälkeäkään. Tietysti osa naisista oli erittäin hyvin hoidettuja ja tyylikkäitä siksi tämä kontrasti oli niin silmiinpistävä. Tämä välinpitämättömyys omaa ulkonäköään kohtaan tuntuu poikivan myös sen ettei paljon hymyilytä ja kasvot on kiukun rypyillä. Voisiko vetää johtopäätöksen, että ihminen joka on lyönnyt laimin oman terveytensä ja hyvinvointinsa on jotenkin myös katkera elämälle.

Näin myös taas kerran miten pahan vaikutelman tekee, jos ihminen jämähtää nuoruutensa muotiin. Paikalla oli nainen, joka oli sairaanhoitaja ammatiltaan, mutta teki sivutyönään kestopigmentointia eräässä kampaamossa. Tietysti korvaani hiukan kalskahti, että hänellä ei ollut esteettisenpuolen koulutusta. Hän korostikin miten hyvin hän huolehtii hygieniasta ja voi käyttää hyviä puudutteita ja se varmaan onkin ihan totta. Epäilenkin tuota puolta, että osaako ihminen katsoa parhaan kohdan ja mallin kulmille ellei ole muoto-opin koulutusta. Pigmentointi, varsinkin kulmakarvoille on todella taitolaji. Kerran väärin tehtyjä kulmakarvoja ei pysty paljoakaan korjaamaan. Toisaalta tuo pigmentointi on hyvin tehtynä hyvä konsti saada kauniit kulmakarvat ellei ole juurikaan omia karvoja. Tällä tekijällä oli kuitenkin oma tyyli niin kaukana tästä vuosikymmenestä, että hän herätti ulkonäöllään huomiota ja valitettavasti kielteistä huomiota. Hän oli täysin jämähtänyt 60-luvulle, vaatteet, hiukset ja meikki oli samat mitä hän oli oppinut teini-iässä. Hiukset oli tupeerattu isoksi keoksi ja vaalennettu karrelle. Meikissä oli silmänrajaukset tehty ohimoille saakka ja luomiväri oli kimaltelevaa turkoosia. Huulia oli ilmeisesti korostettu täyteaineilla, koska ne oli hassusti törröllään ja huulipuna oli kalpea pinkki. Vaatteena oli niin lyhyt minihame, että pikkuhousut vilkkui istuessa. Hän ei ollenkaan vakuuttanut osaamistaan ja tuli tunne, että minkäköhän muodin mukaan hän kulmien mallin huitaisee.

Yritän itse pitää huolta siitä, että kunnioittaisin asiakkaita niin paljon etten ole epäsiistinä töissä. Kotona pihahommissa olenkin ihan seinästä reväisty, mutta se on minusta suotavaa. Toivon myös ettei oma nuorekkuuden tavoitteluni mene överiksi. Tuntuu, että moni siirtyy liian lyhyeen minihameeseen näyttääkseen nuoremmalta ja se ei minun silmääni näytä hyvältä. Toivoisin, että itse näyttäisin siistiltä ja luotettavalta oman ikäiseltäni kosmetologilta. 

2 kommenttia:

 1. Kommenttini ei koske tätä juttua, vaikka voin senkin sanoa, että sinun oma ihosi on parasta mainosta.
  Sain teiltä pari viikkoa sitten Ultra Sensitive Tint näytteitä ja tykästyin kovasti voiteeseen. Onko niin, että sitä voisi käyttää läpi kesän päivävoiteena eikä sen alle tarvita muuta voidetta?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista:)
  Ultra Sensitive Tint sopii päivävoiteeksi suoraan iholle. Sen alle kyllä voi tehotippoja laittaa, mutta ei ole pakko.

  Inkeri

  VastaaPoista