maanantai 5. toukokuuta 2014

" Katumusvoiteet" sisältävät antioksidantteja

Aurinko on suurin syy ihon vanhenemiseen ja UV-säteilyn pienikin määrä vaikuttaa tuhoavasti ihosolukkoon. Ihotautienprofessori Matti Hannuksela on keksinyt termin katumusvoide, koska hän on  perehtynyt antioxidanttien vaikutuksiin ihossa.

Vitamiinit ja lähinnä C-vitamiini on tehokkain ihon läpi imeytyvä antioxidanttinen raaka-aine. Antioxidantit vähentävät huomattavasti UV-säteilyn aiheuttamaa ihosolukon kuivumis-ja tuhoutumisprosessia. Huomioikaa, että kerron taas kosmetiikan vaikutuksista ruuan antioxidanteilla ei ole mitään merkitystä tässä asiassa. UV-säteily vauhdittaa vapaidenhappiradikaalientsyymien toimintaa. Nämä vapaathappiradikaalit ovat ihon omia entsyymejä, jotka aiheuttavat vanhenemisprosessin. Antioxidanttiset raaka-aineet ovat vasta-aineita vapaillehappiradikaaleille ja tällä tavoin antioxidanttituotteet vähentävät auringon vanhentavaa vaikutusta. On myös todettu, että vielä kolme kuukautta varsinaisen säteilyn jälkeen antioxidanttivoiteet vaikuttaa suotuisasti ihoon. Katumusvoidesanalla tarkoitetaan huumorilla sitä, että jos päivällä ottaa aurinkoa voi yöllä vielä sitä katua ja käyttää antioxidanttivoidetta.

Todella monessa kosmeettisessa voiteessa on raaka-aineena antioxidantteja ja vitamiineja. Pitää, kuitenkin huomioida, että ne ovat hyvin kalliita raaka-aineita ja siksi niiden määrä voi olla todella mitätön, vaikka niistä on purkin kyljessä maininta. Suurin pitoisuus on aina kosmetologien myynnissä olevassa kosmetiikassa. Tämäkin on hyvä muistaa, että tehokkain kosmetiikka on ainoastaan ammattilaisten myynnissä ja käytössä. Dermalogicalla on muutama tuote jota nimitetään kosmeseuticalvoiteeksi. Kosmeceuticaltuotteet ovat kosmetiikan ja lääkeaineiden välimuotoja ja nämä ovat ainoastaan kosmetologien myynnissä.

Dermalogican tehokkain antioxidanttituote on Multivitamin Power Serum ( 22ml, 110€), joka sisältää  antioxidanttien lisäksi uudentyyppisen ihoa siloittavan retinolin. Multivitamin Power Serum tuli myyntiin vasta keväällä 2013 ja silloin ehkä toin liikaa esiin tätä loistavaa UV-säteilyä korjaavan vaikutuksen. Sitä se tietysti onkin ja siksi erinomainen ihan kaikille kesäaikana. Multivitamin Power Serum sisältää myös patentoidun uudenlaisen pilkotun retinoliaineosan, joka siloittaa ja poistaa pieniä ryppyjä ja juonteita. Toinen tehokas antioxidanttituote on Multivitamin Power Recovery Masque ( 75 ml, 69€). Varsinkin, jos iho on palanut auringossa Multivitamin Power Recovery Masque on monella tapaa korjaava ja ihoa parantava. Muutenkin tätä naamiota kannattaa hyödyntää, näin kesäaikaan. Muistakaa myös, että UV-säteily moninkertaistaa solukuoleman ja siksi kuorintaa tarvitaan entistä enemmän, jotta hoitoaineet imeytyisivät kunnolla.

2 kommenttia:

 1. Olen aika " untuvikko" Dermalogican käytössä enkä muutakaan kosmetiikka ole juurikaan laitellut. Nyt maaliskuussa ihoni romahti täysin. Olin todella järkyttynyt, kun yleensä tasainen helppo naamani oli ihan kutisevan kirvelevä. Onneksi sain teiltä nopeasti apua ja kasvohoito helpotti oloa paljon. Helpotti myös, kun vakuutuin siitä, että kyse oli vain kuivuudesta ( ja kai hoitamattomuudestakin). Pelkäsin jo saaneeni jonkun pysyvän ihotaudin.
  Olen nyt maaliskuusta lähtien käyttänyt Multivitamin Power Serumia yöllä ja Skin Hydrating Boosteria päivällä ja tuosta ihottumasta ei enää ole jälkeäkään. Tuntuu, että silmänympärysten juonteetkin ovat vähentyneet ja varsinkin tuo Serum tekee ihon tosi sileäksi.
  Kiitos kovasti ohjeista. Dermalogica ja Nanolift kuuluu tästä lähtien terveyden hoitooni. En enää ikinä halua kokea kutisevan kuivaa naamataulua.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että hoidot ja ohjeeni tehosivat. Kiva kuulla, että otat tämän ihonhoidon terveyden ylläpitona, koska sitä se juuri onkin. Varsinkin atooppiselle iholle kasvohoidot ja hyvät kotihoitoaineet ovat välttämättömiä ihon terveyden kannalta.

  Inkeri

  VastaaPoista