lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kuka oli Grace Kelly?

Olen nyt hehkuttanut muutaman viikon miten ihana uusi huulipuna Youngbloodilla on nimeltään Mimosa (32€). Minusta se on eleganttiväri ihan, kuin tehty Grace Kellylle. Hehkutin niin kauan, kun ensimmäinen asiakas kehtasi kysyä kuka on Grace Kelly? Voitte varmasti kuvitella, että meni hiukan jauhot kurkkuun.

Tämä oli taas yksi huomio siitä miten kauan olen elänyt. Miksi joku alle nelikymppinen tietäisi kuka on Grace Kelly, kun hän on ollut kuolleenakin jo kolmisenkymmentävuotta. Voisikohan joku lukija ehdottaa jotain tämän hetken julkkista, joka olisi yhtä upea, kuin Grace ja jonka tuntisi jo parikymppisetkin?

Tiedoksi niille, jotka eivät kehdanneet minulta kysyä kuka ihme se on, että hän oli Hollywoodin filmitähti josta tuli Monacon ruhtinatar. Tarina oli, kuin sadusta, mutta se tapahtui jo 1950-luvulla. Kaunis viileän vaalea huippusuosittu filmitähti meni naimisiin satujen prinssin eli Monacon ruhtinas Ranierin kanssa. Sadussa oli kuitenkin traaginen loppu, koska ruhtinatar Grace kuoli auto-onnettomuudessa alle viisikymppisenä 1980-luvun alkupuolella.

9 kommenttia:

 1. "Hehkutin niin kauan ..." Mikäs se kuuluikaan hyvään asiakaspalveluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikohan tässä nyt väärinkäsitys hehkuttaa sanan tarkoituksesta. Minä ilmaisin sanalla hehkuttaa sitä intoa ja ilahtumista, kun kevään uusin huulipunaväri oli poikkeuksellisen kaunis. Koen suurta tyytyväisyyttä siitä, että pystyn vielä 35-työvuoden jälkeen hehkumaan innosta, kun saan käsiini jotain uutta ja asiakkailleni hyvin sopivaa. Haluan tuoda esiin sen intoni, koska se kertoo myös työmotivaatiostani.
   Joiden sanavarastossa hehkuttaa voi olla negatiivista, mutta minulle se on positiivinen olotila.

   Inkeri

   Poista
  2. Miksi ihmeessä kaikesta etsitään jotain negatiivista. Nyt en yhtään ymmärrä mitä tekemistä hehkuttamisella on hyvän asiakaspalvelun kanssa. Tuota juttua voisi kirjoittaja vähän avata.

   Ostin tuon Mimosa huulipunavärin ja se onkin aivan ihana. En ole aikoihin käyttänyt huulipunia, vaan värillisiä huulirasvoja YB:ltä. Tuntui, että huulipunakin on tarpeeksi rasvainen ja väri oli hurmaava.

   Aila

   Poista
 2. Grace Kelly on minusta ollut aina vähän blah naapurintyttö toisin kuin vaikka Audrey Hepburn. Eipä taida kuitenkaan olla ketään yhtä ikonista, koska julkkiskulttuurikin on nykyisin erilainen. Mutta esim. Emma Watson on varmaan kaikille tuttu nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehtaanko nyt tunnustaa tietämättömyyttäni:) Kuka on Emma Watson? Tässä taitaa olla niin, että eri ikäluokilla ja erilaisilla ihmisillä on erilaiset ihanteet. Tuo alla ehdotettu Marilyn Monroe taitaa olla ainoa varma nimi, jonka kaikki tunnistaa.
   Minä en esimerkiksi tunnista juuri ketään urheilijaa nimeltä ja ne taas voi joillekin muille olla itsestään selvyys. Pitää alkaa miettimään toisenlaista tapaa ilmaista itseään.
   Ehkä suomalaisia ihmisiä tunnistettaisiin helpommin, mutta nyt ei tule mieleen heistäkään ketään tällaista ladylike-tyyppiä.

   Inkeri

   Poista
  2. No ajattelin Emma Watsonia just pari-kolmikymppisten tietämykseen sopivaksi, Harry Potter-leffoista enimmäkseen tuttu (Hermionen roolissa) ja hiljattain piti YK:ssa puheen feminismistä, josta kyllä uutisoitiin laajasti.

   Marilynia ei tuosta huulipunasta ekaksi tulisi mieleen (googletin sävyn). Mites Helena Lindgren suomalaisista?

   Poista
  3. Täytyykin etsiä tuo Emma Watsonin puhe sekin on mennyt minulta ihan ohitse. Voi olla, että tunnistan naisen, kun hänet näen.
   Helena Lindgren olisi ehkä ihan sopiva esimerkki. Ehkei näistä suomalaisista löydy tarpeeksi karismaa.
   Nyt tuli mieleeni, että tuo Mimosa huulipuna sopisi Katri-Helenalle erinomaisesti.

   Inkeri

   Poista
 3. Grace Kelly oli Hitchcock-tähti, yksi Hitchcockin käsitteenomaisista vaaleista, viileistä kaunottarista. Elokuvat Takaikkuna, Täydellinen rikos ja Varkaitten paratiisi ovat elokuvan ehdottomia klassikoita muiden Hitchcock-filmien tapaan.

  Muita Hitchcockin vaaleita ja viileitä naisia ovat Tippi Hedren (Linnut ja Marnie) ja Janet Leigh (Psyko), Sinänsä Tippi Hedren on minusta ihanampi kuin Grace Kelly. Janet Leigh jää minulle etäisimmäksi, vaikka Psykon suihkukohtaus on yksittäisenä kuvana kaiketi kaikista kuuluisin.

  Kelly oli syntynyt vuonna 1929, Marilyn Monroe muuten 1926, ja Audrey Hepburn myös 1929. Hepburn on ehdoton tyyli-ikoni, jonka tyyli on edelleen ajankohtainen. Onhan Kellyn mukaankin muuten nimetty yksi Hermes-laukku (aksentit puuttuvat) 1960-luvulla - tosin malli oli ollut olemassa jo pitkään.

  Tarkoitan, että klassikot ovat klassikoita, ikoniset elokuvat ja niiden tähdet ovat klassikoita. Jotkut myös ikään kuin opiskelevat niitä, vaikka kaikki on tapahtunut jo ennen omaa syntymää. Ikoniset tähdet vaikuttavat edelleen tyyleihin ja muotiin pulpahtaessaan pintaan aika ajoin.

  Julkkis- ja tähtikulttuuri ovat nykyään tosiaan aivan erilaisia, ja yleisöt hajaantuneet.

  Itse haluan mielelläni nähdä Mimosa-punan. Punasta kertoo kuvaus, että se sopisi Grace Kellylle.

  Leena

  VastaaPoista