maanantai 13. huhtikuuta 2015

Atooppinen iho ja teini-iän acne

Varmaan hankalin ihotyyppi hoitaa on atooppinen iho ja teini-iän acne, mutta onneksi tämä on hyvin harvinainen yhdistelmä. Atooppinen iho on siis sairaaloisen kuiva ja acne iho sairaaloisen rasvainen. Nämä kaksi asiaa voi yhdistyä teini-iässä, kun hormonaalinen toiminta saa talirauhaset toimimaan. Varmaankin yli yhdeksänkymmentäprosenttia atoopikoista on atooppisen kuivia myös murkkuna.

Ihotyyppi on periytyvä ja melkeimpä voisi lapsen ihotyypin ennustaa vanhempien ihon perusteella. Voi käydä noinkin, että vanhempien ihotyypit ovat toistensa ääripäät ja lapset saavatkin voimakkaan finnitulehduksen murrosiässä, vaikka olisivatkin koko lapsuuden kärsineet kuivuusihottumasta ja taiveihottumasta. Työvuosieni aikana olen hoitanut aika monta nuorta joilla on nämä kaksi ongelmaista ihoa yhtäaikaa. Kumpikin ongelma on pahimmillaan Suomen talvessa ja valohoito olisin tällaiselle iholle tervetullutta. Harva teini-ikäinen kuitenkaan voi oleskella kolmea viikkoa Kanarialla tammi-helmikuussa.

Parhaimpiin tuloksiin olen päässyt säännöllisellä ihonpuhdistuksella. Yleensä kuukauden välein tehty ihonpuhdistus 4-6 kertaa peräjälkeen tuo näkyviä tuloksia. Dermalogican kotihoitotuotteet ovat parhaita mahdollisia tälle ihotyypille, koska ne eivät kuivata. Usein ongelmaksi kuitenkin nousee se ettei viisitoistavuotiaalla pojalla ole oikein motivaatiota kotihoitoon. Tytöt ovat helpompia hoitaa, koska heitä itseään kiinnostaa kotihoito ja sen tulokset. Kuorinta-aineen käyttö olisi erittäin suositeltavaa ja Daily Microfoliant (72€) olisi paras, koska se ei kuivata atooppistakaan ihoa.

Yleensä atooppiset lapset ovat jo pienestä pitäen lääkärin hoidossa ja heillä on joku vakituinen ihotautilääkäri. Suosittelenkin näitä atooppisia acneongelmaisia kääntymään lääkärin puoleen paljon helpommin, kuin muita teini-ikäisiä. Parhaita tuloksia saadaan, kun ihotautilääkäri ja kosmetologi tekevät yhteistyötä. Näissä tapauksissa painottaisin hakeutumaan nimenomaan ihotautilääkärille, vaikka tavallisissa teini-iän acnetapauksissa jo koululääkärikin voi antaa lääkityksen.

Hyvä apu edellä mainituille iho-ongelmille on Dermalogican uusi tuote Breakout Control (74€)jota voi käyttää paikallishoitoaineena juuri näihin finnikohtiin, tai esimerkiksi vaan leukaan jos se on yksin ongelma-alue. 

3 kommenttia:

 1. En yleensä kommentoi netissä, mutta nyt pitää kertoa neuvoksi toisillekin miten hyvin Dermalogican aineet tehoaa nuoren miehen finneihin. Itse olen ollut Inkerin asiakas jo vuosia ja Dermalogicasta en luovu. Poikani sai vasta nyt 19-vuotiaana pahasti finnejä ja ihan pikkupaiseita naamaansa. Ensin hän omatoimisesti kokeili apteekin voiteita ja iho kuivui ihan punaiseksi ja hilsehtiväksi. Sitten alkoi kelvata minunkin neuvot ja hän käytti Oil Control Lotionia päiväksi ja Overnight Medicated geliä yöksi ja myös puhdistusaineet ja kuorinnat oli Dermalogicalta Inkerin ohjeiden mukaan. Parin viikon jälkeen iho alkoi silmissä paranemaan. Nopea tulos kannusti poikaa aineita käyttämään ja kyllä se äitiäkin ilahdutti. Tuntui pahalta, kun hän tuskaili viikonlopulla ulos lähtöään, että kehtaako mennä, vai onko iho ihan ruvella. Suosittelen muillekin.

  Kiitollinen äiti

  VastaaPoista
 2. Mulle tuo Breakout Control auttoi otsan näppyihin parissa viikossa eikä kuivattanut liikaa. Ihoni on muuten normaali, mutta työssä hikoilu tuo otsaan hikinäppyjä ja ihan kunnon finnejäkin. Laitoin Breakout Controlia otsaan joka aamu ja ilta ja sit Active Moistin päälle. Oikeastaan jo viiden päivän kuluttua huomasi, että iho paranee.
  Tammy

  VastaaPoista
 3. Aika monellakin on atopia ja nuoruusiän akne. Ja lisäksi monella aikuisella on atopia ja seborrea yhtaikaa. Ei se ole mitenkään harvinaista. Tosin moni kosmetologi valitettavasti sotkee nämä keskenään. Tai ei ymmärrä miten hoitaa kahta eri vaivaa.

  VastaaPoista