keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Pigmenttiläiskät ovat nyt pahimmillaan

Suomen kesä ja aurinkoaika alkaa olla takanapäin, vaikka onneksi loppuviikkoon luvattiin vielä lämpöaaltoa. Kesä on ollut sateinen, mutta UV-säteilyä on aina sen verran, että pigmenttiongelmia syntyy. Itse olen suorastaan tyytyväinen sateiseen kesään, koska asiakkailla näkee harvinaisen vähän pahoja auringon aiheuttamia muutoksia.

Hyvin harva yli nelikymppinen saa tasaisen kaunista rusketusta kasvoille. Suurimmalla osalla se on eri asteista kirjavuutta mitä ihaillaan hyvänä ihonvärinä. Yli puolet pigmenttimuutoksista ei ole isoja selviä läiskiä, vaan epätasaisen kirjavaa ihonväriä. Tässä vaiheessa syksyä kannattaa hoitaa tätä pigmenttimuutosta, koska sisälämmityksen tuoma kuivuus pahentaa ongelmaa. Ei ole hyvännäköistä, kun iho on ensin kirjava ja sen päälle tulee kuivuuden aiheuttama harmaa hilseily. Paras apu löytyy C-12 Power Bright Serumista (155€). Nämä Dermalogican PowerBright tuotteet uudistuivat keväällä ja tämä jo aikaisemminkin suosittu C-12 Serum sai tuplasti lisää tehoa. Se ei ole pelkästään tarkoitettu pigmenttiläiskiä tasoittamaan, vaan se korjaa myös muuten UV-säteilyn aiheuttamaa ihon vanhenemista.

Dermalogica kehitti näitä PowerBright tuotteita varten oligopeptidiyhdistelmän, joka on patentoitu. Se tasoittaa melaniinin eli pigmenttisolun muodostumista. UV-säteily on sekoittanut solutuotannon ja melaniinia syntyy jossain iho aluella tuplamäärä ja toisessa kohtaa ei ollenkaan. C-12 Serum vaikuttaa suoraan tähän melaniinin muodostumiseen ja tasoittaa sen kasautumisia. Noin kolmen viikon käytön jälkeen alkaa muutokset näkyä ja jos nyt malttaa vältellä aurinkoa läiskiä ei synny koko ajan lisää. Samalla C-12 Serum sisältää sinkkiglysinaattia, joka lisää antioxidanttien muodostumista ja se taas korjaa UV-säteilyn aiheuttamaa vanhenemisprosessia.

Suosittelen C-12 Serumia ihan kaikille ihotyypeille ja sitä voi käyttää aamulla ja illalla. Se on tehotippa, joka levitetään ensimmäisenä puhtaalle iholle ja sen päälle ihotyypin mukainen voide. Tämä tehotippa on hyvä kaikille yli 35-vuotiaille, vaikka varsinaista pigmenttiongelmaa ei olisikaan. 

5 kommenttia:

 1. Olen käyttänyt koko kesän tätä uutta Pure Night yövoidetta ja suosittelen sitä muillekin. Ihon väri on tasaisempi ja vähäinen päivetys on kauniin värinen. Tykkäsin kyllä siitä aikaisemmastakin versiosta, mutta tämä on selvästi parempi.

  K.L

  VastaaPoista
 2. Käytin sitä edellistä Pure Night rasvaa yö ja päivävoiteena. Voikos tätä uuttakin käyttää niin? Ainakin se aikaisempi sopi ihan hyvin meikinkin alle ja iho ei yhtään kiiltänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyistä Pure Night voidetta voi käyttää entiseen tapaan. Moni käyttää sitä aamuin ja illoin. Muutos aikaisempaan koostumukseen on aika pieni, tämä nykyinen sisältää enemmän kosteuttavia raaka-aineita.

   Inkeri

   Poista
 3. Asiani ei liity näihin pigmenttiläiskiin, vaan silmänympärysvoiteeseen. Pitääkö tämän ultra calming eye serumin päälle laittaa toinen silmänympärysvoide? Olen käyttänyt sitä parivuotta vaihdellen multivitamiinivoiteen kanssa ja tykkään siitä kovasti. Minusta se riittää luomilleni aivan hyvin yksinään, mutta työkaverini väitti ettei se riitä yksinään. Hänen hesalainen kosmetologinsa oli neuvonut, että sen päälle laitetaan vielä joku muu silmänympärysvoide. Oma ongelmani on turvotus ja ultra calming eye serum on ainoa mikä vähentää sitä.
  Janika

  VastaaPoista
 4. Ultra Calming Eye Serum riittää ihan yksinään silmänympärysvoiteeksi. Ainoastaan talvella ja hyvin kuiville luomille voi sen päälle laittaa toisen voiteen. Väärinkäsityksiä on syntynyt ilmeisesti siitä kun nimessä on tuo serum ja ne ovat yleensä tehotippoja. Ultra Calming Eye Serum on syvälle imeytyvä nestemäinen tuote, mutta jättää myös kevyen suojan ihon pintaan.

  Inkeri

  VastaaPoista