keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Epätasainen rusketus on ongelma yli nelikymppisille

Kevät aurinko on hyvin voimakas ja talven kalpea iho ottaa kaiken vastaan ilman ihon omaa suojaa. Näen myös selvästi asiakkaiden ihoissa miten paljon UV-säteily on voimistunut vuosikymmenien saatossa. Pigmenttiläiskät ovat lisääntyneet ja harva yli nelikymppinen säästyy ihon kirjavuudelta kesäisin.

Estrogeeni ja UV-säteily ovat yhdessä suurin syy melanosyyttisolujen eli väripigmenttisolujen kasaantumiseen. Pigmenttisolut eivät levity tasaisesti, vaan toisessa kohtaa on liian vähä ja toisessa liikaa. Pigmenttiläiskät ovat isoja tarkkarajaisia tummia läiskiä ja tässä kirjavuudessa taas on pieniä alueita tummaa ja vaaleampaa, joten iho on täysin epätasainen väriltään. Yleensä tämä kirjavuus tulee naisille yli nelikymppisenä ja varsinkin tumma ihoisille paljon ulkoileville ihmisille. Nelikymppisenä alkaa olla normaalia estrogeenin vähenemistä, tai jokin hormooniehkäisy ja ne aiheuttavat auringon tuoman epätasaisuuden. Yleensä tämä on vain naisten ongelma miehillä en ole sitä nähnyt eli se liittyy naishormooniin. Ihmettelen miten moni pitää tätä kauniina, kun on väriä kasvoilla. Minä näen sen värivirheinä ja ihon avunpyyntönä, että suojaa minut säteilyä vastaan.


Uusi PowerBright hoitolinja on loistava apu tähän epätasaiseen rusketukseen. Hoitolinjan kolme tuotetta sopivat kaikille ihotyypeille ja ne ovat hyvin kevyitä ja helposti imeytyviä tuotteita. Yritän saada ne verkkokauppamyyntiin jo tällä viikolla. Pure Light sk 50 (107€) on ohut hyvin imeytyvä päivävoide, joka sopii myös meikin alle. Siinä ei ole ihoa valkoiseksi jättävää titaanioksidia suoja-aineena, niin kuin vanhassa Pure Light voiteessa. Tässä on kemialliset aurinkosuojat ja siksi se on paljon mielyttävämpi käytössä. Samalla, kun se suojaa ja kosteuttaa se myös hajoittaa jo syntynyttä pigmenttiä ja ehkäisee pigmentin kasautumisen. On paljon viisaampaa ennalta ehkäistä pigmenttiläiskät, tai kirjavuus. Jo syntyneitä läiskiä on hankalaa saada pois edes lääketieteen konsteilla.

Pure Night (127€) yövoide ja PowerBright Serum (155€) ovat hyviä kosteuttavia tuotteita ihan kenelle vaan, mutta samalla ne tehokkaasti estää pigmenttiläiskien ja kirjavuuden syntymistä. Suosittelisinkin niille ihmisille, jotka ulkoilevat paljon eivätkä aina huolehdi suojautumista käyttämään näitä yöhoitotuotteita pitääkseen ihon tasaisena. Moni myös haluaa iholle väriä siitä huolimatta, että se on kirjavaa, niin heille on hyvä apu nämä PowerBright tuotteet.

Säännöllisesti hoidettu ja hyvinvoiva iho auttaa myös tasaiseen rusketukseen. Moni vakioasiakkaani haluaa rusketusta ja heille rusketus tulee tasaisena, kun iho on hyvässä kunnossa. Silloin, kun iho on jo epätasainen kuivuudesta ja hilseilystä aurinko ei edes pysty tarttumaan tasaisesti.


2 kommenttia:

 1. Minkälaisia kokemuksia sinun asiakkaillasi on lääkärin tekemästä laserhoidosta pigmenttiläiskiin? Minulle hoidot on tehty jo pariin kertaan ja seuraavana keväänä on samat läiskät. Ensimmäinen laserhoito tehtiin Kuopiossa kolme kertaa peräkkäin talvella 2010. Syksyllä 2011 läiskät oli jo ennallaan, vaikka suojasin ihoa. Toinen kerta oli 2013 syksyllä ja viime kesä meni kohtuullisen hyvin. Käytin Solar Booster sk 50 ja lisäsin sitä usein. Nyt tuntuu, että jo maaliskuussa pigmentti on tummempaa, kuin viime syksynä. Tosin aloitin nyt vasta käyttämään aurinkosuojaa.
  Tuleeko läiskät aina takaisin, vaikka niitä kuinka laseroitaisiin?

  Pirkko

  VastaaPoista
 2. Olen vain parilla asiakkaalla seurannut pigmenttiläiskien laserointia ja ilmeisesti tulos on todella yksilöllistä. Suurimmalla osalla läiskät eivät tummene enää niin pahasti, mutta joillakin ne palautuvat ennalleen.
  Kaikista tärkein olisi hyvä aurinkosuoja. Nyt ehti olla jo niin paljon voimakasta kevään UV-säteilyä, että läiskät tummeni jo siitä. Kokeile näitä uusia PowerBright tuotteita, koska ne ovat suojaamisen lisäksi pigmenttiä hajottavia.

  Inkeri

  VastaaPoista