torstai 29. toukokuuta 2014

Mökkiläisen ihonhoito kesähelteellä

Nyt, kun kesä ja helteet taas ovat saapuneet moni viettää aikaansa mökkioloissa. Loma-aikaan asiakkaiden ihonhoito jakautuu ihan kahtia. Osa asiakkaista hoitaa ihoaan kesäisin erittäin hyvin, kun lomalla on enemmän aikaa ja valoisat aamut innostaa kunnon aamuhoitoonkin. Toinen puoli asiakaista myöntää ränsistyvänsä todella, kun mökkioloissa ei oikein ihonhoito kiinnosta. Monella on pesupaikkana ainoastaan sauna ja iho kuivuu joka päiväisestä saunomisesta. Voiteitakaan ei juuri muisteta ja aurinkovoiteetkin unohtuu meikkipussiin.

Ymmärrän hyvin, että joskus haluaisi pitää lomaa ihonhoidosta, mutta se kostautuu aina. Käy ihan samalla tavalla, kuin ruokailun kanssa. Jos antaa periksi ja repsahtaa makkaralinjalle sitä joutuu korjaamaan koko loppuvuoden. Ihonhoito on ihan sama juttu, mutta onneksi sen korjaaminen käy nopeammin. Nyt en tarkoita auringon polttamia, tai muita säteilyvaurioita niitähän ei korjaa mikään. Näen myös joka syksy miten koko kesän ulkoilmaelämä on nostanut näkyviin aurinkokeratoosiläiskät ja sitten onkin jo riennettävä lääkäriin. En siis kerro pelkästään ihon kauneudesta, vaan myös sen terveydestä. Jos nyt kuitenkin unohdetaan aurinkokeratoosi ja yritän keksiä helppoa kesähoitoa ettei ihon kunto ihan romahda.

Kesällä iho hikoilee paljon ja työntää samalla ihotalia pintaan, tähän taliin tarttuu kaikki ulkopäin tuleva lika helposti ja ihon puhdistuksen pitäisi olla hyvä. Nopeinta olisi tehdä vain yksi puhdistuskerta, vaikka Precleansen käyttö olisi tässä tilanteessa ihan välttämätöntä. Jos kuitenkin päätyy vaan yhteen puhdistusaineeseen se voisi olla Skin Resurfacing Cleanser 150 ml, 62€ NYT TARJOUS 47€. Tämä puhdistusmaito on myös hoitava ja kuoriva niin pesun yhteydessä tulee hiukan enemmän vaikutusta. Nuorille suosittelen Special Cleansing Gelin 500 ml 60€, 250 ml 42€, nyt meillä on vielä myynnissä muutama tarjouspakkaus, jossa on pienen ( 250 ml)  puhdistusgeelin mukana lahjana Precleanse Wipes kymmenen kappaleen paketti.

Tehotippana kesäaikaan on aivan ihanteellinen Daily Resurfacer  35 kpl 113€, NYT TARJOUS 88€, kuka sen vaikutukset on kokenut viitsii takuulla käyttää sitä mökilläkin. Daily Resurfacerin puhdistava vaikutus tulee parhaiten esiin juuri helteellä, jolloin iho helposti tukkeutuu ja tulee näppylöitä.  Itse en koskaan matkusta ilman Daily Resurfaceria, koska se pitää ihon puhtaana ja kirkkaana hikoilun ja muun lian jälkeen. Yövoide pitäisi olla myös tehokas ellei juuri muuta viitsi käyttää ja siihen sopii Pure Night 50 ml 111€. Pure Night sopii kuivemmalle iholle myös päivävoiteena ja se on todella ohut laadultaan eikä hikoile helteisinä öinä. Pure Night kirkastaa ihoa ja hajoittaa pigmenttiläiskiä ja korjaa auringon aiheuttamaa ihon vanhenemista. Voide sopii kaikille ihotyypeille ja myös nuorille.

Aurinkosuoja olisi päiväkäytössä ihan välttämätön. Helppo ja nopea kosteusvoide on Ultra Sensitive Tint sk 30 50 ml, 69€  joka kosteuttaa ja hoitaa sekä antaa hyvän UV-suojan. Tehokkain ja turvallisin aurinkosuojavoide esimerkiksi veden äärellä on Solar Defence Booster sk 50. Helteisenä aikana sen voi levittää suoraan puhtaalle iholle ellei iho ole kovin kuiva. Hoitosuihkeet ovat hyvä pika-apu ihon kosteuttamiseen, jota voin käyttää pitkin päivää. Kaikki kolme ovat kosteuttavia eli Antioxidant Hydramist 62€, Ultra Calming Mist 55€ ja Multi-Active Toner 44€. Riippuu ihon ongelmista mikä näistä kannattaa valita. Kaikista on saatavana pieniä matkakokoja, joita voi pitää jääkaapissa ja suihkauttaa kylmää spraytä pitkin päivää iholle. Se on virkistävää ja iholle hyvää kosteushoitoa. Ei siis paljoa tarvitse, kun iho pysyy kesälläkin peruskunnossa. Moni tuleekin kesäloman lopulla kasvohoitoon, ennen työelämän alkamista ja iho saadaan taas palautettua hoidetun näköiseksi.

5 kommenttia:

 1. Ihoni menee joka kesä mökkilomalla tosi huonoon kuntoon. Tulee näppylöitä, hilseilyjä ja kuivuutta. Viime kesänä päätin etten laiminlyö ihoani ja varustauduin kuorinnalla ja muilla hoitoaineilla. Senkin olen huomannut, että jos sorrun ostamaan jostain halpamerkistä aurinkorasvaa se takuulla saa naaman kukkimaan. Tuntuu ettei niitä saa millään pestyä pois.

  Käytin koko viime kesän joka ilta Daily Resurfaceria ja 2-3 kertaa viikossa Multivitamin Thermofoliantia eikä se ollut yhtään liikaa. Saunomme joka ilta ja laitoin Multivitamin Masqueta joka kerta, kun kuorin Multivitamin kuorinnalla. Tosi kiva, että tuo Daily Resurfacer oli nyt tarjouksessa, koska ilman sitä tulee takuulla näppyjä.

  Yleensä olen ollut laiska ihonhoitaja kesäisin, mutta kyllästyin siihen että iho oli pitkälle syksyyn ihan epämääräinen ja ikävän näköinen. Loppujen lopuksi tuo hoito ei ole suuri ponnistus kunhan sen ottaa tavaksi.

  Pirjo

  VastaaPoista
 2. Kiitokset hyvistä vinkeistä! Kysyisin vielä, miten iho pitäisi suojata saunoessa?

  Vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barrier Repair on paras suoja iholle saunoessa. Ensin pestään iho ja sitten levitetään Barrier Repair ja sitten löylyyn. Moni kysyy käykö naamiot saunaan ja kyllähän ne muuten käy, mutta ne alkavat valumaan hikoilun myötä. Itse ainakin koen sen keljuksi, kun kosteassa löylyssä naamio valuu silmiin muutamassa minuutissa. Parasta olisi käyttää naamiota saunan jälkeen ja antaa sen imeytyä rauhassa.

   Inkeri

   Poista
 3. Mitä suosittelet vartalon suojaukseen auringolta? Olen hyvin vaaleaihoinen ja olkapäät punoittaa jo vartin auringossa olosta.
  Kiitos taas hyvästä jutusta ja tosi kiva, kun viitsit kirjoittaa joka päivälle uuden jutun. Siitä tulee ihan tapa lukea aamukahvilla Purkkiarmeijaa.

  Helena

  VastaaPoista
 4. Kiva, että viihdytte juttujeni parissa. Tämä juuri tullut aurinkovoide Protection 50 sport ( 53€) on oikein hyvä vartalonsuojavoide ja se käy sekä vartalolle, että kasvoille. Se on todella ohut ja hyvin imeytyvä voide. Päivän mittaan sitä kannattaa hellepäivinä lisätä noin 3-4 tunnin välein. Jos iho hikoilee kovasti se heikentää suojaa ajan kuluessa.

  Inkeri

  VastaaPoista