torstai 6. lokakuuta 2016

Suomalainen nainen maksaa itse kasvohoitonsa

Joskus mainitsen tilastoja miten paljon enemmän Keski-Euroopassa esimerkiksi Ranskassa, Italiassa ja Saksassa naiset käyttävät kosmetologin palveluja ja yleensä kosmetiikkaa. Tähän löytyy useitakin syitä ja suurin ehkä on se, että siellä perinteisesti arvostetaan kauneutta ja itsensä hoitamista eikä pidetä sitä turhuutena.

Toinen syy on sellainen mitä minun on vaikea sulattaa, mutta vieläkään rakastajatarkulttuuri ei ole hävinnyt. Euroopassa naiset ovat huomattavasti vähemmän työelämässä, kuin meillä, tai he tekevät osa-aikatyötä mikä Suomessa on aika harvinaista. Esimerkiksi Ranskassa on aika tyypillistä, että lasten synnyttyä äiti jää niitä kotiin hoitamaan. Eivä ole mitenkään tavatonta, että miehelle ilmaantuu jossain vaiheessa tyttöystävä, tai ihan rinnakkaisperhe. Olin 90-luvulla paljon Italiassa koulutuksissa ja kuuntelin useita italialaisia luennoitsijoita. He toivat usein esiin sen, että koetaan naisen velvollisuudeksi pitää itsestään huolta ja kaunistaa itseään kaikin tavoin, että miellyttäisi varmasti miehensä silmää. Tavallaanhan siinä tehdään työtä elantonsa eteen. Miehen palkalla eletään, niin vastineeksi siitä vaimon ulkonäön pitää miellyttää. Olen niin paljon feministi, että ärsyynnyn tuosta ajatuksestakin. Nämä eurooppalaiset kouluttajat eivät pitäneet tätä tapaa mitenkään nöyryyttävänä, vaan ihan luonnollisena asiana, että miehen takia hoidetaan ja kaunistetaan itseään.

Suomalainen nainenhan on ihan erilainen ja itsenäinen rahan käytössä. Minusta on erittäin hyvä ettei asiakkaillamme ole motiivina pitää miestään hyvällä tuulella. Toisaalta voin sanoa, että voisi sitäkin hiukan enemmän ajatella. Se on minimaalisen pieni prosentti suomaisnaisista jotka hoitavat itseään. Ihan liian paljon esiinnytään ihmisten ilmoilla hompsantuun näköisenä. Itsestään antaisi paljon paremman kuvan, jos hiukan panostaisi ulkonäköönsä. Uskon myös, että se puolisokin tykkäisi hyvin hoidetusta naisesta. Meidän ei tarvitse miellyttää miestä elannon takia, mutta kyllä se muuten tekee suhteelle ihan hyvää. Myönnän itse olevani kotioloissa niin kamalissa vetimissä, että kyllä minunkin pitää hiukan kotioloon satsata. Viikonloppuna meille poikkesi naapurin isäntä ja hyvä etten hypännyt ikkunasta ulos, kun tuli niin kiire vaihtamaan kunnolliset vaatteet päälle.

Nuoremmista miehistä huomaa, että he haluavat vaimon käyvän kasvohoidoissa. Alle nelikymppiset miehet ovat nykyisin tyypillisiä lahjakortin ostajia. Tähän asti naiset ovat ostaneet eniten ystävilleen, tai läheisilleen lahjakortteja, mutta ihan parissa vuodessa käytäntö on muuttunut. Toisaalta nuo äitiään odotelleet pikkupojat ovat nykyisin jo nelikymppisiä ja on ilo huomata heidän jatkavan omalle vaimolleen äitinsä perinnettä. Moniahan ollaan autolla vastassa, kun asiakas lähtee kasvohoidosta ja lasten ollessa pieniä he ovat odottamassa myös.

Sitä olen kovasti ihmetellyt mikä saa suomalaisen naiset menemään rintojen suurennukseen ja erilaisiin pistoshoitoihin. Kun näistä botoxista ja hyaluronihappopistoksista alettiin puhua 2000-luvun alussa ajattelin ettei suomalainen nainen sellaisia suostu käyttämään. Pidin suomalaista naista järkevänä kuluttajana, joka osaa ottaa selvää mitä haluaa ostaa. Olin siinä täysin väärässä. Nimenomaan Suomessa pistoshoidot ovat todella yleisiä asukaslukuun nähden. Suurin osa kuitenkin teettää työn Tallinassa, Puolassa, tai Thaimaassa, koska kauneudesta ei haluta maksaa. Tämä on sellainen yhtälö mitä en todellakaan ymmärrä. Sitten, kun vihdoin on kiinnostuttu ulkonäöstä onkin heti lähdetty hyvin rankkoihin menetelmiin ja pahinta on, että ne pitää saada halvalla. Jotain tämä kertoo suomalaisnaisten itsetunnosta, että he kelpuuttavat itseään pistelemään jonkun täysin tuntemattoman tyypin, jonka koulutuksesta he eivät tiedä mitään. Kysyin eräältä hesalaiselta puolitutulta olisiko hän lähtenyt koiraansa leikkauttamaan yhtä sokkona, kun itse lähti Kaunasiin rintojen suurennukseen. Vastaus oli ei, koska hän olisi ehdottomasti halunnut yhteisen kielen eläinlääkärin kanssa. Omalla kohdalla se ei taas ollut niin väliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti