tiistai 10. kesäkuuta 2014

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Me taidamme puhua joskus hiukan epäselvästi tuosta Youngbloodin Natural Mineral Foundationista ( 65€). Sehän meidän myydyin meikkituote. Minä ja Mari puhumme siitä meikkivoiteena, vaikka se on  jauhemaista. Se kuitenkin toimii samalla tavoin, kuin meikkivoide ja korvaa meikkivoiteen.

On varmaan asiakkaan näkökulmasta vaikea ymmärtää, että puhumme juuri tästä tuotteesta, kun tarjoamme meikkivoidetta. Itse sanon sitä aika usein mineraalimeikiksi, vaikka yhtälailla Dermalogican Cover Tint on mineraalimeikki. Moni asiakas puhuu meikkipuuterista, mutta sitä se nimenomaan ei ole. Ehkä se olisi kätevin ymmärtää, mutta kun meikkipuuteri merkitsee kosmetologille ihan muuta, kuin tuo Natural Mineral Foundation. Meikkipuuteri on meikkivoiteen ja puuterin sekoitus ja se on aina kiinteää. Yleensä se myös sisältää synteettisiä aineosia, niin kuin yleisimmät puuterit. Meikkipuuteri voi tukkia ja kuivattaa ihoa todella pahasti ja en missään tapauksessa halua, että superhyvä Youngbloodin meikki sekoitetaan siihen. Yritän aina korostaa sitä ettei sillä ole mitään tekemistä puuterin kanssa, vaikka on ihan irtopuuterin näköistä.

Tämä Natural Mineral Foundation käyttäytyy iholla samalla tavoin, kuin meikkivoide. Vaikka se on jauhemaista pakkauksessa se on iholla ihan, kuin voide. Sitä voi korjailla sormilla levityksen jälkeen ja niin itse aina teenkin. Levitän meikin tuuhealla siveltimellä koko kasvoille pitkillä vedoilla, ei missään tapauksessa pyörittelemällä. Pyörittämällä sivellintä saa meikin levittymään epätasaisesti. Jos jotain finniä, tai nenänpieliä haluaa erityisesti peittää voi siveltimellä hiukan tuputtaa niihin kohtiin lisää.  Tämän mineraalimeikin päällä voi käyttää vielä erikseen puuteria ja paras vaihtoehto on YB:n Setting Rice Powder. Se on sama onko puuteri jauhemaista, vai kiinteää, kumpikin käy.

Itse en käytä puuteria mineraalimeikin päällä ja yleensä kuivaihoinen ei enää siihen puuteria tarvitse. Monilla on kuitenkin kammo ihon kiiltävyydestä ja haluavat aina käyttää puuteria. Puuterin laatu on syytä valita todella huolella, koska huonolaatuinen puuteri on monen iho-ongelman takana. Välillä meiltä kysytään näytteitä meikeistä, mutta niitä ei ole olemassakaan. Jauhemaista mineraalimeikkiä on mahdoton pakata sellaiseen näytepakkaukseen, että kokeilu siitä onnistuisi. Harvalla meikkisarjalla on olemassa näytteitä esimerkiksi huulipunasävyistä. Ainoat meikkinäytteet mitä meillä on olemassa on Dermalogican Cover Tint (72€) ja Sheer Tint ( 72€).

2 kommenttia:

  1. Millaisiin puhdistusaineisiin tää YB:n meikki liukenee? Käykö se ainoastaan Dermalogican pesuaineiden kanssa?

    VastaaPoista
  2. Youngblood ei sisällä mineraalirasvoja ja se liukenee veteen. Voit pestä mineraalimeikin pois ihan minkä sarjan puhdistusaineella tahansa. Puhdistusaine tarvitaan aina, mikään meikki, tai ihon oma rasva ei liukene pelkästään veteen.

    Inkeri

    VastaaPoista