tiistai 28. huhtikuuta 2015

Yrittäjä taipuu moneksi

Sain viime sunnuntaina vihdoinkin tehtyä tuon näyteikkunan, joka oli minulle varattu. Kerroin jo aiemminkin, että hämeenlinnalaiset yrittäjänaiset ovat alkaneet täyttää tyhjien liikehuoneistojen näyteikkunoita ettei keskusta näytä niin alastomalta. Itse ehdotin tätä Kaupunkikeskusta ry:lle jo ennen joulua ja toteutus tapahtui nyt, mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Hämeenlinnalaiset tietävät miten valjulta meidän ydinkeskusta näyttää, kun kaikki liikkeet muuttivat Goodmanin kauppakeskukseen. Nyt paras kävelykatualue on tyhjää täynnä. Me jaoimme muutaman vaateliikkeen kanssa entisen K-kengän näyteikkunat ja se olikin aika projekti.

Nyt seuraakin pelkkää valitusta, koska tuo minun osuuteni näyteikkunasta oli pahin mahdollinen sen teon kannalta. Näyteikkunan tekeminen viivästyi monta viikkoa, koska en mitenkään pystynyt tekemään sitä yksin. Näyteikkunan pöytätila on noin 30 cm leveä ja yli 10 m pitkä ja se on noin puolentoistametrin korkeudessa. Ensimmäistä kertaa, kun näin paikan en uskaltanut työtä edes aloittaa yksinäni, koska pelkäsin putoavani ja olevani raajarikko sen jälkeen. Nyt mieheni lähti mukaan ja tarkoitus oli, että hän kiipeäisi ylös. Vasta paikanpäällä selvisi ettei hän mahtunut ollenkaan tuohon kapealle tiskille. Onneksi hän auttoi nostelemaan tavaroita ja minä itse keikuin ja konttasin tiskillä pari tuntia. Jalat ihan tärisivät koittelemuksen jälkeen, kun oudokseltaan temppuilin, jos missäkin asennossa.

Taas kerran mietin, että yrittäjäksi lähtiessään on varauduttava tekemään kaikkea mahdollista ja jos ennestään ei osaa sitten pitää opetella. Itse otan mielelläni uusia haasteita vastaan ja kaikkeen on suhtauduttava avoimin mielin eikä aina pidä ajatella, vain omaa etuaan. Tämä näyteikkunaprojekti on ainakin minun osalta ihan palvelus kaupungille. En ollenkaan odota siitä olevan sen kummenpaa hyötyä yritykselleni eikä se takuulla tuo edes vaivan palkkaa. Kaikkea ei kuitenkaan voi laskea rahassa. Katson, että meidän toimivien yritysten pitää nyt yllä pitää kaupungin "yrittäjyyshenkeä" siihen saakka, kun tyhjät liikehuoneistot taas vuokrataan. Minun yritykselleni nuo näyteikkunan tavarat ei tuo suurta tappiota, niin kuin esimerkiksi näille vaatefirmoille. Aurinko haalistaa jo viikossa vaatteet niin ettei niitä voi enää myydä. Minä voin käyttää tyhjiä pahvikoteloita ja heittää ne sitten roskiin. Odotan innolla tuleeko tuosta näyteikkunasta mitään palautetta ja nyt on hyvä tilaisuus tehdä tilastoa siitä miten näyteikkuna vaikuttaa yritystoimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti