tiistai 27. toukokuuta 2014

Kuorinta parantaa rusketuksen värisävyä

Vielä nykyäänkin on paljon ihmisiä, jotka haluavat olla ruskeita hinnalla millä hyvänsä. Nykyinen UV-säteily on sen verran voimakasta, että joka kesäisestä auringossa paahtumisesta seurauksena on melko varmasti ihomuutokset. Rusketushan on ihon suojamekanismi, joka tarkoitus on kertoa siitä, että iho on vahingoittunut. Dragikoomista, että rusketus on muuttunut kauneusihanteeksi, vaikka se todellisuudessa on ihon vaurioitumisen merkki. Ruskea väri syntyy iholle myös sen takia, että se suojaa vastaisuudessa ihoa auringon vaikutuksilta. Tämäkin on ihmisen elimistön hienoa suunnittelua, että iho tekee itse suojapeitteen ellei ihminen itse älyä siirtyä pois vahingoittavasta säteilystä.

UV-säteily vaurioittaa ihoa solukkoa pahasti ja nämä vaurioituneet solut kuolevat pois nopeasti. Näin kuolleen solukon määrä lisääntyy ja ihon pintaan kertyy tavallista nopeammin harmaa hilseily kerros. Tämän tuntee hyvin vartalon iholla saunan yhteydessä, kun ihoa hangatessa kuollut iho rullautuu pois. Kasvojen iholta hilseily ei poistu yhtä helposti, vaan siihen tarvitaan kuorinta-ainetta. Moni rusketusta haluava suorastaan pelkää kuorintaa eikä haluaisi, että iholta poistetaan tuo harmaa kerros. Tätäkään kauneuskäsitettä en ollenkaan ymmärrä. Mitä kaunista siinä on, jos ihon pinnassa hörsöttää harmaa, likaisen näköinen solukerros. Minun mielestäni kaunis rusketus on elävän solukon lämminsävyinen päivetys ja eikä harmaa likakerros. Olen taas hyvin jyrkkä, mutta nämä on minun mielipiteeni. Työni myös vaikuttaa siihen, että pidän kuollutsolukerrosta ylimääräisenä likana, joka ei lähde normaali pesulla, vaan se poistetaan kuorinta-aineella.

Ehkä kuorinta-aineiden nimet pitäisi muuttaa, vaikka syväpuhdistusaineiksi, tai tehopuhdistukseksi, koska kuorinta sana herättää niin monessa epäilyjä. Nykypäivän hyvät kuorinta-aineet esimerkiksi Daily Microfoliant ( 72€) ja Daily Resurfacer ( 35 kpl, 113€, NYT TARJOUS) sulattavat iholta täysin kuolleen solukon pois, eivätkä raavi ihoa, niin kuin kuorinta-aineet vielä 90-luvulla teki. 

5 kommenttia:

 1. Tuleeko iholle yhtään rusketusta, kun käyttää suojakerroin 50. Ihotautilääkäri suositteli tätä Dermalogican Solar Defence Boosteria sk 50, mutta olisi keljua olla ihan valkonaama koko kesän.

  VastaaPoista
 2. Ihotautilääkäri on tarkoittanut sitä ettei ihosi kestä enää yhtään aurinkoa ja siksi suositellut tehokkaimman mahdollisen suojavoiteen. Silloin, kun suoja on 50, niin se ei todellakaan saa läpäistä UV-säteilyä. Näihin voiteisiin luottaa ihmiset joiden terveys vaarantuu UV-säteilystä. Vastaus on siis ei. Solar Defence Booster ei päästä läpi säteilyä ja sen kanssa ei rusketu.
  Suosittelisin, että ottaisit vakavasti ihotautilääkärin neuvon ja suojaat ihosi hyvin. Rusketusta ja hyvää ihonväriä voi sitten hankkia purkista. Esimerkiksi SkinPerfect Primer antaa todella kauniin sävyn ja silkkisen ihonpinnan.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Hei!
  SkinPerfect Primer antaa ihanasti pehmeää väriä iholle. Itsekin kauhulla seuraan naapurin naista joka istuu suurimman osan päivästä parvekkeella ruskettamassa itseään. Hän ei ole enää moneen vuoteen ollut edes ruskea vaan sellainen ikäänkuin likaisen harmaa.
  Joillekin ei vaan mene valistus perille ja tietoa on saatavissa UV-säteilyn haitoista

  terv Päivi .

  VastaaPoista
 4. Neuvoisin tätä ensimmäistä kommentoijaa, että ottaisi onkeensa lääkärin neuvot.
  Itselläni on basaliooma, jota jäädytetään ja hoidetaan lähes kerran vuodessa. Ensimmäiset oireet tuli viisikymppisenä, mutta en niistä ymmärtänyt lääkäriin mennä. Lopulta menin kolmen, neljän vuoden miettimisen jälkeen, kun läiskät hilseili jo vereslihalle. Nyt kuusikymppisenä tiedän, että olen hoidossa ja seurannassa lopun ikääni.

  Solar Defence Booster sk50 on ensimmäinen hyvän tuntuinen aurinkovoide suurella kertoimella. Tähän asti ne ovat olleet niin paksuja, että iho kiiltää ja aineet valuu hien mukana silmiin. Nyt iho pysyy ihan siistin näköisenä, kun laitan Solar boosterin ja Youngbloodin riisipuuterin. Olen oppinut nyt näkemään miten surkealta rusketus näyttää yli viisikymppisellä. Enää se ei tule tasaisena ja iho kuivuu ja kurtistuu kilpikonnan nahaksi.

  VastaaPoista
 5. Olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Rusketus ei pue vanhenevaa ihoa, vaan korostaa rypistymistä. On parempi suoja kunnolla, kun nykyään on hyviä aurinkotuotteita. Itse olen tykästynyt sekä SkinPerfect Primeriin, että Ultra Sensitive Tintiin. Laitan niitä päällekäin ja ihoni voi hyvin eikä tarvitse pelätä ihosyöpää.

  VastaaPoista