perjantai 14. huhtikuuta 2017

Remonttipölyt rasittaa ihoa

Näin kesän tullessa moni alkaa tekemään remonttia kotonaan ja omakotitalon rakennustyöt ovat ajankohtaisia. Työpaikoilla monet joutuvat toimimaan remonttien keskellä ja rakennuspölyiltä on mahdoton täysin suojautua.

Rakennuspölyt ovat kuin hiekkapuhallus iholle

Rakentamisessa ja purkamisessa on monta todella pölyistä vaihetta ja jos osakin kodista on remontissa pöly on joka paikassa. Omakotitaloa rakentaessa ovat perheen naiset yleensä rakennussiivoojina ja siinä lentää kasvoille kaikki mahdollinen töhkä. Betonin pöly ja puun pöly on hyvin terävää ja hiertävää ja se takuulla ohentaa kaikkia ihotyyppejä. Työtä tehdessä iho on hiestä kostea ja siihen tarttuu kaikki mitä ilmassa leijailee. Hikeä pyyhkiessä hiertää samalla ihoa vasten tätä terävää pölykerrosta. Vakioasiakkaissani näen jo ihon tilanteessa, että tämä ihminen on paljon remontin keskellä. Sitä en sentään ihosta näe tehdäänkö remonttia kotona, vai työssä :)

Pölyt kuivattaa ja ohentaa ihoa

Ihoa pitää hoitaa ja suojata todella huolellisesti säästyäkseen remonttipölyjen haitoilta. Iho tarvitsee kosteutta tavallista enemmän myös kesäaikaan pysyäkseen kunnossa. Remonttipölyt pitää myös huolellisesti pestä pois heti, kun likaiset työt lopetetaan. Pahinta on, jos likakerros jää yöksi kasvoille ja sitä hierotaan tyynyä vasten nukkuessa useita tunteja. Yleensä pölyt ovat vesiliukoisia ja hyvä puhdistusmaito on Ultra Calming Cleanser (250 ml 52€ 500 ml 75€) joka samalla rauhoittaa ihoa. Phyto Replenish Oil (30 ml 100€) on hyvä tehotippa parantamaan ihon omaa suojamekanismia. Se on myös hyvin kosteuttava ja sopii kaikille ihotyypeille. Sopiva kosteusvoide on Intensive Moisture Balance (100 ml 91€) jota voi käyttää yöksi ja päiväksi. Se kosteuttaa hyvin, mutta imeytyy helposti ja sopii siksi myös hiukan rasvaisemmallekin iholle. Barrier Repair (66€) suojaa hoitotuote on kaikista tehokkain estämään pölyjen haittoja. Se laitetaan kosteusvoiteiden päälle ja se sulaa ihon rakenteeseen. Näin iholle tulee hyvä suojapinta joka torjuu pölyjen hiertävää ja kuivattavaa vaikutusta. Ihon suojaaminen kannattaa ottaa vakavasti, koska haittojen ennalta ehkäisy on aina helpompaa ja tehokkaampaa kuin korjata jo syntyneitä ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti