lauantai 17. toukokuuta 2014

Kauneus veitsenterällä

Olen kevään aikana käynyt tutustumassa kahteen eri lääkäritaloon jossa tehdään plastiikkakirurgisia leikkauksia. Ensimmäinen paikka oli järjestänyt tietoiskuillan kosmetologeille ja sielä oli plastiikkakirurgi ja ihotautilääkäri esittelemässä toimintaa. Nyt tässä toisessa tilaisuudessa oli kuluttajia ja paikkaa esitteli hoitajat.

Tilaisuuksien henki oli ihan erilainen ja se voi tietysti johtua kuulijakunnastakin. Suhtaudun varmaan liiankin kriittisesti kaikkeen sanottuun, koska plastiikkakirurgian ympärillä on niin paljon silkkaa rahankeruuta. Itse plastiikkakirurgiaan en suhtaudu negatiivisesti, koska sillä tehdään paljon hyvää. Käyn näissä tilaisuuksissa siksikin, että pystyn neuvomaan asiakasta oikeaan paikkaan. Tarvitsen varmaan itsekin silmäluomileikkauksen jossain vaiheessa, jos yläluomi alkaa vielä enemmän painua näkökentän päälle. Tuossa ensimmäisessä tilaisuudessa sain todella paljon tietoa. Plastiikkakirurgi kertoi selvästi ne riskit mitä eri leikkauksissa on. Hän sanoi suoraan, että ei esimerkiksi muotoile nenää, koska sen osaa heillä joku muu paremmin. Hän myös kertoi, että heillä tehdään hyvin vähän rintojen suurennusleikkauksia. Suomalaisilla naisilla on yleensä isot rinnat ja useat hakeutuvat pienennys leikkaukseen.

Tässä toiseessa paikassa hoitajat hehkutti toimenpiteiden helpoutta. Kuulosti siltä, että kasvojen kohotus on yhtä helppo, kuin hiusten leikkaus. Tuli tunne, että hoitajat oli sisäänheittäjiä, joiden tarkoitus oli myydä leikkaus. Leikkausten vaaroista ja haitoista ei puhuttu oikeastaan ollenkaan. Kuulijoitten kysymyksistä päätellen he saivat sen kuvan, että kyseessä on joku pikkujuttu joka tehdään ruokatunnilla. Jopa vatsan pienennysleikkauksesta ja rasvaimusta heidän mielestään voi mennä töihin seuraavana päivänä. Kaikki riskit jätettiin kokonaan kertomatta. Ilmeisesti he luottivat siihen, että lääkäri vasta kertoo ne asiat.

Tässä toisessa paikassa tehtiin myös kestopigmentointia. Siitäkään ei kerrottu mitään muuta, kuin hyviä asioita. Se kuulosti mielenkiintoiselta, että tämä sairaanhoitaja tekee myös pigmentointia arpiin ja saa ne sillä häivytettyä. Esimerkiksi ihminen joka on nuorena viillellyt käsivarsiaan, voi pigmentoinnilla peittää arpia. Se kuulostaa tosi hienolta jutulta, mutta mitään kuvia ei siitä näytetty. En taaskaan usko ennen, kuin näen pystytäänkö arpia siististi peittämään näin.  Niiden henkilöiden kulmat eivät välttämättä olleet ihan parhaat mahdolliset mitä tilaisuudessa näytettiin. Yritin tilaisuudessa kysellä aurinkokeratoosihoidosta ja lääkäritalon koneista, joita siinä käytetään. Hämmästyin kovasti, että pienessä paikassa ei hoitaja yhtään tiennyt mitä heillä tehdään aurinkokeratoosille ja mitä laitteita heillä on. Hän ei myöskään pystynyt nimeämään yhtään ihotautilääkäriä heiltä, joka olisi siihen erikoistunut. Olin hyvin pettynyt, koska se on kuitenkin hoitomuoto mitä tarvitaan todella paljon.

Tuli taas mieleen, että kauneuskirurgia on niin hyvä bisnes, että sitä tyrkytetään kaikin keinoin. Tuskin yksityispuolella tehdään kovinkaan paljon muita niin kalliita leikkauksia. Lähtöhinnat oli 2500€, mutta kymppitonnikin katoaa hyvin pian. Tavallaan nämä lääkäritalot tekee itselleen hallaa sillä, että myynti on agressiivista. Itselleni tuli lievä huijauksen maku, kun negatiivisista puolista kerrottu ollenkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti