keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Tuuli ja aurinko yhdessä ahavoittaa ihon lähes vartissa.

Olen aikaisemminkin kertonut, että kaksi ihonsa puolesta ongelmallisinta asiakastamme ovat oma äitini ja paras ystävättäreni. Kummallakin on atooppinen iho ja he reagoivat ihollaan milloin millekin. Varsinaisia allergioita heillä ei ole, mutta ihottumia tulee usein. Onneksi kumpikaan ei ole koskaan reagoinut Dermalogican, tai Youngbloodin tuotteisiin ja kosmetiikkaärsytyksiä ei tule, kun he pitäytyvät näissä tuotteissa. Vanhenmiten äitini on alkanut saamaan tosi pahoja reaktioita esimerkiksi lääkkeistä. Vuosi sitten vein häntä vauhdilla ensiapuun, kun antibiootti teki todella voimakkaan kutisevan ihottuman ja hengitystiet alkoivat turpoamaan.

Nyt tuolla Amsterdamin lomalla näin ja koin miten nopeasti herkkä iho reagoi tuuleen ja aurinkoon. Ensimmäisenä aamuna päätimme äitini kanssa ettemme viitsi meikata, kun vietämme rentoa lepolomaa. Emme olleet kotoa lähtiessä yhtään ajatelleet auringolta suojautumista, kun luvattiin pilvisiä päiviä. Meillä oli kummallakin päivävoiteena Intensive Moisture Balance, jossa ei ole UV-suojaa. Kuljeskelimme museosta museoon ja poikkesimme kauppoihin välillä ja huomasin jo parin tunnin päästä, että äidilläni oli ihan punaiset ja ihottumaiset poskipäät. Samoin omaa ihoani kuumotti ja kirveli. Aurinkoa ei näkynyt, mutta tuuli oli kova ja aika kylmäkin. Teimme juuri sen virheen mitä kiellän asiakkaita tekemästä. Ei pidä luulla ettei UV-säteilyä, jos taivas on pilvessä. Tähän aikaan vuodesta aurinko on niin voimakas, että säteily tulee pilvienkin läpi. Siihen, kun vielä lisää tuulen, niin iho takuulla ärsyyntyy.

Seuraavana päivänä olimme jo viisaampia ja onneksi mukana oli SkinPerfect Primer sk 30. Parempi olisi ollut joku viidenkympinsuojallinen voide, mutta eihän sellaista ollut taaskaan mukana. Ihan ihmeteltävän hyvin tuo SkinPerfect Primer sk30  suojasi koko seuraavan päivän, vaikka tuuli oli jo paljon tuntuvampi. Äidillenikään ei tullut minkäänlaista punoitusta kasvoille. Onneksi se ensimmäisen päivän ihottuma meni yön aikana ohitse, kun laitoimme kumpikin Multivitamin Power Recovery Masquen illalla ja jätimme sen yöksi. Ihmettelen todella paljon miten vaikeissa tilanteissa Dermalogican tuotteet auttaa. Jos jonkun vieraan asiakkaan iho olisi niin hankala, kun näiden läheisteni lähettäisin heidät lääkäriin enkä uskaltaisi ottaa riskiä neuvoa mitään. Äitini iho on helposti punakka ja nyt tuo uusi Redness Relief Primer sk 20 on ollut hänelle tosi hyvä apu. Tiedän, että häntä kiusaa tosi paljon tuo punoittelu mikä nousee ihan hetkessä ja melkein ilman syytä. Sitähän ei tietenkään ollut meillä matkalla mukana. Omalle iholleni olisi suojaksi riittänyt YB: n mineraalimeikki, koska itse en ole kovin herkkä ahavoitumaan.


7 kommenttia:

 1. Suomessa UV-indeksin ennuste eteläisessä Suomessa on jo jonkin aikaa päivisin ollut lähellä kolmea. Tänään Ilmatieteenlaitoksen ennustesivu näyttää Amsterdamissa jo neljänkin ylittyvän, viittä lähennellään. Ei ihme jos talvenjälkeisissä suomalaiskasvoissa tuntuu.

  VastaaPoista
 2. Minunkin varmaan pitäisi katsoa noita UV-indeksi ennusteita. Aikaisempina kesinä kuuntelin ne aina aamuisin radiosta, mutta ne eivät ehkä tule enää samaan aikaan, kun minä radiota kuuntelen.
  Sekin osoittaa miten tärkeä asia on UV-säteilyltä suojaaminen. Ei ilmatieteenlaitos niitä turhaan kerro, vaan tiedoksi suojaantumistarpeesta.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Ihan ihmeen hieno aine tämä uusi redness relief. Olen kärsinyt ihon punoituksesta aina ja mikään siihen ei ole auttanut. Nyt ostin tämän redness voiteen reilu kuukausi sitten ja se häivyttää poskien hehkutuksen tosi hyvin. ensin käytin sitä liikaa, mutta sitten huomasin miten pieni määrä riittää mikä on tietysti hyvä juttu.

  VastaaPoista
 4. Juu, kyllä nää primerit voittaa muiden sarjojen vastaavat moneen kertaa. Ekaksi aloin käyttää Skinprefect primeriä ja se tekee luonnollisen, mutta siistityn ihon. Nyt kun tuli tää uusi redness primer, nin käytän sitä alla ja tuo toinen päällä. Nyt ei poskien punaiset laikut näy olleskaan, jippii

  VastaaPoista
 5. Kumpikin sopii myös miehille. Ne ovat poikaystävänikin lempituotteet.
  Ritu

  VastaaPoista
 6. Luulin ensin ettei tää Redness Primer tee omalle iholleni muuta, kuin peittää punaisia poskipäitä. Huomasin kuukauden käytön jälkeen, että verisuonet ei näkyneet enää ja punastumislehahdukset vähenee koko ajan. Suosittelen kokeilemaan.

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla palautetta Redness Relief Primeristä. Uudesta tuotteesta on tärkeää saada kuulla asiakkaiden kokemuksia ja tästä Redness Primeristä on tullut tosi kiittäviä kommentteja. Aivan, niin kuin tuli heti alkuun myös SkinPerfect Primeristä. Se oli uutuustuotteena ihan ilmiömäinen ja sai heti suuren vakio käyttäjäkunnan. Nyt Redness Relief Primer on tehnyt ihan yhtä suuren vaikutukset.

  Redness Relief Primer toimii hyvin miehilläkin, koska se ei ole meikki, mutta peittää ja vähentää punoitusta siltikin. Primerit sopii myös päällekäin ja Redness Primeriä voi käyttää myös paikallisesti.

  Inkeri

  VastaaPoista