keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Kauneus ei ole pituudesta eikä painosta kiinni

Kirjoitan joskus huomiota tapaamieni ihmisten ulkonäöstä. Yleensä huomioni kiinnittyy siihen, että ihmisen ulkonäkö ja sisäinen kauneus ovat ristiriidassa toistensa kanssa. Ammattini puolesta suhtaudun ulkonäköön toisella tapaa, kuin moni muu, koska se on työtäni. Arvioin ulkonäköä yhtä neutraalisti, kuin leipuri paistettua kakkua.

Nykyhetken ulkonäköihanne on täysin pielessä. Keskenkasvuiset teinitytöt tienaa suuria summia, langan laihalla kirahvin olemuksella, joka ei mitenkään muistuta oikeaa naista. He ovat käveleviä vaatepuita ja toiset nuoret naiset ihailevat heitä suuresti. Korkeintaan prosentti suomalaistytöistä omaa ruumiin rakenteen, joka muotikuviin kelpaa ja se on ihan geeniperimästä kiinni. Suurimman osan ihmisistä pitää löytää oma kauneutensa ja hyvät puolensa aivan tavallisesta ulkonäöstä. Toisaalta mitään tavallista ulkonäköä ei olekaan, vaan jokaisessa on useita viehättäviä persoonallisia piirteitä.
Ei ole järkevää mahduttaa itseään johonkin perusmuottiin, koska jokaisen paino ja pituus on se mikä on.

Ulkonäössämme niin moni asia on kiinni perintötekijöistä, jos koko suku on korkeintaan keskimittaisia tuskin sieltä löytyy 185-senttistä mallineitoa. Perintötekijöille ei mitään voi, vaan ne on paras hyväksyä ja oppia tykkäämään itsestään sellaisena, kun on. Ylipainosta jankutetaan nykyään jatkuvasti. Se on varmaan terveyden kannalta hiukan huono juttu, mutta ei sitä kannata surra jatkuvasti. Paino on se mikä on eikä elämä saa pyöriä, vaan sen ympärillä. Nainen voi olla hyvin viehättävä ja ilo silmälle, vaikka painoa onkin liikaa. Vanhemmiten vartalon malli muuttuu kaikilla ja vyötärö katoaa, vaikka paino ei muuttuisikaan. Sekin on hyväksyttävä. Jos ulkonäkö ja sen vaaliminen tulee maailman tärkeimmäksi asiaksi se tietää taatusti paljon ongelmia ja mielipahaa. 

4 kommenttia:

 1. Onko teillä kasvohoitoon painoraja?
  Jenkeissä näkyi hierojalle, joihinkin kosmetologihoitoihin hinnastossa (netti) painoraja. Ehkä hoitopöydän kestävyys tai jokin muu taustalla. Suomessa en ko. painorajoitteita ole koskaan nähnyt, mutta esim. oma mieheni (198cm pitkä toistasataakiloinen sanoi, ettei hän voi kokonsa puolesta mennä johonkin hierontaan, jota sisarensa yritti hänelle kaupitella). Ei sinänsä harmittanut, kun itse pääsin sitten tuohon aromaterapiaöljyhierontaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä kommentti.
   Nykyihmiset ovat huomattavasti suurikokoisempia, kuin aikaisemmin ja kyse ei ole pelkästään ylipainosta. Kuuntelin juuri alkuviikosta radio-ohjelmaa missä kerrottiin, että Suomen sairaaloihin tarvitaan suuri määrä leveämpiä ja pidempiä sänkyjä, nostolaitteita yms.että pystytään hoitamaan isokokoisempia ihmisiä. Näistä laitteista toivotaan uutta vientiartikkelia esim.jenkkeihin joissa on paljon XXXXXL-kokoisia ihmisiä.

   Meidän hoitolassa hoitotuolit ei kestä yli 170kg ihmistä. Se ei ole suurin ongelma, vaan hoidettavan ja hoitajan eri mittasuhteet. Olen itse tehnyt aromaterapiaa 90-luvulla ja vaikka se asiakkaasta voi tuntua kevyeltä sivelyltä se vaatii voimaa ja hyvää tekniikkaa. Minä olen 156cm pitkä ja jos hierottavana on lähes kaksimetrinen asiakas käteni eivät ole tarpeeksi pitkät tehdäkseni työtä kunnolla. Kun asiakas makaa vatsallaan ja seison hänen oikealla puolellaan käteni ei ulotu tekemään liikesarjaa jonka pitää ylettyä myös asiakkaan vasempaan lapaluuhun asti.
   Kasvohoitojen kohdalla voi myös tulla ongelmia, koska yli 200kg henkilö ei ehkä pysty olemaan pitkään selällään, koska lihavuus voi tuntua tukehduttavalta. Kasvohoidossa asiakkaan pitää kuitenkin pystyä olemaan selällään, että työ pystytään tekemään.

   Kannattaa kysyä hoitoaikoja varatessa onko jokin pituus, paino yms.hankala asia työn kannalta. Oma mieheni on lähes kaksimetriä ja kysyin etukäteen ottaako hierojani (nainen) hänen kokoista miesasiakasta.
   Sama ongelma on toistapäin. Kävin menneinä vuosina mieshierojalla, joka hieroi myös HPK:n poikia. Hänen mielestä minun hieromiseni oli kuin hyttysen hieromista.
   Silloin, kun ei tunne työn tekijää ja hoitomenetelmä ei ole tuttu kannattaa aina kysyä asiat etukäteen.

   Inkeri

   Poista
 2. Toimisikohan tuo Lip Renewal complexi myös silmien ympärillä kovilla pakkasilla? Oletko itse testannut? Näkyy sisältävän synteettistä mehiläisvahaa, joka suojaa tehokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Renewal Lip Complex ei ole paras mahdollinen suoja silmien ympärille. Se on myös sen verran täyteläistä, että se voi turvottaa. Paras on Climate Control Stick huulirasva, joka jättää kevyen suojaavan pinnan esim.kyynelnestettä,sadetta yms.vastaan.

   Inkeri

   Poista