tiistai 4. huhtikuuta 2017

Työkseen esiintyvällä pitää olla iho ja meikki kunnossa

Viikonlopun Yrittäjänaispäivillä puhuttiin stailauksesta, brändistä ja esiintymistaidoista. Kaikki luennot sivusivat asiaa ja tietysti jokaisen esiintyjän kohdalla kaikki katsoivat hänen ulkonäköään. Voisi sanoa, että ulkonäkö on erittäin tärkeä asia yrittäjälle ja ihan kaikille työelämässä oleville.

Iho ja hiukset kuntoon

Hyvin harvoin näkee enää ihmistä, joka tulee esiintymään hiukset rasvassa ja kolmen sentin juurikasvun kanssa. Hiukset osataan hoitaa ja niiden merkitys ulkonäköön ymmärretään. Pukeutuminenkin on yleensä ihan harkittua ja miehetkin osaavat jo valita kivan näköisiä vaatteita. Parina viime vuotena olen myös huomannut, että kynsiin on panostettu ja aika usein hiukan liikaakin. Itse koen, että asiallista esitelmää pitävä ihminen hiukan vesittää ammattitaitoaan, kun mustat kaksisenttiset korpinkynnet heiluu elehtiessä. Ulkonäköön on siis panostettu rahaa, mutta kokonaisuus ontuu pahasti ellei iho ja meikki ole kunnossa. 

Siisti ulkonäkö ei vaadi suurta vaivaa

Tärkeitä olisi, että iho on siinä kunnossa ettei meikki kiillä ja valu jo puolenpäivän aikaan. Se ei ole aina meikkien vika, jos ne eivät kunnolla pysy vaan ihon hyvinvointi merkitsee paljon. Hilseilevälle öljyisen rasvaiselle iholle on turha yrittää tehdä meikkiä joka kestää koko työpäivän. Luennoitsija joka alkaa näyttämään epäsiistiltä iltapäivällä ja ripsivärit ovat poskilla ei anna itsestään ammattitaitoista kuvaa. Sillä ei ole mitään väliä kuinka asiantunteva ihminen on ja kuinka monta esiintymistä on takana, jos meikki ja olemus näyttää epäsiistiltä. Tämä huoli on pois, kun kasvohoidossa käydään vähintään neljä kertaa vuodessa. Meikkivalinnat kannattaa tehdä ammattilaisen opastuksella, koska jos joka tuote on eri sarjasta on hyvin vaikea tehdä siistiä ja kestävää meikkiä. Hyvän esiintymismeikin tekoon ei aamuisin tarvita aikaa kuin vartin verran. Kun iho on hyvässä kunnossa käy meikin tekeminenkin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti