tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sairaudet vaikuttaa ihoon monella tavalla

Ihminen on kokonaisuus jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Iho heijastaa julki kaiken sen mitä sisällämme tapahtuu oli se sitten fyysistä, tai psyykkistä. Jokaisella ihmisellä on erilainen tapa reagoida ihollaan ja nämä kertomani asiat ovat vain yksi esimerkki.

Kaikki mitä ihmisen aivoissa ja päässä tapahtuu on hyvin kokonaisvaltaista. Vuosien varrella minulla on ollut useita asiakkaita kenellä on ollut aivoinfarkti, tai iso leikkaus päänalueella jostain muusta syystä. Aivojen toiminnassa tapahtuvat muutokset vaikuttavat todella voimakkaasti ihoon ja sen toiminta saattaa muuttua täysin. Tietysti iso leikkaus, huono kunto ja lääkkeet vaikuttavat myös ihoon. Tämä aivotoiminnan vaikutus kuitenkin kulkee ihan määrätyllä tavalla. Aivot säätelee ihmisen hormonitoimintaa ja hormonit ovat taas hyvin tärkeä asia ihon toiminnassa. Varsinkin nuoremmalla naisella ennen vaihdevuosivaihetta tuo hormonitoiminnan sekamelska saattaa olla hyvinkin voimakas.  Yleisemmin olen nähnyt, että iho alkaa rasvoittumaan ihan kuin teini-iässä. Muut sairaudet melkein aina kuivattavat ja ohentavat ihoa, mutta nämä aivojen alueen ongelmat toimii aivan päinvastoin.

Monelle onkin hyvin vaikea ymmärtää mistä on kysymys, jos iho on aiemmin ollut enemmän kuiva. Kaikki kotona olevat hoitoaineet ovatkin väärälle ihotyypille ja nekin pitäisi vaihtaa. Joku voi ajatella, että mitä on väliä muutamalla finnillä, jos juuri on selvinnyt kuoleman vakavasta asiasta. Tiedän kokemuksesta, että toipumisen kannalta ulkonäön merkitys on suuri. Toipilaalla mieliala heittelee ja on erittäin masentavaa, jos ihokin vielä on täynnä näppyjä. Suosittelisin, että kannattaa käydä kosmetologilla heti kun jaksaa. Yleensä vakavien sairauksien jälkeen olisi hyvä käydä kasvohoidossa, että iho saataisiin kuntoon ja löydettäisiin oikeat kotihoitotuotteet. Omat asiakkaani yleensä hakeutuvat meille todella pian, koska tarve saada virkeyttä ulkonäköönsä on todella suuri ja merkitsee toipumisen kannalta paljon.

Näihin äkillisiin rasvoittumisreaktioihin Dermalogicalla on erittäin hyvät hoitoaineet mitkä ovat nimenomaan tarkoitettu aikuisen ihon rasvoittumiseen. Medibac hoitolinjan tuotteet eivät kuivata, vaan normalisoivat ihon talineritystä. Yksi monipuolisimmista Medibacin tuotteista on nyt tarjouksessa oleva Clearing Mattifier norm. 69€ NYT 53€.

2 kommenttia:

 1. Voiko tätä Clearing Mattifieria käyttää iholla, joka on rasvainen, mutta kuitenkin
  herkkä ja punoittava?
  Lippe

  VastaaPoista
 2. Kyllä voi. Clearing Mattifier ei kuivata ja se sopii oikein hyvin kaikille ihotyypeille myös hyvin herkällekin iholle. Myös ruusufinni-ihoille se sopii rauhoittamaan rasvaisuutta ja punakkuutta.

  Inkeri

  VastaaPoista