perjantai 21. huhtikuuta 2017

Suomalaiset naiset käyvät harvoin kosmetologilla

Ulkonäön merkitys ja kiinnostus omaa ulkonäköä kohtaan on moninkertaistunut viimeisen kolmenkymmenenvuoden aikana. Siitä huolimatta suomalaisnaiset hoitavat itseään minimaallisen vähän verrattuna Keski-Eurooppalaisiin sisariinsa.

Kaikki hyötyvät kasvohoidoista

Aina, kun olen messuilla yritykseni kanssa, muotinäytöksiä meikkaamassa, tai missä vaan kohtaamassa suuremman joukon ihmisiä minulta kysytään kymmeniä kertoja pitääkö minun käydä kasvohoidossa tarkoittaen itseään. Kysymys on hiukan kiusallinen, koska enhän minä voi määrätä ketään kasvohoitoon, vaan halu itsensä hoitamiseen lähtee ihmisestä itsestään. Sitten on tietysti ihmisiä jotka omaavat vähättelevän asenteen kosmetologin työtä kohtaan ja haluavat tuoda sen esiin. Asiakkaat kertovat usein tähän ryhmään kuuluvista tutuistaan jotka suureen ääneen paheksuvat ystäviensä ja tuttujensa kasvohoidossa käyntejä. Parempi on jättää näiden ihmisten käsitykset omaan arvoonsa. Ellei ihminen itse tunne tarvetta hoitaa ihoaan hyvin en minä siihen ketään pakota. Autan mielelläni niitä ihmisiä jotka haluavat neuvoja, mutta jokainen päättää itse miten itseensä ja omaan hyvinvointiinsa suhtautuu. Se on aivan varma, että kaikki hyötyvät kasvohoidoista ja itsensä hoitamisesta. Viimeistään viisikymppisenä on suuri ja näkyvä ero hoidetun ja hoitamattoman ihon välillä. 

Miksi hoitaa ellei ole ongelmia

Valitettavan suuri joukko suomalaisista naisista ajattelee ettei tarvitse kasvohoitoa ellei ole iho-ongelmia. Juuri tämän takiahan ihoa hoidetaan ettei tule ongelmia. Eihän kukaan ajattele, että alan vasta sitten käydä kuntosalilla, tai jumpassa, kun minulla on ongelmia. Kuntosalillehan mennään siksi ettei tulisi ongelmia ja sama pätee kasvohoitoon. Vanhenemista ei voi varsinaisesti sanoa ongelmaksi, mutta harmittaahan se, kun iho on harmaa, veltto ja ryppyinen. Tätä voi ennalta ehkäistä, mutta jo syntyneitä ryppyjä on hankala kosmetologin konstein poistaa. Minusta ei missään tapauksessa kannattaisi odottaa, että iho on jo roikkuva ja rypistynyt ja sitten lähdetään plastiikkakirurgin puheille. Se on ollut minulle suuri ihmityksen aihe, että suomalaiset käyttävät suuressa määrin erilaisia piikityshoitoja ja kirurgisia palveluja. Itse olisin ennustanut 80-luvulla, että suomalaiset ovat järkeviä eivätkä lähde epävarmoihin kauneuskirurgisiin toimenpiteisiin helposti. Olin siinä ihan väärässä. Suomalaisetpa haluaakin oikaista. Ennalta ehkäisevä ihonhoito ei kiinnosta, mutta sitten, kun on ongelmia lähdetäänkin massiivisiin hoitoihin joiden tuloksista ei ole takeita. 

Olen hiukan pettynyt suomalaisten naisten valintoihin

Myönnän, että olen pettynyt siihen miten viisaat ja koulutetut suomalaisnaiset nykyisin valitsevat ulkonäköönsä liityviä asioita. Ihon perushoidot puhdistaminen ja kosteutus on vieläkin aika vähäistä. Ripsien pidennyksiin ja kynsiin liikenee rahaa, mutta ei kasvohoitoihin ja ihonhoitotuotteisiin. En olisi ikinä uskonut, että Suomessa innostutaan näistä pistoshoidoista joiden lopputuloksista ja riskeistä ei vielä tiedetä. Niinpä vaan ihmiset jotka eivät ole oppineet edes puhdistusmaidon käyttöä käyvät ottamassa hyaluronihappopistoksia. Minulla on tilaisuus puhua näistä asioista eräässä tv:n ajankohtaisohjelmassa joka kuvataan meidän hoitolassa kevään aikana. Se on minulle ja Marille iso juttu, mutta en voi siitä vielä paljon kertoa. Tv-yhtiöt pitävät ohjelmiaan salaisuutena pitkään ja tämä ohjelma esitetään vasta syksyllä. Kuvausajankohta on jo lyöty lukkoon ja se hiukan kiristää muutenkin kiireistä kevätaikaa. Kerron siitä lisää heti, kun saan siihen luvan.

2 kommenttia:

 1. Minulla kasvohoidot ovat jääneet. On pitänyt valita käynkö hammaslääkärissä vai kampaajalla vai kosmetologilla.
  Olen oanostanut hampaisiin, vuositarkistus ja putsaus ja siksi kai ei enään uusia reikiä.
  Kampaajalla en ole käynyt viiteen vuoteen, kotiväri neljä kertaa vuodessa ja äiti tasoittaa latvat keittiöfiskarsseilla.
  Ihoa hoidan, puhdistusaine ja paksurasva nivealta yöksi, saunassa hunaja/suolakuorinta, raitista uloilua ja hikiliikuntaa ja aurinkovoide aina aamuisin nassuun minimi spf30. Ainoa kallis on mineraalimeikkipuuteri aurinkovoiteen päälle (muuten ulkotöissä kaikki töhkä olisi aurinkorasvassa kiinni, tästä kiitos blogin kirjoittajalle, sain työkavereilta meikkipuuterin lahjaksi). Muuten meikkini ovat marketin halpiksia.

  Ihoon ja hiuksiin menee vähän rahaa ja hampaisiin ehkä 100€/vuosi. Siltikuvittelen hoitavani ihoa/itseäni hyvin.

  Vaihtoehto on pihistää ruuasta ja juoksulenkkareista.

  Luen tätä blogia ja unelmoin, et joskus mämeen naamahoitoon. Vielä 40v:nä en pääse, mutta ehkä sit viiden vuoden päästä...hääpäivänä.

  VastaaPoista
 2. Sinä hoidat itseäsi hyvin! Teet sen mitä tilanteessa on mahdollista ja voit olla ylpeä siitä, että olet ymmärtänyt puhdistuksen, kosteutuksen ja suojaamisen merkityksen. Ymmärrän hyvin tilanteesi ja haluaisinkin, että työmme olisi kaikkien saatavilla. Se vaan ei ole mahdollista. Minä teen työtäni tämän hetken talouselämän säätelemän tilanteen mukaan ja sinä elät oman taloustilanteesi mukaan. Voin vaan toivoa, että joskus sinä, tai minä saamme lottovoiton. Jos saisin lottovoiton voisin tehdä työtä harrastuksekseni ja vaan siksi, että se on kivaa ja unohtaa hinnoittelut kokonaan.

  Me kaikki tiedämme, että rahatilanne säätelee elämässä lähes kaikkea ja silloin pitää laittaa asiat tärkeys järjestykseen. Ensiksi pitää ostaa ruokaa ja hankkia katto pään päälle ja sitten vasta muuta. Taloudellisen tilanteen sanelemat ehdot ovat välillä niin epäoikeuden mukaisia. Murrosikäisillä acneihoisilla olisi kaikista pakottavin tarve päästä ihonpuhdistuksiin ja estää arpeutuminen. Nuorella vaan on kaikista vähiten rahaa ja moni perhe on kaikista tiukimmilla juuri siinä vaiheessa, kun lapset ovat teini-iässä.
  Tervetuloa hoitoon myöhemmin. Kiva, että tämä blogi tuottaa sinulle iloa.

  Inkeri

  VastaaPoista