keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Vanhanaikainen meikki murentaa vakuuttavuutta

Olen tämän kevään aikana nähnyt pariinkin kertaan, kun naisen ulkonäkö tekee hallaa hänen ammattiosaamiselleen. Se on todella sääli, jos pätevä ammatti-ihminen näyttää ihan muulta pelkän uomiinsa juuttuneen meikin takia. Tälläisen johtopäätöksen tekee kuitenkin aika moni ja varsinkin minua nuorempi ikäluokka.

Yleensä meikki ja kampaustyyli on jumittunut vuosilukuun jolloin henkilö oli parikymppinen. Kyseessä on 60-70-tai 80-luku ja silloinen muoti eroaa nykyhetkestä näkyvästi. Ilmeisesti kerran opittu meikki- ja kampaustyyli menee helposti joka aamu samaan tapaan ellei sitä todella pysäytä ja muuta. Kampaaja ja kosmetologi auttavat aivan varmasti. Löytyy paljon tapoja tehdä uudennäköinen ulkonäkö pienellä vaivalla. Näyttää surullisen koomiselta, jos kuusikymppinen nainen tupeeraa hiukset vaalennetuksi palloksi, laittaa turkoosinsiniset rajaukset ja kalpean pinkkiä huulipunaa. Omaan silmään se saattaa näyttää ainoalta oikealta, mutta muiden silmin menneisyyteen jämähtäneeltä. Meillä viisikymppisillä on kova veto pinkkeihin ja fuksianpunaisiin huulipuniin, joita käytettiin kahdeksankymmentäluvulla. Silloin se näytti hyvältä parikymppisen kasvoilla, mutta kalpealla viisikymppisen kasvoilla se on kauhistus.

Viisi-kuusikymppisenä kannattaa uusia meikkipussin sisältö kokonaan ja siirtyä pehmeämpiin ja murrettuihin sävyihin. Jos on vähänkin epävarma meikin teossa kannattaa hylätä siniset ja vihreät kokonaan. Suosittelen mieluummin murrettuja ruskeita, harmaita ja liiloja. Ruskeastakin löytyy kymmeniä sävyjä sekä kylmiä, että lämpimiä värejä ja eri ruskeita voi yhdistää keskenään. Ikääntyvällä silmäluomella rajaus tuo napakkuutta, mutta sävynä parhaat on ruskeat ja harmaat. Helmiäisturkoosin julistan pannaan kokonaan. 

1 kommentti:

  1. Ihan asiaa taas kirjoitat. Vaihdoin itse vanhat meikkini uusiin, kun tyttäreni oli 16v.ja alkoi itse meikata. Olin niin pinttynyt tuohon sähkönsiniseen ripsiväriin ja siniseen luomiväriin, että vasta tyttäreni juttujen kautta ymmärsin sen olevan mennyttä maailmaa.
    Kyllähän nytkin nuoret käyttävät jotain shokkivärejä, mutta se on eri asia, kun viisikymppisen rypyillä ja ihon värillä. Voin uskoa, että vakuuttavuus kärsii, kun meikistä näkee kasarilookin.
    Riitta

    VastaaPoista