torstai 22. toukokuuta 2014

Liian kuivaan ihoon ei voiteet imeydy

Hyvin usein asiakas kertoo, että iho tuntuu siltä, kuin siinä olisi kireä kalvo päällä ja mikään voide ei helpota. Yleensä tutut asiakkaat joiden hoitoväli on ollut poikkeuksellisesti yli kolme kuukautta harmittelee miten kuivaksi ja hilseileväksi iho on mennyt.

Tuo kiristävä kalvon tunne kertoo totuuden. Silloin, kun iho on pitkään saanut kuivua ilman hoitoa sen pintaan on kertynyt paksu kerros kuollutta solukkoa. Tämä kuollut solukko tukkii koko ihonpinnan ja estää voiteiden imeytymistä. Asiakkaat kenellä on hiukan rasvaisuustaipumusta kokevat tässä tilanteessa, että iho kiiltää, meikki ei pysy ja syntyy näppylöitä. Ihon kiilto on ensimmäinen oire ja jos sellaista on pitääkin miettiä syntyykö se liikarasvaisuudesta, vai kuivuudesta. Silloin, kun ihonpinta kuivuu ja kiristyy alkaa iho itse pehmittämään sitä erittämällä rasvaa enemmän. Rasva ei pääse kunnolla tukkiintuneista huokosista ulos, vaan tekee helposti finnejä ja mustapäitä. Iho pystyy pehmentämään pintaa ainoastaan erittämällä talia, koska mitään kosteusvarastoja ihossa ei ole.

Kuivalle iholle syntyy paksumpi kerros kuollutta solukkoa, kun rasvaiselle iholle. Rasvainen iho on ihokerroksiltaan paksumpi, koska siinä on viisi ihokerrosta ja kuivassa ihossa niitä on neljä. Kuiva iho synnyttää kuollutta solukkoa huomattavasti enemmän, kuin rasvoittuva iho ja kuorinnan tarve on suuri. Tässä kohtaa monella on virhekäsitys ja luullaan ettei kuivaa ihoa saa kuoria, koska se on ohuempi. Näin se ei ole, vaan kuiva iho tarvitsee ihotyypin mukaista kuorintaa ettei hilsekerros jää ihonpintaan kinnaamaan.

Yleensä ihon kiilto helpottaa tehokkaan kuorinnan avulla on sen syy mikä tahansa. Pitkään hoitamatta olleeseen ihoon suosittelen Multivitamin Thermofoliantin ( 75 ml, 82 €) vähintään kaksi kertaa viikossa, joka sulattaa ihohuokosissa olevaa talia ja irroittaa kuolleen solukon. Yleensä haetaan vikaa voiteesta, jos se ei vaikuta kunnolla, mutta täysin tukossa olevaan ihoon mikään ei pysty imeytymään. Silloin, kun ihossa on paksu kerros kuollutta solukkoa ja se on pitkään ollut hoitamatta on kasvohoito paras konsti hoitaa iho kuntoon. Todella kuivaan ja hilseilevään ihoon ei kotihoito kunnolla vaikuta ja siksi suosittelen ensin kunnon kasvohoitoa.

7 kommenttia:

 1. Tunnistan oman ihoni ongelmat tuosta jutustasi. Olen alkanut käyttämään dermalogicaa vuoden alusta ja yrittänyt hoitaa tmän blogin ohjeiden mukaan. Ihoni on selvästi paremmassa kunnossa. On kuitenkin todella vaikea luopua vanhasta tottumuksesta hakea tuotteet rasvaisenihonlinjasta. Ihoni oli vielä kolmekymppisenä tosi rasvainen ja finnejä täynnä. Tilanne on tietysti nyt toinen, kun viisikymppiä on jo ohitettu, mutta aina vaan kaivertaa pelko, että voide ei saa olla liian paksua.
  kysyisin vielä Daily Microfoliantista, että riittääkö sen käyttö pelkästään kotona, vai pitääkö olla jotain muutakin kuorintaa. En pääse kasvohoitoihin ja yritän pitää ihoa kunnossa omilla konsteillani.
  Kiitos hyvästä blogista.

  Helena Haukiputaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, että käyttäisit vielä Multivitamin Thermofoliant kuorintaa pari kertaa viikossa. Se sulattaa kuolleen solukon ja muun lian syvemmältä ja tehokkaamin, kuin tämä Daily Microfoliant. Käytä viisi kertaa viikossa Daily Microfoliantia ja kahtena päivänä viikossa Multivitamin Thermofoliantia.

   Inkeri

   Poista
 2. Tuo Haukiputaan Helenan tilanne tuntuu ihan tutulta. Miten ihmeessä on niin vaikeaa tottua siihen, että iho on kuivunut ja hilseilee helposti. Käytin oil control lotionia vielä pari vuotta sitten, mutta onneksi Inkku sai minut uskomaan ettei se enää nelikymppisenä riitä. Sekin on ollut hyvä neuvo, että kuorintaa pitää lisätä. Käytän nyt päivittäin Daily Resurfaceria ja kaksi kertaa viikossa Multivitamin Thermofoliantia ja selvästi ihoni on parempi näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet todennut ohjeitteni toimivan. Erittäin harvoin yli nelikymppiselle riittää enää Oil Control Lotion. Yleensä siinä vaiheessa kosteuden puute on jo suurempi ja kosteuttavampi voide pitää ottaa käyttöön.

   Inkeri

   Poista
 3. Teistä oli tänään oikein hyvä juttu Hämeen Sanomien liitteessä. Oli kiva sanoa työkavereille jotka lehteä luki, että minä olen tuolla asiakkaana. Juttu herätti myönteistä keskustelua pitkäksi aikaa.
  Kerron tämän siksi, että yrittäjälle on varmaan tärkeää tietää miten lehtijuttuihin suhtaudutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että huomasit ja pidit lehtijutusta. Sen tehnyt toimittaja Jenni Mankonen oli paras toimittaja, joka minua oli koskaan haastatellut. Aina, kun törmää ihmiseen, joka osaa oman työnsä ja innostuu siitä, niin sitä on kiva katsoa ja Jennistä työnilon näki.

   Inkeri

   Poista
  2. Hei! Piti käydä lukemassa, tässä linkki e-lehteen jos joku muukin haluaa lukea. Sivulla 11.

   http://www.e-pages.dk/hameensanomatfree/196/

   Poista