maanantai 2. kesäkuuta 2014

Solar Defense Booster sk 50 sopii kaikille

Näistä auringon vaaroista olen kirjoitellut moneen kertaan, mutta ei pidä unohtaa, että aurinko ja kesä on aivan ihana asia. Auringolta suojautuminen ei saa olla hysteeristä, tai pakkomielteistä, vaan normaaliasia, joka kulkee elämässä muun mukana. Aurinko ei saisi tuottaa pakkomielteitä puoleen, tai toiseen. Valitettavasti pakkomielteinen ruskettaminen eli tanorexia on tilastojen mukaan Suomessakin lisääntymään päin. Ihminen voi jäädä koukkuun ihan kaikkeen, myös rusketukseen.

Missään tapauksessa en halua ketään syyllistää aurinkoasioista. Jokainen saa ottaa aurinkoa, tai olla ottamatta mielensä mukaan. Minun velvollisuuteni on tuoda esiin tosiasiat ja tämän hetken tutkimustulokset. Kirjoitan tästä asiasta usein siksikin, että näen niin tosi usein aurinkokeratoosia eli basalioomaa eli UV-säteilyn aiheuttamaa solumuutosta.

Se pitää muistaa, että ensisijainen suoja on vaate, varjo ja siesta. Ihoa suojataan vaatteilla eli pitkähihaisilla paidoilla, kevyillä pitkillä housuilla, tai pitkillä hameilla. Lapsille uidessakin laitetaan kevyt paita päälle. Sitten yritetään pysyä aina varjon puolella, palmun allakin ruskettuu, jos väriä haluaa. Pahimman porotuksen aikana kannattaa vetäytyä siestalle sisätiloihin. Yleensä säteily on pahimmillaan kello 12.00-15.00 ja silloin olisi hyvä pitää lapset ainakin sisätiloissa. Näiden asioiden lisäksi tulee sitten aurinkovoiteet. Dermalogican Solar Defense Booster sk 50 norm. 85€, NYT TARJOUS 66€ on markkinoiden paras ja tehokkain aurinkosuoja. Se on tutkittu Amerikan lääkelaitoksen kriteerien mukaan ja sen suojakerroin on varmasti 50 ja se myös pysyy vähintään kuusi tuntia.

Solar Defense Booster sk50 voidaan levittää suoraan iholle, jos ei ole kovin kuivaihoinen. Sitä voi siis käyttää päivävoiteena. Kuivaihoisella suosittelen sen alle tehotipat, tai kosteuttavan voiteen. Solar Defense Boosterin voi sekoittaa mihin tahansa Dermalogican kosteusvoiteeseen ja tehdä siitä suojavoiteen ja tällöin suojakerroin on noin 30. Solar Defense Boosterin päälle voi myös levittää meikin jos haluaa. Tämä aurinkovoide on siitä ihana, että se levittyy helposti eikä ole kiiltävä ja rasvainen. Rasvoittuvalla iholle kiiltoa syntyy helteellä muutenkin ja silloin on Clearing Mattifier 69€ NYT TARJOUS 55€ hyvä laittaa aurinkovoiteen alle. Aurinkovoiteen päälle voi laittaa myös Youngbloodin riisipuuterin Mineral Setting Rice Powderin ( irtopuuteri 40€, puriste 52€).

Pieni teko oman terveyden eteen on levittää joka aamu kasvoille Solar Defense Booster sk50 ja nyt se on kivan hintainenkin. Koko ajan kannataa vähentää sitä UV-säteilyn määrää mitä iho saa. Pilvisenäkin päivänä säteily on melkein sama, kuin aurinkopäivänä. Aurinkosuojavoide kannattaa laittaa silloin, vaikka ei suunnittele mitään ulkoilua. Jos kuitenkin tulee ulos lähteneeksi, niin ei satu mitään vahinkoa. 

7 kommenttia:

 1. Minulle tämä Solar booster sk 50 on aivan välttämätön, koska lääkitykseni on herkistänyt ihon auringolle. Ilman hyvää suojavoidetta en voisi oikeastaan päivänvalon aikaan olla ulkona. Olen tullut ensimmäistä kertaa tätä blogia lukemaan nimenomaan aurinkoasioiden takia. Nyt luen tätä melkein päivittäin. Kiitos

  VastaaPoista
 2. Ostin ekan pullon tätä Solar Defense Boosteria jo viime kesänä ja tykkäsin siitä kovasti. Sekoitan sen Skin smoothing Creamin joukkoon joka aamu. Viikonloppuisin, kun ulkoilen paljon käytän boosteria yksinään päivävoiteena. En niinkään pelkää ihosyöpää, vaan en halua olla ruskea rusina loppukesällä. Kuiva ihoinen kuusikymppinen ei ole mikään kaunis näky, jos aurinko on paahtanut ihon karrelle. En ymmärrä miten ikäiseni naiset himoaa rusketusta, vaikka se ei näytä heillä yhtään hyvältä. Monella on kasvot ihan kirjavat ja he pitävät sitä rusketuksena. On oikein hyvä asia, että tässä blogissa tulee esiin myös auringon haittapuolet.

  Ullis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myönteisestä palautteesta. Tottakai Solar Defence Booster sk 50 on myös muille, kuin ihosyöpää varoville tarkoitettu. Sitä voi sekoittaa mihinkä tahansa voiteen joukkoon ja näin voiteesta tulee aurinkosuojallinen päivävoide.
   Hyvin harvoin yli nelikymppiselle tulee tasainen rusketus ja siitä pitää huolen estrogeenin muutokset. Vaikka estrogeenin heittely ei vielä muualla näy näissä aurinkoasioissa se takuulla tulee esiin.

   Inkeri

   Poista
 3. Kiva, kun näin tarpeellinen voide on tarjoushinnalla. Voiko tyttäreni 15v.käyttää tätä myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin tyttäresi voi voidetta käyttää. Se on tarkoittu myös lapsille. Toisaalta nyt uusi Sport 50 Protection käy myös teini-ikäisten suojaamiseen ja se sopii samalla kasvoillekin.

   Inkeri

   Poista
 4. Huomasitko, että sunnuntain Hämeen Sanomassa oli ihotautilääkäriä haastateltu näistä ihosyöpäasioista? Mitään uutta en siinä huomannut, hän toi esiin ihan samat asiat, kuin sinäkin. Tuostakin jutusta huomaa miten isosta asiasta on kysymys, kun sanomalehdissäkin on jo tietoa auringosta.
  Itse havahduin, kun äidiltäni löytyi basaliooma. Sille tehtiin fotodynaamista hoitoa, mutta siltikin siitä jäi pahat punoittavat läiskät. Tuon lehtijutun mukaan myös perinnöllisyys vaikuttaa ihosyöpään ja aionkin olla entistä huolellisempi suojavoiteiden kanssa.
  Käytän tällä hetkellä Ultra Sensitive Tintiä kosteusvoiteena ja Youngbloodin mineraalimeikkiä sen päällä. Luuletko sen riittävän, kun en työpäivinä ole puoltatuntia pidempään ulkona ja silloinkin on jo pahin aurinkoaika ohitse?

  Pirita

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuo Ultra sensitive Tint sk 30 ja mineraalimeikki on ihan hyvä suoja alle puolentunnin ulkoiluun. Silloin, kun ollaan ulkona monta tuntia ja suorassa auringonnpaisteessa tarvitaan tehokkaampi suoja ja se on Solar Defence Booster sk 50. Käy noutamassa näyte meiltä hoitolasta.

  Inkeri

  VastaaPoista