tiistai 15. syyskuuta 2015

Meikki ei levity kunnolla likaisilla siveltimillä

Youngbloodin jauhemainen mineraalimeikki levitetään siihen tarkoitetulla tuuhealla kabukisudilla (58€). Se on luonnonkarvaa ja sitä kannattaa hoitaa hyvin. Taitaa olla aika harva nainen, joka muistaa pestä meikkisudit tuon suositellun parin viikon välein. En ymmärä miten voidaan kuvitella meikin levittyvän kauniisti, kun siveltimen karvat ovat tönkkönä rasvasta.

Eräs tuttavani näytti omaa sivellintään mitä käyttää mineraalimeikin levittämiseen. Hän ei muistanut koska se oli viimeksi pesty, mutta epäilen että tuskin koskaan. Sudin jokaisen karvan kärjessä oli rasva-ja meikkipallo. Suti tuntui ihan paksulta ja rasvaiselta käteenkin ja en edes halua kuvitella miten paljon pöpöjä siinä kasvoi. Tuttavani oli sitä mieltä, että mineraalimeikki on niin hyvä aine ettei levittymistä haittaa, vaikka suti onkin likainen. Olen jyrkästi sitä mieltä ettei se nyt niin hyvä aine ole, että se ihan mahdottomiin venyy. Youngbloodin mineraalimeikki sisältää luonnollisia säilöntäaineita sen verran, että se säilyy hyvänä ainakin parivuotta. Sen jauhemainen koostumus estää bakteerien leviämistä paremmin, kuin voidemaiset aineet.

Rasvoittuvalle, tulehtuneista finneistä kärsivälle iholle bakteereja täynnä oleva meikkisuti taatusti ylläpitää finnien syntymistä. Meikkiä ei millään saa tasaisesti levittymään, kun sudin karvat ei enää edes kunnolla näy. Tuossa kunnossa olevan siveltimen puhdistaminenkin alka olla vaikea ja tuttavani mukaan siihen ei edes fairy tehoa. Parasta onkin hieroa siihen kunnon annos Precleansea ja jättää se vaikuttamaan useaksi tunniksi. Precleanse sulattaa pahimmat meikkipaakut ja loppuja voi pestä shampoolla, tai Special Cleansing Gelillä. Siveltimen putsaaminen tuon meikkikerroksen alta on kyllä sen verran työlästä, että helpompi on heittää se kokonaan roskiin. En yleensä suosittele hyvälaatuisten tuotteiden roskiin pistämistä, mutta jos ihminen tärvää kalliin siveltimen noin pahasti, niin kärsiköön nahoissaan ja rahapussissaan. Ehkä uusi sivellin tulisi hoidettua paremmin.

4 kommenttia:

 1. Minä pesen meikkisiveltimet kerran viikossa. Käytän marseillesaippuaa: kastelen sudin, pyöritän käteeni saippuaa palasta ja pesen kädessä siveltimen ja huuhtelen niin kauan ettei mitään väriä enään irtoa. Puristan käsipyyhkeessä sudin kuivaksi ja turautan käsidesistä vielä lopuksi sutiin käsidesiä (ehkä turhaa, mutta tuo estää ettei kissa varasta sutia, kun se kuivuu) ja jätän sudin lappeelleen kuivumaan talouspaperin päälle. Luomivärisudit pesen joka käytön jälkeen, kuivuvat seuraavaan käyttökertaan mennessä.

  Multa loppui näpyt, kun aloitin pensselipesut.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa oikein hyvältä neuvolta. Itse en olekaan kokeillut tuota marseillesaippuaa. Jättääkö kissat tosiaan sudit rauhaan, jos niihin laittaa käsidesiä? Täytyypä kokeilla. Mitään muuta tuhoa meidän kissat eivät tee, mutta nämä tuuheat siveltimet ne "tappaa" perusteellisesti. Jos meikkipussin vetoketju jää hiukankin raolleen, niin ne kyllä muistavat, että sieltähän ne lelut löytyy. Kaikki pitää laittaa kaappeihin ja ovet tiukasti kiinni. Tosin en voi koko porukkaa syyllistää. Hertta ei leluista välitä, mutta pojat ovat edelleen niin lapsellisia sähläreitä, että karvalelut kiinnostaa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Teidän kissoillahan hauskat harrastukset on. En tullut ajatelleeksikaan, että meikkisudit voisi karvakuonoja kiinnostaa. Meillä kissat hullaantuu Overnight repair serumista. Ellen laita sen päälle muuta voidetta, niin kohta Lilli ja Luru on nuolemassa poskiani. Ellen piilota kaappiin tuota öljypulloa se otetaan leikkikaluksi ja saan etsiä sitä milloin mistäkin sängyn alta. Tällaista on kissaperheen arki:)

  VastaaPoista
 4. Tuota en ole kuullutkaan, että Overnight Repair Serum kiinnostaa kissoja. Ilmeisesti siinä on joku tuoksu mistä ne pitää. Kissanminttuhan on sellainen mistä kissat ihan sekoaa, mutta Overnight Repair Serumissa ei ole mitään minttuun viittaavaankaan. Kissat ovat kyllä sen verran persoonallisia kavereita, että niiden mielitekoja on vaikea ennustaa.

  Inkeri

  VastaaPoista