keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Mistä mustapäät johtuvat?

Tämä on ihan vastaus suoraan kysymykseen millä google on asiakkaan blogiini ohjannut. Tämä kysymys esitetään kosmetologeille hyvin usein. Vastauksiakin on valitettavan monenlaisia ja olen lukenut netistä ja kuullut asiakkailta mitä ihmeellisempiä uskomuksia ja kaupunkilegendoja. Todellisia selityksiä on ainoastaan yksi.

Miten mustapäät syntyvät

Jokaisen ihmisen ihossa on ihohuokosia ja ihohuokosessa on kaksi eritysrauhasta eli talirauhanen ja hikirauhanen. Ihohuokosia on miljoonia ihossa ja niiden määrä ja suuruus on riippuvainen ihotyypistä joka määräytyy perimän mukaan. Ihotyyppi määrää myös miten paljon ihohuokosissa oleva talirauhanen erittää ja miten suuri se on. Rasvaisella ja acneiholla talirauhasten määrä on suuri ja ihohuokoset ovat suuret. Kuivalla iholla on hyvin vähän talirauhasia ja huokoset ovat hyvin pienet. Talin erityksen määrästä riippuen huokonen täyttyy ihotalista ja kuolleista soluista. Väärä ihonhoitotottumukset eivät puhdista ihoa kunnolla ja ihohuokonen täyttyy nopeasti. Talirauhasen erittämän talin määrä on yleensä kellertävän vaaleaa, mutta happi ja muu lika saa sen tummumaan. Mustapää johtuu siis siitä, että huokosen suulla oleva talikertymä värjääntyy liasta ja hapettumisesta mustaksi. 

Mustapäiden syntyä voi ennalta ehkäistä

Mustapäiden puristelu ei ole mikään hoitokonsti niille, vaan päinvastoin puristelu pahentaa ongelmia. Varsinkin kotona tehdystä puristelusta on pelkkää harmia, koska harvoin huokonen tyhjenee kokonaan ja saadaan aikaan vaan tulehduksia ja puristelujälkiä. Kosmetologinkin tekemänä jatkuva mekaaninen ihonpuhdistus on vaan oireen poistoa ellei mustapäiden syntymistä rauhoiteta muulla hoidolla. Valitettavan yleistä on, että väärillä ihonhoitotuotteilla pidetään yllä mustapäiden syntymistä. Yleensä ihon pintaa kuivatetaan liikaa ja ihotali ei pääse kunnolla huokosesta ulos. Kuivuneella iholla huokosen suut ovat supussa ja niitä tukkii hilseilevä, kuollut ihosolukko. Tämä tilanne aiheuttaa lisää tukkeutumia ja lopuksi finnejä. Oikeilla hoitotuotteilla ihon pinta pidetään joustavana, että tali pääsee valumaan ihon pintaan mistä se on helppo pestä pois. Säännöllinen kotikuorinta poistaa kuollutta solukkoa eikä huokoset pääse tukkeutumaan. Hoitotuotteilla voidaan myös vähentää talirauhasen toimintaa ettei iho rasvottuisi niin paljoa. Mustapääongelmaan saa apua ammattitaitoiselta kosmetologilta ja Dermalogicalta löytyy oikeat kotihoitotuotteet.

4 kommenttia:

 1. Olen hieman näreissäni kun tuotteiden hintoja taas nostettiin.
  Dermalogican omistaa Unilever, joka ilmeisesti ahneuksissaan haalii lisää rahaa.
  Hinnat nousi, muttei pakkauskoot.
  Dermalogican tulisi yhdenvertaistaa hinnat maailmanlaajuisesti, että kaikki maksavat tuotteista saman hinnan.
  t. Marita

  VastaaPoista
 2. Eihän hintojen nousu mikään ilosanoma ole, vaan välttämätön paha jotta talouselämä toimii. Sitä en osaa sanoa onko syynä ahneus vai muu peruste. Dermalogica ei ole nostanut hintoja pitkään aikaan ja se oli odotettavissa jo yleisen kulurakenteen nousun takia. Meidän kauneushoitola ei pysty mitenkään vaikuttamaan tähän hintojen nousuun, vaan se tapahtuu maailman laajuisesti.
  Tuo ajatus, että hinnat olisi samat maailman laajuisesti on täysin absurdi ajatus ja hyvä esimerkki siitä miten vähän kuluttajat tietävät markkinatalouden lainalaisuuksista elleivät itse ole talouselämässä. Jokaisessa maassa on oma kulurakenne joka määrittää hintatason. Eri Euroopankin maissa on eri arvonlisävero ja Suomen 24% on varmasti korkein. Myös muut verot ja palkat ovat eri maissa erilaisia nämä kaikki vaikuttavat kaikkien tuotteiden ja palveluiden hintatasoon. Amerikkalaiset tuotteet ovat Euroopassa kalliimpia, koska kuljetuskustannukset ovat korkeita. Tämä koskee aivan kaikkia amerikkalaisia tuotteita. Esimerkiksi Tommy Hillfiger, tai Guess on Amerikassa edullisemmat kuin Euroopassa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Taitaa tuo Maritan kommentti olla provosintia. Ei kai kukaan voi tosissaan vaatia, että kaikki tavarat maksaisi joka maassa saman verran. Ei esimerkiksi Saarioisten maksalaatikon pakkauskokoa suurenneta, jos Saarioinen nostaa hintojaan. Mihinkähän oppiin perustuu vaatimus, että dermalogica niin tekisi.

  Hintojen nousu on normaalia arkea ja hyvistä aineista kannattaa maksaa. Mulla ei ole mennyt yksikään dermalogican purkki roskiin, vaan kaikki tulee käytettyä loppuun saakka. Hukkaostoksia ei tule, kun aineet varmasti sopii. Olen takuulla säästänyt satoja euroja tässä noin viidessä vuodessa mitä olen dermalogicaa käyttänyt. Enää ei tule ostettua turhia purkkeja ja purtiloita jotka ei sitte omalle iholle sovikaan.

  VastaaPoista
 4. Voi hellanlettas tuota ekaa kommenttia. Mikäs neukkuaikainen idea on vaatia koko maalmaan samat hinnat. Et kai ole tosissas

  VastaaPoista