maanantai 30. kesäkuuta 2014

Vaihdevuodet tuo iholle paljon uusia asioita

Harvoin kukaan miettii etukäteen miten elimistö alkaa toimia, kun estrogeeni vähenee ja vaihdevuodet ovat tosi asia. Yleensä jokainen uusi ilmiö on ihmettelemisen aihe ja niistä keskustellaan toisten saman ikäisten kanssa. Vaihdevuosien eteneminen ja ongelmat ovat hyvin yksilöllisiä.

Vaihdevuodet ja viisikymppisen naisen iho on varmaan yleisin aihe kosmetologien luentopäivillä. Ainakin yksi luento liittyy tähän aiheeseen. Toisaalta siihen myös kosmetologi kaikista eniten törmää, koska meidän yleisin asiakaskunta on 40-60-vuotiasta. Suurin osa asiakkaistani on aloittanut säännöllisen ihonhoidon ja meillä kasvohoidossa käynnin nelikymppisenä. Omana työaikanani hormoonikorvaushoitoon suhtautuminen on täysin muuttunut. Yleensä lääkärit käyvät meidän luentopäivillä esitelmöimässä ja aina on paikalla ainakin yksi gynekologi. Vielä 1980-90 luvuilla lääkärit suosittelivat, että ohjaisimme asiakkaitamme gynekologeille hakemaan hormoonikorvaushoitoa. Nykyään asenne on ihan päinvastainen ja yleensä hormoonihoitoon päädytään vasta pakkotilanteessa.

Vaihdevuosivaivoja on monenlaisia, mutta nyt kerron näistä ihoon vaikuttavista asioista. Estrogeenin väheneminen ohentaa ja kuivattaa jokaisen naisen ihoa. Paksun ja rasvaisen ihon omaavat pääsevät hiukan helpommalla, koska heillä on yksi ihokerros enemmän ja ohentuminen ei näy niin helposti. Tätä ohentumista ja kuivumista pystytään todella paljon hidastamaan hyvillä kasvohoidoilla ja ihonhoitotuotteilla. Siksi ihon hyvä hoito tuossa 40-50-vuotiaana onkin erittäin tärkeää ja vaikuttaa lopun ikää. Kun ihon kosteustasapainoa ylläpidetään ihonhoidolla ja se ei pääse romahtamaan täysin estrogeenin loputtua iho pysyy paljon sileämpänä ja joustavampana. Silloin, kun ihon suojautumista ja kosteutusta autetaan ulkoapäin estrogeenin loppuminen vaikuttaa hitaammin ja iho pystyy sopeutumaan siihen paremmin. Kun ihon kunnon romahtaminen estetään ajoissa iho pysyy sileämpänä vielä kahdeksankymppisenäkin.

Yksi yleisin asia mistä asiakkaiden kanssa juttelen on hikoilu. Moni kokee ainakin öisin niin voimakkaita hikipuuskia, että yöpaita ja peitot kastuu. Hikoilu myös huuhtelee kaikki kosteusvoiteet iholta pois ja iho kuivuu liikaa. Tässä vaiheessa on hyvin tärkeää käyttää tehotippoja, jotka imeytyvät syvemmälle eivät hikoile pois. Multivitamin Power Serum ( 110€ ) on tässä tilanteessa ihan erinomainen. Naamioilla pystyy myös parantamaan kosteustilannetta, jos kokee hikoilun kuivattavan vaikutuksen. Multivitamin Power Recovery Masque ( 75 ml, 69€) on omiaan tähän tarkoitukseen. Sitä voi käyttää, vaikka joka toinen päivä ja jättää loppu yöksi vaikuttamaan, niin se pitää ihon kosteuden kurissa.

Jos kuulut tähän ikäryhmää, että estrogeeni on jo vähenemässä ja vaihdevuodet pikapuoliin edessä aloita ihosi tehohoito. Kysy kosmetologiltasi neuvoja ja käy useammin kasvohoidossa. Harvoin kosmetiikalla pystytään korjaamaan jo syntyneitä ryppyjä, mutta ennalta ehkäisevä vaikutus on erinomainen.

2 kommenttia:

  1. Itse koen, että ihoni pelastus on Daily Resurfacer hoitotassut. Yön hikoilun jälkeen huokoset ammottaa ja iho tuntuu turvonneen veltolta. Hoitotassulla pyyhkiminen saa naaman taas siihen kuosiin, että kehtaa työhön lähteä. Mielestäni meikki pysyy paremmin, kun käytän aamulla tuon tassukan ja päivän hikoilupuuskat eivät saa meikkiä epäsiistiksi. Käytän nykyään joka aamu Daily Resurfacerin ja koen ihoni voivan muutenkin paremmin.
    Elina

    VastaaPoista
  2. Minun kikkani on Ultra Calming Mist jääkaapissa. Kun olen oikein kuumissani ja iho punoittaa suihkautan jääkaappikylmää hoitosuihketta. Se helpottaa kuivuuteen ja viilentää ihanasti.

    VastaaPoista