torstai 6. helmikuuta 2014

Acnelääkkeeksi Roaccutan

Olen muutaman asiakkaani kanssa keskustellut Roaccutan nimisen isotretioiinilääkkeen vaikutuksista acneen. Näyttää siltä, että kaikki kauhutarinat lääkkeen sivuvaikutuksista nousee netissä esille ja totuus unohtuu.

Aina, kun meille tulee uusi asiakas finniongelmien kanssa pohdimme mikä on hänen kannaltaan järkevin hoito. Ihonpuhdistuksilla ja kosmetiikalla hoitaminen on turvallinen tie, mutta valitettavan kallis nuorelle ihmiselle. Vaikeissa tapauksissa meidän hoidot eivät edes auta, vaan neuvomme heti ihotautilääkärille. Yleensä finnit alkaa kiusaamaan jo tuossa 12-13-vuotiaana ja minusta ei olisi järkevää heti rynnätä lääkehoitoon siinä iässä. Roaccutania ei edes määrätä ennen, kuin murrosikä on ohitse ja pituuskasvu loppu. Katsoisin, että se ei ole hyvä lääke alle 17-vuotiaalle. Antibiootissa on taas se ongelma, että kuurit ovat pitkiä. Yleensä alle puolenvuoden kuurilla ei ole tehoakaan ja valitettavan usein acne palautuu, kun lääkitys loppuu. Toisaalta antibiootit ja kuivattava lääkärin määräämä retinolivoide on halpa ja helppo hoito, jos unohtaa niiden sivuvaikutukset.

Valitettavasti mitään helppoa, hyvää, halpaa ja nopeaa konstia ei acneen ole vielä olemassa. Nykyisillä kosmetologin hoidoilla saadaan keskivaikeassa acne tapauksessa paljon aikaan ja ainakin pystytään hyvin estämään arpien syntyminen. Se tosin vaatii useita hoitokertoja ja säännöllistä kotihoitoa mikä harvalta 12-15-vuotiaalta vielä luonnistuu. Roaccutan lääke on kyllä mainettaan parempi, kunhan sen ohjeistus otetaan tosissaan. Omista asiakkaistani ainoastaan pari on lopettanut hoidon kesken sivuvaikutusten takia. Pahimmat sivuvaikutukset ovat olleet maksa-arvojen kohoaminen, voimakas kuivuminen ja hankalat lihassäryt. Voimakas kuivuminen tapahtuu kaikille ja ihosta irtoaa nahkaa hilseilemällä, myös huulet ja silmät kuivuvat. Pahinta on suoliston limakalvojen kuivuminen, joka aiheuttaa vatsakipuja ja verenvuotoa virtsateissä.

Suurimpia virheitä Roaccutanin kanssa on se ettei sen auringolle herkistävää vaikutusta oteta tosissaan. Lääkettä ei suositella kesällä ollenkaan ja muutenkin pitää jatkuvasti käyttää vähintään suojakerrointa 30. Tulokset Roaccutanilla ovat hyviä, joten pahassa acnetapauksessa tuo 3-4 kuukauden lievä kärsimys sivuvaikutuksista kannattaa.

10 kommenttia:

 1. Olen 42-vuotias ja söin Roaccutanen 90-luvun alkupuolella alle parikymppisenä. Koko sukumme vitsaus on paha akne ja itsellänikin oli viinirypäleen kokoisia paiseita leukaperissä. Niistä jäi arpiakin lääkekuureista huolimatta. Antibiootit eivät juuri auttaneet ja tuo Roaccutan olikin kova juttu. Söin sitä 4kk ja olin kipeä koko ajan. Lihakset särki niin, että yöunet meni. Päivällä huimasi, tuli näköhäiriötä ja maksa-arvot nousi. Sinnikkäästi sen kuitenkin söin ja onneksi se auttoikin.
  Toinen ongelma meinasi tulla viitisen vuotta sitten, kun en ymmärtänyt, että rasvanahkani voi kuivua. Ihoni oli pari vuotta punakka, hilseilevä, kutiseva ja näppyläinen. Ehdin jo epäillä allergioita ja huoneilman homeita. Sitten tulin Inkerille Nanolift hoitoon ja en mitenkään uskonut, että kyse oli kuivuudesta. Inkeri väänsi minulle rautalangasta mitä ihossani tapahtuu ja sitten, kun näin hoitotuloksia, niin pakkohan oli uskoa, että kosteus auttoi.
  Varmaan tosi moni tekee tämän saman virheen ettei usko ihon kuivuvan koskaan. Nyt tärkein hoitoaineeni on Skin Hydrating booster ja Daily Microfoliant.

  Tanjuska

  VastaaPoista
 2. Olen jo viisikymppiä täyttänyt rasvanahka ja olen antanut periksi sille, että ihoni on ikiteini. Koko ajan tulee finnejä ja pikkunäppyjä, iho on epätasainen ja huokoset ammottaa auki. Periaatteessa olen jo päättänyt etten enää mene kosmetologille. En halua, että ihoni on kaksi viikkoa hoidon jälkeen revityn näköinen ilman vastaavaa hyötyä.
  Nyt tuo Nanolift hiukan kiinnostaisi, koska olen saanut tästä blogista muitakin hyviä vinkkejä. Olisi kiva lukea asiakkaidenkin mielipiteitä Nanoliftistä tietysti jokainen kosmetologi kehuu omaansa. Onko asiakkaatkin sitä mieltä, että hoidon jälkeen voi seuraavana päivänä mennä työhön ilman revityn näköistä naamaa? Kokeeko asiakkaatkin hoidon olevan rentouttavan ja rauhoittavan? Sitä oikeastaan ihmettelen eniten, että miten ne finnit lähtee ilman puristelua. On vaikea kuvitella, että ihonhoidossa voisi rentoutua. Kertokaa kokemuksianne muutkin keski-ikäiset rasvanahkat.

  VastaaPoista
 3. Ihan näitä samoja asioita ihmettelen, kuin edellinenkin kommentoija.

  Olen kokenut erittäin hyvää palvelua tämän firman verkkokaupasta ja oppinut paljon tästä blogista. Selvästi kosmetologi on ammattitaitoinen ja motivoitunut työstään.

  Lähinnä ihmettelen tuota nanolift hoidon rentouttavan vaikutuksen korostamista. Olen kokeillut kasvohoitoa ainakin kymmenen eri kosmetologin tekemänä. Kertaakaan kokemus ei ole ollut rentouttava. Lähinnä saa purra hammasta, että pysyy penkissä. Omassa ihossani ei juurikaan ole mustapäitä, tai näppylöitä, mutta kyllä kosmetologi aina jotain kaivettavaa löytää ja siinä on rentoutuminen kaukana.

  Ihmettelyä myös herättää se, että kosmetologi korostaa kasvohieronnan stressiä poistavaa ja rauhoittavaa vaikutusta. Jos hetken aikaa naamaa läpsytellään kirvelevillä ja voimakkaasti tuoksuvilla rasvoilla se ei vastaa käsitystäni stressin poistosta. Osaan kyllä rentoutua hierojalla, tai aromaterapiassa, mutta tuo kasvohoidossa rentoutuminen on aika harhaan johtavaa.

  Asun sadan kilometrin päässä Hämeenlinnasta, joten näin pitkältä matkalta en viitsi tätä ihmehoitoa lähteä kokeilemaan. Tietysti olisi tosi hienoa, jos kasvohoito rentouttaisi ja poistaisi stressiä ja vielä ihokin tulisi kuntoon samalla kertaa.

  VastaaPoista
 4. Millä hiivatin puoskareilla te olette käyneet kasvohoidoissa? Kyllähän käsin tehty ihon puhdistus sattuu mutta Nanolift-hoito ei satu. Minä käyn Marilla ja hän ottaa ensin muutamat mustapäät tms. käsin pois (kevyesti nipistelee) ja sitten tulee se laitehoito ja hieronta, kuorinnat, naamiot ym. mukaan luettuna. Iho on tosi kaunis hoidon jälkeen ilman mitään meikkiä, voi mennä kauppaa tai mihin tahansa suoraan hoidosta.

  Voisin kuvitella, että "viisikymppinen rasvanahka" varmaankin hyötyisi säännöllisistä nanolift-hoidoista ja oikeista Dermalogican tuotteista. Itsekään en usko mihinkään ihmemuutoksiin mutta nyt kun olen reilun puoli vuotta käyttänyt Dermalogicaa pelkästään ja käynyt hoidoissa, niin ihosta on tullut sileämpi. Ennen sormiin tuntuinen sellainen "nypyläinen" pinta, nyt jo paljon vähemmän. Iho ei hilseile vaan on tasainen ja meikki levittyy aina tosi hyvin ja pysyy hyvin. Ja ihanaa on myös se, että ei tarvitse miettiä, että mitähän aineita sitä ostaisi ja samalla tehdä virhehankintoja. Loppujen lopuksi ehkä rahaa säästyy, vaikka ovatkin kalliita tuotteita.

  Ja mitään kirveleviä ja voimakkaasti tuoksuvia rasvoja ei nanolift-hoidoissa käytetä. On rentouttavaa, nukahdan aina siihen laverille, vaikka laite hurisee vieressä...

  VastaaPoista
 5. Olisi kiva, jos hoidoissamme käyneet kertoisivat kokemuksistaan. Voihan olla, että minä tulkitsen väärin, kun asiakkaat nukkuu hoidossa. Pidän sitä rentoutumisen ja mielihyvä merkkinä, mutta jos kaikki hämeenlinnalaiset ja muut asiakkaani onkin jonkun unitaudin vallassa:)
  Itselleni se on erittäin motivoivaa, kun näen asiakkaan olevan ihan muissa sfääreissä. Itsekin nautin kovasti, kun Mari tekee hoidon. Olen, kuin uusi ihminen sen jälkeen. Valitettavasti kosmetologeja on niin monenlaisia.

  Inkeri

  VastaaPoista
 6. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Inkerin tekemät kasvohoidot rentouttaa ja vie suorastaan nirvanaan.
  Ymmärrän kuitenkin näitäkin kommentoijia joilla on muita kokemuksia kasvohoidoista. Kun menin Inkerin hoitolaan ensimmäistä kertaa kymmenisen vuotta sitten minulla oli pelkkiä huonoja kokemuksia. En itsekään ymmärtänyt, että kasvohoidossa voisi rentoutua, kun en ollut sellaista hoitoa itse kokenut. Kyse on varmaan kosmetologien ammattitaidon epätasaisuudesta.
  Minulle on ihan välttämätöntä stressin poistoa käydä Inkerillä hoidossa ja sen lisäksi iho voi hyvin.

  VastaaPoista
 7. Totta himskatissa kasvohoito rentouttaa! Miksi mennä ees hoitoon, jos se on pelkkää kidutusta. Ellei hoidossa rentoudu vaihtakaa kosmetologia!

  VastaaPoista
 8. Oma käsitykseni kasvohoidosta on ehdottomasti se, että asiakas voi mennä meiltä suoraan työhön ilman, että iho on revitty. Toinen ohjenuorani on, että kasvohoidon pitää aina rentouttaa. Meidän kasvohoitoihin kuuluu aina myös rentoutuminen, koska mielihyvän merkitys on yksi osa hoitoa.
  Nykyisillä menetelmillä, esimerkiksi hedelmähappoentsyymikuorinnoilla voi mustapäitä sulattaa ilman puristelua. Mielestäni on täysin vanhan aikaista puristella ihoa, vaan keinoja on paljon parempiakin.
  Nanolift ei ole parikymppisen acnehoito, mutta yli kolmekymppiselle rasvaiselle iholle tulokset ovat erinomaisia. Nanolift tehdään aina ihotyypinmukaisilla aineilla joten se on aina yksilöllinen ja sopii siksi kaikille.

  Inkeri

  VastaaPoista
 9. Inkeri,
  Roaccutanin sivuvaikutukset voivat tulla vasta vuosia kuurin jälkeen. Ja ihan normaalilla tai jopa kevyellä annostuksella. Lisäksi oireiden esiintyvyyttä on pahasti vähätelty: esim. väitetty 1 : 10 000 onkin todellisuudessa 1 : 300.
  http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147401-roaccutanin-uhri-kertoo-laake-pilasi-silmani

  Et voi etukäteen tietää, kuka saa isotretinoiinista elinikäisiä, rampauttavia vaivoja. Kannatko silti vastuun lääkemääräyksistäsi?

  VastaaPoista
 10. Olen 16-vuotias poika ja käytin puolisen vuotta sitten roaccutania 1kuukauden, neljän sijaan. Jouduin lopettamaan kuurin, koska tuli selkäkipuja ja käsikipuja (häiritsi lätkäharrastusta) ja harmaita päiviä oli enemmän, kuin yleensä. Voiko olla sivuvaikutuksia kun lopetti kuurinkesken, voiko haitata pituus kasvuun?

  VastaaPoista