sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Suunympärysrypyt ja huulipuna

Suunympärys on alue jonka rypistymistä on vaikea hoitaa. Hyvin paljon johtuu ihmisen tavasta ilmehtiä, puhua ja syödä. Monella voi olla syvätkin pystyrypyt jo alle viisikymppisenä ja ne vaan korostuvat, jos huulipuna ei pysy kunnolla ja valuu juonteisiin.

Paras tuote hidastaan suunympärysryppyjä on Lip Renewal Complex ( 42€) jota käytetään vähintään aamuin, illoin huulille ja suun ympärille. Se onkin todella monella asiakkaalla käytössä, koska se on niin miellyttävän tuntuinen. Toinen ryppytuote suunympärille on Map-15 Regenerator (135€) jauhe joka on erittäin siloittava vaikutukseltaan ja älyttömän riittoisa. Map-15 jauhetta voi käyttää suoraan mihin tahansa ryppyalueelle, tai sen voi sekoittaa voiteen joukkoon ja näin vahvistaa voiteen siloittavaa vaikutusta.

Huulipunan laadulla on kaikista suurin merkitys siinä valuuko väri ryppyihin, vai ei. Itse en ole Youngbloodin huulipunista sitä huomioinut, eikä kukaan ole sellaista kertonut. Kaikista eniten vaikuttaa huulipunan laatu, jos huulipunassa on paljon mineraaliöljyjä, tai silikonia se luistaa hyvin helposti ryppyjä pitkin. Myös synteettisiä väriaineita sisältävät huulipunat pysyvät huonommin. YB:n huulikiillot eivät pysy niin hyvin, kuin itse huulipuna ja se johtuu hoitavista kasviöljyistä. Huulikiiltokaan ei valu juonteisiin, mutta se vaan lähtee nopeammin huulilta pois. Huultenrajauskynän käyttö on paras konsti estää valumista. Itse laitan aina huultenrajauksen, kun teen aamulla meikin. Päivän mittaan huulipunaa lisäillessäni en aina rajausta ehdi laittaa, mutta hyväksi se olisi. Aina, kun ostaa huulipunan kannattaa ostaa siihen tarkoitettu huultenrajauskynä. Siveltimellä laitettu huulipuna pysyy paljon paremmin, kuin jos punan sipaisee suoraan hylsystä.

Hyviä yhdistelmiä YB:llä on Malt ( 23€)huultenrajausväri ja Sorbet (31€) huulipuna. Paras perusväri huultenrajauksista on Pout, joka sopii mihin tahansa huulipunaan. Kirkas punainen on Truly Red ja sen kanssa sopii esimerkiksi Coral Beach, tai Tangelo sävy huulipunasta. Huulipunaa kannattaa käyttää, koska se on naisellista ja tekee huolitellun vaikutelman. Vaikka ei mitään muuta meikkiä käyttäisikään, niin huulipunaa kannataa laittaa se piristää ilmettä suuresti.

5 kommenttia:

 1. No nyt selkis, kun ihmettelen välillä, että miksi jotkut punat näyttävät hetken päästä suttusilta ja ne lähtevät karkailemaan huulilta. Kaikkien huulipunien kanssa ei näin käy, mutta juuri kiillot ja nyt nämä uudet kynänmalliset sen tekevät. Niin, vaikkei minulla vielä ole ryppyjä pahemmin huulten ympärillä.
  Tupakointi lisää huuliryppyjä, varsinkin kun vertailee niitä jotka eivät polta ja niitä ketkä polttavat.

  VastaaPoista
 2. itselläni on voimakkaat suunympärysrypyt, vaikka en tupakoi ja yritän hoitaa myös ylähuulta. jos ostan jonkun marketin huulipunan, tai huulikiilllon se takuulla luikertee suunympärillä jo vartin päästä. Nykyään ostan näitä YB:n huulipunia, koska ne eivät niin helposti valu. Olen oppinut, että huulipunissakin kalliimpi tuote on parempi. Vielä alle kolmekymppisenä sillä ei ollut merkitystä.

  VastaaPoista
 3. Kommenttini ei koske huulipunia, vaan Overnigft repair serumia. Ihoni paloi hyvin pahasti purjehdusretkellä Turkissa, kaksi viikkoa veneessä toukokuussa sai ihoni ihan räjähtämään. Ne halvat Nivean suojavoiteet eivät ilmeisesti vastanneet ollenkaan luvattuja kertoimia, koska ne eivät mitään auttaneet.
  Sain turkkilaiselta lääkäriltä penisiliinikuurin, kun ihoni oli niin tulehtunut ja punakka. Minulla oli kotona lähes avaamaton pullo Overnight repair serumia ja aloin käyttämään sitä yöksi ja päiväksi ja oikein runsaasti. Tiedän sen olevan vaan yöksi, mutta hätä oli suuri. Parin viikon hoidon jälkeen iho oli lähes entisellään, tuo seerumi tuntui ihan ihmeaineelta. Kokeilkaa muutkin, jos ongelmia on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kommentiin pitää kertoa omat kokemukseni. En luota enää yhtään ruokakaupan hyllyistä ostettuihin aurnkosuojiin. Olen niin montakertaa meloessani polttanut ihoni, vaikka kuinka olen rasvannut. Nyt koin ihan kongreettisesti miten paljon tehokkaampi oli Dermalogican Sport 50 voide, kun muun sarjan viisikymppinen. Meloimme kaksikolla ja kaverini laittoi omaa rasvaansa ja minä tätä Sport 50 voidetta. Hän paloi ja minulla ei ollut mitään ongelmia. Aurinkovoiteiden hinnassa ei kannata säästää, miksi edes levitellä sellaista rasvaa joka ei tehoa ollenkaan.

   Poista
 4. Tässä tuli hyviä neuvoja suoraan kuluttajilta. Aurinkosuojakertoimissa ei ole mitään selvää ohjeistusta Euroopassa ja eri sarjoilla sama suojakerroin saattaa olla ihan erilailla suojaava. Riippuu paljon myös siitä miten paksu kerros voidetta laitetaan. Yleensä halvemmissa tuotteissa suojakerroin toteutuu, jos kerros on paksu. Dermalogica on ainoa Suomen markkinoilla oleva aurinkosuojatuote, jonka kertoimiin voi takuulla luottaa.

  Overnight Repair Serumia voi toki käyttää päivälläkin, mutta sen raaka-aineet toimivat paremmin yöllä, kun nukkuessa ihon pintalämpötila nousee. Voin hyvin kuvitella, että pahaan auringon polttamaan Overnight Repair Serum on oikein tehokas, koska sen uudistava vaikutus on niin hyvä. Samalla arganöljyn vitamiinit rauhoitti ja vahvisti ihoa.
  Toivottavasti tämä tarina auttaa muitakin muistamaan miten tärkeää ihon suojaaminen on.

  Inkeri

  VastaaPoista