maanantai 21. heinäkuuta 2014

Helle ja hikoilu tuo lisävaatimuksia meikkivoiteelle ja ihonpuhdistustuotteille

Nyt, kun vihdoinkin kesä kääntyi helteiden puolelle pitää antaa ihonhoito-ohjeita hikoilevalle iholle. Ilmasto onkin ollut viime päivinä harvinaisen hiostava ja kostea. Meikki kärsii kaikista eniten hikoilusta ja alkaa olla iltapäivästä epäsiistin näköinen. Sama vaikutus tulee vaihdevuosi-iässä, kun iho hikoilee on säätila mikä tahansa.

Nuorelle ja helposti rasvoittuvalle iholle hikoilu aiheuttaa lisärasvoittumista ja näppyjä. Meikkivoide helposti imeytyy huokosiin ja aiheuttaa tukkeutumia. Hikirauhanen ja talirauhanen ovat samassa ihohuokosessa ja kun hikirauhanen pumppaa hikeä se liikuttaa  samalla myös talirauhasta. Hikoilu siis voi hyvinkin lisätä talneritystä. Silloin, kun ihmisellä on kuuma ihohuokoset laajentuvat ja pyrkivät haihduttamaan lämpöä mahdollisimman paljon. Näihin auenneisiin ihohuokosiin meikkivoide voi imeytyä ja painua ihan huokosen pohjaan saakka. Jos meikkivoide on vielä mineraalirasvoja sisältävää eikä edes liukene veteen sen peseminen iholta ihan huokosten pohjia myöden on erittäin haasteellista.

Suosittelisinkin, että varsinkin näin helteellä on syytä hankkia vesiliukoinen mineraalimeikki. Kaikki meillä myytävät meikkituotteet ovat vesiliukoisia mineraalipigmenttiä sisältäviä meikkivoiteita. Dermalogicalla on Sheer Tint (72€) värillinen päivävoide ja Cover Tint ( 72€) meikkivoide ja kummassakin on kolme värisävyä. Cover Tint on erittäin suosittu nuorilla ja rasvaisemmalla iholla, koska se tekee täysin mattapinnan. Youngbloodin jauhemainen mineraalimeikki Natural Mineral Foundation ( 65€) on ehdottomasti meidän suosituin meikkivoide. Mikään näistä meikkituotteista ei tuki ihoa ja ne ovat täysin vesiliukoisia. Dermalogican kevyemmät värilliset tuotteet SkinPerfect Primer ( 77€) ja Ultra Sensitive Tint ( 69€) ovat myös vesiliukoisia mineraalipigmenttituotteita.

Helleaikana ihon iltapesu pitää olla myös hyvin tehokasta ettei mikään lika, tali tai meikki jää ihohuokosten pohjille. Ellet käytä ollenkaan meikkiä ja jos päivävoiteesi ei ole tarpeeksi suojaava kaikki ilmansaasteet pääsevät huokosiin valitettavan helposti. Helteisenä aikana iho siis pitää puhdistaa huolellisesti, vaikka ei meikkiä käyttäisikään. Puhdistus ei missään tapauksessa saa kuivattaa, koska siinä taas mennään ojasta allikoon. Parasta olisi käyttää Precleansea  joko öljymäisenä, tai puhdistusliinoina. Precleanse taatusti sulattaa pois tukevimmankin meikin ja irroittaa ihon oman talin kuivattamatta. Precleansen jälkeen käytetään oma ihotyypin mukainen puhdistusaine.

Moni kesälomalainen tekee siinä suuren virheen ettei puhdista ihoaan kunnolla. Usein ajatellaan ettei tarvitse mitään pesuaineita ellei käytä meikkiä ja moni jättää meikit kokonaan pois kesälomien ajaksi.  Silloin ihonpuhdistus on ihan yhtä hyvää, kuin tiskaisi ilman tiskiainetta pelkällä vedellä vaan. Jokainen tietää ettei takuulla saa lautasia kunnolla puhtaaksi pelkällä vedellä, vaikka vesi olisi kuinka kuumaa. Iholle käy ihan samoin, ihon oma tali ei liukene pelkkään veteen, vaan tarvitaan aina puhdistusainetta. Kunnon iltapesua ei siis kannata laiminlyödä, vaikka iho olisi kuinka hyvässä kunnossa loman alussa, niin kuukauden pesemättömyyden jälkeen se on näppylöitä täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti