perjantai 21. helmikuuta 2014

Rasvoittuvan ihon meikki

Meikkivoide on asia mihin vaikuttaa hyvin paljon ihmisen omat tottumukset ja mielipiteet. On hyvin vaikea sanoa, että juuri tästä meikkivoiteesta tulee paras tulos, koska asiakas voi haluta ihan jotain muuta. Yleensä rasvoittuvan ihon toive on saada mattapintainen hyvin pysyvä meikki.

Yleisin virhe meikin valinnassa mitä rasvaisen ihon omaava asiakas tekee on hankkia liian paksu ja epäluonnollinen meikkivoide. Moni on tottunut nuoresta pitäen peittämään finnejä, näppyjä ja acnearpia ja haluaa tehdä hyvin peittävän meikin. Iän karttuessa paksu meikkivoide alkaa pakkautua juonteisiin ja tuoda arpeutumia entistä enemmän esille. Suuri ero on myös mineraalipigmentin ja synteettisen pigmentin levittyvyydellä ja peittävyydellä. Vanhanaikainen synteettinen pigmentti tarvitsee paksun kerroksen, jotta siitä saadaan peittävä ja silloin se ei kovin luonnolliselta näytä. Synteettinen pigmentti ja paksu voidepohja on yhdistelmä, joka helposti aiheuttaa ongelmia ja tukkiintumista rasvoittuvalle iholle. Parempi valinta yli nelikymppiselle on ohuempi mineraalipigmentti meikkivoide, joka tekee luonnollisen pinnan.

Rasvoittuvalle iholle suosittelen Medibac linjan Clearing Mattifierin ( 40ml, 69€) joka estää ihoa kiiltämästä, supistaa huokosia ja ehkäisee epäpuhtauksia. Sen päälle SkinPerfect Primer sk 30 ( 77€) ja sitten Dermalogican Cover Tint ( 40 ml, NYT 55€, norm. 72€)meikkivoide. Nyt tarjouksessa oleva Cover Tint on oikein hyvä rasvoittuvalle iholle, koska se tekee ihan mattapinnan. Se levittyy myös kauniisti ja iho näyttää luonnolliselta. Silloin, kun rasvainen iho on hyvin hoidettu ja tasapainossa ei edes tarvita mitään paksua peittävää meikkiä. Joskus tuntuu, että rasvaisesta ihosta kärsiville on tullut hiukan pakkomielle ihon kiiltämisestä. Päivän mittaan iholle lisätään puuterikerros toisensa perään, ettei iho vaan kiiltäisi, mutta onkin sitten loppupäivästä jo ihan kirjava ja paksun meikkikerroksen alla. Vanhat tavat istuu todella tiukasti myös meikinteossa. Nykymeikkivoiteet pysyvät paremmin ja iän mukana öljyinen kiilto vähenee muutenkin. Helposti ihoa puuteroidaan vanhasta tottumuksesta huomioimatta onko siihen enää edes tarvetta. Kannattaa miettiä uusiksi koko meikkiajattelu ja pyytää siihen ammattilaisen apua.

3 kommenttia:

 1. Mitä meikkivoidetta suosittelet pahaan couperosaan?Ihoni On aika kuiva ja nyt tosi punakka. Mikään ei peitä sitä kun. Tuntuu kuin meikkivoide katoaisi päivän mittaan ja iho on iltapäivällä kiiltävän punakka.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihan samalta ongelmalta, kun mulla oli viime talven. Couperosa ja punoitus on vaivannut jo useita vuosia ja vuosi sitten tilasin Inkerin verkkokaupasta YB:n mineraalijauheen väriltään Cool Beige. Se peittää parhaiten punakkuutta. Laitoin samalla kysymyksiä Inkerille miten ihoani pitäisi hoitaa. Sain hyvät neuvot ja näytteet ja nyt ihoni on ihan toisenlainen. Käytän Ultra Calming Serum Concentratea ja Rednes Relieffiä ja punoitus on hävinnyt lähes kokonaan. Kokeile sinäkin.

  Terttu

  VastaaPoista
 3. Tässä onkin ihan oikeat neuvot couperosaiholle. Kuulostaa nimittäin siltä, että iho hyötyisi kaikista eniten hyvistä kosteuttavista ja rauhoittavista hoitotuotteista. Kun kosteustasapaino on kunnossa punakkuuskin vähenee.
  Youngbloodin mineraalimeikin värisävy Cool Beige on paras neutralisoimaan punoitusta.

  Inkeri

  VastaaPoista