tiistai 18. lokakuuta 2016

Couperosaiho pitää suojata talvisään lämmönvaihteluilta

Couperosa eli laajentuneet pintaverisuonet ovat suomalaisten tyypillinen iho-ongelma. Sen suurin syy on lämmönvaihtelut ja niitähän Suomen säätilassa riittää. Couperosaiho on myös periytyvää, koska se syntyy helpoiten ohuelle ja kuivalle iholle.

Ihon pintaverisuonet supistuvat ja laajentuvat sen mukaan miten kylmä, tai lämmin ihon pinta on. Sillä mekanismilla elimistö pystyy pitämään syvemmän verenkierron tasalämpöisenä. Silloin, kun olemme sisällä ja ilman lämpötila on noin kaksikymmentäastetta pintaverisuonet ovat normaalissa tilassa ja täynnä verta. Sitten, kun mennään ulos kolmenkymmenenasteen pakkaseen pintaverisuonet supistuvat nopeasti säilyttääkseen muun verenkierron tasaisen lämpötilan. Saunassa ja auringossa pintaverisuonet laajentuvat, koska ne yrittävät jäähdyttää veren lämpötilaa. Ihminen joka liikkuu talvisin paljon ulos ja sisään rasittaa pintaverisuoniston seinämiä sen verran ettei ne enää jaksakkaan supistua. Pintaverisuonten seinämät veltostuu ja jäävät pysyvästi laajentuneeseen tilaan jolloin veri pakkautuu pysyvästi suoneen. Nämä pysyvästi laajentuneet verisuonet näkyvät sinipunaisena verkostona ihossa ja yleensä pahiten poskipäillä ja nenässä. Couperosa voi näkyä myös hehkuvan punoittavina poskipäinä ilman, että verisuonet selvästi näkyy.

Couperosa on hyvin yleistä ihmisillä jotka harrastavat talviurheilua, tai tekevät ulkotöitä. Sitä voi kuitenkin ennalta ehkäistä ja hoitaa oikeilla kosmeettisilla aineilla ja kasvohoidoilla. Silloin, jos kyse on voimakkaasta couperosasta neuvomme asiakkaan plastiikkakirurgille, tai ihotautilääkärille, koska viime vuosina couperosan lääketieteellinen hoito on kiitettävästi kehittynyt. Ihonhoidossa jo pelkästään normaali kosteuttaminen ja ihon oman suojapinnan ylläpito ehkäisee ja vähentää couperosaa. Dermalogicalla on muutama hyvin tehokas hoitotuote, jotka ovat tehty couperosan hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Kaikki Dermalogican Ultra Calming hoitolinjan tuotteet ehkäisevät couperosan syntyä ja hidastavat ihon ohentumista ja sopivat siksi lähes kaikille ihotyypeille Suomen talvisäässä.

Ultra Calming Serum Concentrate (76€) on tehotippa, joka erityisesti vahvistaa pintaverisuonten seinämiä, vähentää punoitusta ja parantaa ihon omaa suojakalvoa. Sitä käytetään aamuin, illoin puhtaalle iholle ja sen päälle kosteus-tai hoitovoide. Redness Relief Primer sk 20 (74€) vähentää punoituksen näkymistä ja samalla hoitaa ihoa. Redness Relief voide on väriltään vihreää, mutta se ei ole väriaine, tai meikki, vaan tulee voiteen raaka-aineista. Vihreä väri neutralisoi punakkuuden näkymistä ja voiteen hoitavat raaka-aineet rauhoittavat punakkuutta. Vihreys ei jää ihoon millään lailla näkyviin, vaan se imeytyy täysin ihon pintakudokseen. Redness Relief sopii parhaiten päiväkäyttöön suojaavuutensa takia. Kuivaihoinen voi käyttää ensin Ultra Sensitive Serum Concentraten, sitten hoitovoiteeksi Super Rich Repairin NYT 95€ (127€) ja sen päälle Redness Relief  Primerin sk 20. Muutama asiakas kertoo sekoittavansa Super Rich Repairiin Redness Reliefin ja näin
levittäminen on hiukan nopeampaa. Rasvoittuvalle iholle Redness Relief Primer sk 20 sopii ihan yksinäänkin päivävoiteeksi.

Kannattaa myös muistaa, että meikki on paras ja helpoin suoja ilmaston haittoja vastaan. Meikin tarkoitus on jäädä peittämään ihon pintaa ja silloin se samalla suojaa ihoa aivan, kuin ohut kangas. Nyt tarjouksessa olevat Liquid Mineral Foundation NYT 58€ (79€) on erittäin suojaava ja samalla hoitava meikkivoide. Se peittää hyvin couperosaa, mutta jättää ihon luonnollisen näköiseksi. Paras sävy couperosa iholle on Pebble.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti