perjantai 3. huhtikuuta 2015

Vanhenevan ihon tuotteet valitaan ihon kunnon mukaan eikä iän takia

Kommentteihin tuli hyvä kysymys siitä miten käy, jos aloittaa käyttämään vanhenevan ihon tuotteita liian nuorena. Tästä asiasta liikkuu paljon urbaaneja legendoja ja niiden mukaan iho on pilalla lopun ikää, jos ikä ei ole voidetta varten oikea. Näinhän se ei ihan ole. Mitään sen kummempaa ei siinä käy, kuin muutenkaan jos käyttäisi väärän ihotyypin voidetta. Ihmettelen sitä miten näitä tarinoita ei ole tullut siitä mitä tapahtuu, kun käyttää rasvoittuvan ihon tuotetta kuivalle iholle. Siitä vasta ongelmia tulee. Ilmeisesti tämä ikäasia on niin tunteita herättävä juttu, että siihen mielellään liitetään jotain negatiivista. Jotenkin löydän näistä legendoista tätä suomalaiskansallista asennetta, että on "rumaa olla koree" eli jos itseään hoitaa se on turhamaista ja takuulla kostautuu.

Se on kuitenkin totta ettei vanhenevan ihon tuotteita kannata juurikaan käyttää ennen kolmekymppisiä. Tietenkään mitään tiukkaa ikärajaa ei voi laittaa, koska jokainen ihminen on yksilö ja tuotteet ovat erilaisia. Nyt kerron kuitenkin Dermalogican tuotteista ja heidän Age Smart linjastaan, joka on tehty ikääntyvälle iholle. Age Smart linjassa on tuotteita ennalta ehkäisemään ihon vanhenemista ja korjaamaan jo iän tuomia ongelmia ja nämä on kaksi eri asiaa. Dynamic Skin Recovery sk50 (nyt 85€, norm.109€) on enemmän ennalta ehkäisevä voide ja sitä voi käyttää jo parikymppinenkin, jos ihon tilanne sitä vaatii. Esimerkiksi dieetti, sairaus, raskaus ja stressi voi tuoda nuoremmallekin tilanteen missä voi vanhenevan ihon tuotteita hyvinkin käyttää. Multivitamin Power Recovery Masque (69€) on erinomainen atooppiselle nuorellekin iholle. Usein nämä vanhenemista ehkäisevät tuotteet ovat suojaavia ja vahvistavia ja yleensä ne suojaavat UV-säteilyltä ja kontroloivat sen vaikutuksia ihossa.

Toisaalta olen kuitenkin huolissani siitä, että meidän nuoruutta ihaileva muoti saa nuoret käyttämään ryppytuotteita ihan ilman syytä. Aina välillä vastaan kysymyksiin, kun 22-vuotias on huolissaan silmänympärysrypyistään tai muuten ryppyisestä ihostaan. Se ei ole mahdollista, että alle 25-vuotiaalla olisi näkyviä ryppyjä ilman jotain vakavaa sairautta. En suosittele Age Reversal Eye Complexia (70€) eli meidän super ryppyvoidetta silmienympärille, kun kolmekymppiä ylittäneille. Multivitamin Power Seruminkin (110€) pitäisin, vain yli kolmekymppisten käytössä ellei ole jotain erityistilannetta. Näiden nuorten naisten, jotka kokevat tarvitsevansa jo parikymppisenä ryppyvoiteita olisi todella tärkeää keskustella asiantuntijan kanssa ja saada oikeat hoito-ohjeet iholleen.

Jos vanhenevan ihon tuotteita käyttää liian nuorena iho menee epätasapainoon ja tulee ongelmia. Yleensä tuotteet ovat liian elvyttäviä ja talineritys alkaa toimimaan liikaa ja iho rasvoittuu. Vanhenevan ihon voiteet ovat usein myös liian täyteläisiä ja se tekee finnejä. Esimerkiksi meidän Super Rich Repair (127€), joka on talvella eniten myyty hoitovoide tekee takuulla kiiltävää rasvaisuutta ja finnejäkin parikymppiselle sekaiholle.

On erittäin tärkeää, että jokainen ihotyyppi saa oikeat kotihoitotuotteet. Sen takia onkin hyvä käydä kasvohoidossa, jotta saa ammattilaisen ohjeet omalle iholleen.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti