torstai 17. heinäkuuta 2014

Parikymppisen ihonhoito

Nyt alkukesän aikana olen tehnyt useamman ihonpuhdistuksen nuorelle naiselle jota en ole aiemmin tavannut. Yleensä näin lomien alettua opiskelijat palaa kotipaikkakunnilleen ja aikaa on kosmetologilla käyntiinkin. Yllätyksekseni kaikilla on ollut todella paljon tukkeutumia, jotka eivät johdu ihotyypistä, vaan ulkoapäin tulevasta tukkivasta aineesta.

Yleensä nuoret naiset hoitavat ihoaan huolellisesti, niin että tukkiintuminen ei johdu huonosta hoidosta. Kartoittamalla tyttöjen elämää ja työpaikkoja olemme yhdessä tulleet siihen tulokseen ettei muuta syytä tukkiintumiseen löydy, kuin meikkivoide. Olen jotenkin ajatellut, että ne ajat ovat jo takanapäin, kun meikkien heikko laatu aiheuttaa iho-ongelmia. Taitaa kuitenkin olla toiveajattelua minun puoleltani ja ehkä sitä, että minulle tulee aika harvoin enää uusia nuoria asiakkaita. Näen siis vaan harvemmin näitä ongelmia, mutta olemassa ne ovat edelleen.

Kyse on siitä, että joku iholle käytettävä aine ei liukene puhdistukseen kunnolla ja se jää tukkimaan huokosten suuta. Yleensä aine on mineraalirasvaa, tai synteettistäpigmenttiä. Tämä rasvatulppa jää huokosen suulle ja estää ihon oman talin valumisen huokosesta ulos ja näin alkaa syntymään talitulppa  huokoseen. Jos talitulppa tulehtuu syntyy finnejä, mutta jos ihon oma bakteeritoiminta on kunnossa finnejä ei synny, vaan ihoon kertyy ryynimäistä näppylää. Ihosta tulee epätasainen ja epäpuhtaan näköinen. Huokoset myös suurentuu, kun talitulppa venyttää huokosta. Tässä tilanteessa ei oikein muu auta, kuin mekaaninen ihonpuhdistus. Siitäkään ei ole pitkällistä hyötyä, jos tukkivan aineen käyttöä jatketaan kotona ja kierre, vaan jatkuu.

Tätä ikävää ongelmaa aiheuttaa ja ylläpitää ainoastaan väärät ihonhoitotuotteet. Kun siirrytään Dermalogicaan ongelma on ohitse muutamassa kuukaudessa. Kaikista tärkeinä on hankkia mineraalipigmenttiä sisältävä meikkivoide ja niistä paras on Youngbloodin jauhemainen mineraalimeikki. Ymmärrän hyvin, että kyseessä on raha, koska hyvälaatuiset meikit maksaa enemmän. Tässä kohtaa ei kuitenkaan kannattaisi hakea ensinäkemältä halvinta tuotetta ja vaan miettiä, kuinka kauan meikkipurkki kestää ja miten paljon enemmän laatutuotteesta on hyötyä. Youngbloodin mineraalimeikki kestää yli puolivuotta jokapäiväisessä käytössä ja halvempia meikkejä joutuu siinä ajassa ostamaan jo 4-6.

Helppo yksinkertainen parikymppisen nuoren ihonhoito onnistuu hankkimalla Special Cleansing Gel ( 500ml, 60€ ja 250ml 42€) puhdistusgeelin, Multi-Active Toner ( 250ml 46€) hoitosuihkeen ja Active Moist ( 100ml, 76€ ja 50ml 52€) kosteusvoiteen. Nyt tarjouksessa oleva Clearing Mattifier ( 69€, nyt 53€) on hyvä tuote estämään kiiltämistä ja mustapäiden syntyä. Näillä tuotteilla melkein pärjäilee puolivuotta eikä tule tukkeutumisongelmia.

7 kommenttia:

 1. Mitä antaisit neuvoksi nuorelle, jolla on kuiva iho ja otsanraja ja leuka pukkaa kuivaa näppylää. Hän käyttää Jane Iredalin meikkipuuteria ja patistelen käyttämään Microfolianttia parin päivän välein. Varasin Dermalogica kasvohoidon, mutta sain sen hänelle vasta kahden vko:n päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Daily Microfoliant on oikein hyvä apu. Ilmeisesti siinä on hiukan hikinäppyä, koska näin kostealla säällä hiusraja helposti tulee täyteen pikkuryhelmää. Dermalogicalla on rasvoittuvan ihon puhdistukseen tarkoitettu Skin Purifying Wipes puhdistusliinat mitkä ovat hyvin desinfioivia ja liian voimakkaita nuoren koko kasvoille. Tuo liina on ihan erinomainen, kun sillä pyyhkii muutaman kerran päivässä hiusrajaa ja näppyläkohtaa. Paketissa on 20kpl ja hinta on 26€. Ne voi vaikka leikata poikki, kun pienelle alueelle ei tarvitse koko liinaa niin säästää puolikkaan illaksi.

   Inkeri

   Poista
 2. Tässä varoituksensana Dermalogican kopiotuotteista. Tilasin keväällä brittiläisestä verkkokaupasta juuri nämä Inkerin mainostamat multivitamin power serumin ja overnight repair serumin. Ne maksoi kutakuinkin tuon verran mitä nämä nyt tarjoushinnalla ovat. Onneksi olin saanut Inkeriltä niistä näytteet ja tiesin millaisia niiden pitäisi olla.
  Overnight repair serum oli sinistä öljyä, joka kirveli ihan sairaasti iholla ja jouduin sen heti pesemään pois. Multivitamin power serumhan on ihana silkkimäinen aine, joka suorastaan sulaa ihoon. Tämä tuubi oli ihan tavallista valkoista voidetta, joka ei edes imeytynyt kunnolla. Yritin soittaa kyseiseen yritykseen ja numerosta sanottiin, vaan ettei numero ole käytössä. Samoin laitoin sähköpostia, mutta vastausta en saanut.
  Minulla oli työmatka New Yorkiin ja otin aineet mukaan ja menin niiden kanssa Dermalogican "lippulaivaan" Manhattanilla. Sain oikein ystävällisen palvelun ja he kertoivat, että nyt on juuri nämä uusimmat tehotipat kopioitu ja varsinkin Kauko-idässä niitä saa ihan hoitoloistakin. Pahoittelivat kovasti huonoa tuuriani ja sain pienet matkakoot lohdukkeeksi.

  Siihen jäi minun verkkokauppaostokset kosmetiikan suhteen, luotto meni täysin. Toisaalta ajattelin, että sain pienen näpäytyksen, kun Inkeri ensin näkee suuren vaivan tekemällä suositukset ja antamalla ystävällisesti näytteitä ja minä menen tilaamaan ne verkosta. Koin siitä huonoa omaatuntoa ja tunsin käyttäväni hyväksi pientä paikallista yrittäjää. Nyt en osta enää muualta, kun Inkeri verkkokaupasta, tai hoitolasta.

  Vielä kauhistelen sitä, että mitä iholleni olisi tapahtunut, jos olisin vaan näitä kopioita alkanut käyttämään. Ellen olisi tiennyt millaisia oikeet tuotteet ovat, olisin voinut ne ihan hyvin käyttääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viitsitkö kertoa verkkokaupan nimen? varoitukseksi muille. koska aitojakin tuotteita myyviä verkkokauppoja on. (kai..)
   toki on niin, että hoitolasta saa ohjeet ja suositukset itselle sopivimpiin tuotteisiin. ja takuulla aidot ja tuoreet tuotteet.

   Poista
 3. Ajattelin ensin lähettää Inkerille sähköpostia kiitokseksi, mutta tämä julkinen kiitos on varmaan vielä hyödyllisempi:)

  En ole ikinä saanut niin ihanaa kasvohoito, kun alkuviikosta sain. Olin ensimmäistä kertaa Inkerin käsittelyssä ja aikaisempia hoitokokemuksiani ei voi mitenkään verrata siihen. Olin aivan nirvanassa ja tuntui luontevalta rentoutua, kun selvästi huomasi olevansa luotettavissa käsissä. Iho oli ihanan sileä ja pehmeä heti lähtiessä ja menin heti sisareni kanssa lounaalle. Hänkin ihmetteli, kun en ollut revityn näköinen ja sain vielä tyylikkään meikinkin hoidon lopuksi. Olin suorastaan ällistynyt tullessani kadulle, koska olin varautunut nyppimiseen ja raastamiseen ja suunnitellut piiloutuvani pariksi päiväksi, että nassu paranee.
  Sain selkeän ohjeen kirjallisena mitä teen kotona ja koska pitää tulla uudestaan. Ei mitään nöyristelevää tyrkytystä ja selvät perustelut miksi mitäkin tehdään. Ostin tärkeimmät tuotteet ja lopuista sain todella isot näytekoot, joita voin pari viikkoa käyttää. Ihan mahtavaa palvelua! Nyt aloitin kotihoidon heti samana iltana uudella kokonaisuudella ja iho tuntuu vieläkin paremmalta.
  Kerrankin koin, että suomalaiselta pienyrittäjältä saa vastineen rahoilleen ja paljon enemmän, kuin edes odottaa.


  Suosittelen muitakin kokeilemaan Inkerin hoitolaa. Minusta tuli vakioasiakas kertaheitolla.

  Anne

  VastaaPoista
 4. Paljon löytyy hyviä jopa erinomaisia meikkejä edullisemmassakin hintaluokassa. Usen puhdistus on puutteellista ja meikkiä jää iholle ja se aiheuttaa ongelmia ei itse mekkituotteet. Itse en voi herkkäihoisena käyttää mineraalimeikkipohjia koska ne kutittavat, kiristävät ja aiheuttavat punoitusta.

  VastaaPoista
 5. Suositteletko noita alla mainitsemiasi ihonhoitotuotteita myös, vaikka on couperoottinen iho?

  VastaaPoista