sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Siitepölyaika on haastava

Ärsyynnyin taas kovasti, kun viikolla kuuntelin radio-ohjelmaa pölyallergioista. Haastateltavana oli joku Astma-ja Allergialiiton ihminen ja hän hoki koko ajan sanaa haastava. Kevät on kuulemma todella haadtava allergikoille. Hän käytti haastava-sanaa joka kohdassa eikä voinut sanoa suoraa, että siitepölyn määrä on suuri ja se tuo vaikeuksia allergikoille ja oikein lääkityksen löytyminen on tosi vaikeaa.

Minäkin olen työssäni huomannut, että siitepölyn ja katupölyn tuomat ongelmat ovat pahempia, kuin muina keväinä. Moni allerginen asiakas on aloittanut lääkityksen jo koululaisten hiihtolomaviikolla helmikuussa eli tosi aikaisessa vaiheessa. Siitepölyn vaikutus ei niinkään helposti näy ihossa, mutta katupöly on hankala. Asiakkaat, jotka kävelevät, tai pyöräilevät työmatkansa kärsivät siitä, kuin hiekkapuhalluksesta. Kevään aikana on ollut poikkeuksellisen tuulista ja kuivaa. Pyöräillessä vastatuuli kovassa pölyssä on iholle rankka kokemus, jos se vielä toistuu päivittäin. Silmänympärykset ja nenän ympärys joutuu eniten tulilinjalle, koska kumpikin kärsii valuvasta vedestä.

Nenän ympärys rohtuu tosi helposti, kun nenää joutuu pyyhkimään koko ajan ja rohtunut iho on kipeä. Paras hoito siihen on Climate Control Stick ( 15€) se on ensisijaisesti huulirasva, mutta soveltuu koko ihon hoitoon myös. Climate Control stick hoitaa rohtumat pois vuorokaudessa ja varsinkin lasten nenän ympärille se on välttämätön. Silmänympärysten kuivumiseen ja ihottumaan soveltuu sekä UltraSmoothing Eye Serum ( 85€), että Multivitamin Power Firm ( 70€). Silloin, jos silmänympärystää pitää suojata valuvalta kyynelnesteeltä, niin Multivitamin Power Firm toimii siinä. Jos luomilla on jo ärsytysihottumaa ja kirvelyä, niin UltraSmoothing Eye Serum on oikea valinta. Näitä kahta tuotetta voi käyttää myös päällekäin, jos luomet ovat hyvin kuivat ja rohtuneet. Ensin laitetaan UltraSmoothing Eye Serum ja sen päälle Multivitamin Power Firm.

Koko kasvojen hankaukseen paras suoja on Barrier Repair ( 62€), sitä voi laittaa ihan kaikkien kosteusvoiteiden päälle. Sen päälle voi vielä laittaa SkinPerfect Primer sk30 (77€), joka sisältää hyvän aurinkosuojan. On hyvä huomioida, että meikki on aina erinomainen suoja kaikelta ulkoiselta rasitukselta. Youngbloodin mineraalimeikki on siitä hyvä, että sitä voi laittaa paksumminkin ihan suojaamisen kannalta eikä siltikään näytä meikatulta. Youngbloodin meikissä on myös aurinkosuoja 20.

Silloin, kun iho joutuu kovalle rasitukselle sen hoitoa kannattaa lisätä muutenkin. Pölyjen hiertävä vaikutus ohentaa ihoa ja sitä vastaan ja herkistymistä vähentämään sopii hyvin Ultra Calming Serum Concentrate (40 ml,87€) tehotippa mitä voi käyttää aamuin illoin. Multivitamin Power Recovery Masqueta(75ml, 69€) kannattaa myös käyttää, koska se parantaa ihon suojautumista ja rauhoittaa ihon ärsytyksiä. Astmaan ja allergioihin käytetään usein kortisonilääkitystä ihan suunkauttakin otettuna ja kortisoni ohentaa ihoa. Nenäsumutteena se ei ihan niin paha ole, koska se toimii täsmälääkkeenä. Silloin, jos käyttää suun kautta kortisonia ihonhoitoa pitää lisätä huomattavasti.

2 kommenttia:

 1. Huolenaiheeni ei liity siitepölyihin vaan maksaläiskiin. Olen nyt parina keväänä saanut maksaläiskiä, mutta nyt ne ovat todella pahat, tai oikeastaan olivat. Kävin maaliskuussa alpeilla laskettelemassa ja sää oli tuulinen ja aurinkoinen. Unohdin tietenkin koko aurinkorasvan ja ihoni oli karmeassa kunnossa loppuviikosta. Poskipäät jotenkin rohtui melkein rikki ja ylähuulessa, silmien alla ja leukaperissä oli violetinruskeat läiskät. Ne oli ihan kummallisen värisetkin, kun iho kai oli niin kuiva ja hilseilevä.
  En tiedä miten oikein hoitohommani meni, mutta ainakin se on auttanut. Minulla oli viime kesästä jäljellä Extreme-C, koska se pikkupullo on ihan älyttömän riittoisa. Laitan ensin maksaläiskiin suoraan Extreme-C jauhetta, sitten koko kasvoille ja silmien ympärillekin Multivitamin Power Serumia ja vielä sekoitan Extreme-C:tä voiteen joukkoon, joka on Intensive Moisture Balance. Tätä olen tehnyt aamulla ja illalla reilun kuukauden ja sitten olen kuorinut Daily Microfoliantilla joka ilta. Nyt hilsely on ihan poissa ja kirvelevää rohtumista ei enää ole. Läiskätkin ovat sen verran vaalenneet, että SkinPerfect Primer tasoittaa ne ilman meikkivoidettakin.

  Tästä lähtien pidän kyllä huolen etten matkusta ilman aurinkovoiteita. Pelkäsin jo, että tulee lääkärireissu, kun iho oli niin punakka ja kirvelevä. Ihmeteltävän tehokkaat aineet nämä Extreme-C ja Multivitamin Power Serum. Varsinkin tuo serum tuntui vahvistavan lähes rikkimennyttä ihoa nopeasti.

  Titta

  VastaaPoista
 2. Hoito-ohjelmasi on oikein hyvä ja sen toimivuuskin osoittaa, että valinnat ovat oikeat. Hyvä, että aloitit tämän tehohoidon, koska ilman sitä ihosi olisi ollut kuiva ja ongelmallinen kesään saakka.
  Tarinasi on aik tyypillinen ja kuulen sitä joka talvi. Viikko alpeilla, tai Lapissa on iholle kamala rääkki ellei sitä suojata ja hoideta jo lomareissulla. Yritä ottaa opiksesi ja muistaa seuraavina talvina suojata hyvin.

  Inkeri

  VastaaPoista