maanantai 24. helmikuuta 2014

Milloin meikki vanhentaa?

Jossain iltapäivälehdessä oli juttu seitsemästä kuoleman synnistä joilla tekee vanhentavan meikin. Mieheni näytti jutun minulle ja taas ärsyynnyin. Ystävättäreni ja mieheni kuulemma mielellään näyttää näitä lehtijuttuja minulle, kun hikeennyn heti ja kielenkäyttöni on sen jälkeen niin hauskaa. Huvinsa kullakin.

Tässä oli taas yksi juttu joka olisi voinut jäädä lehteen painamatta. Jutussa oli kuvia eri Hollywood tähdistä ja vertailtiin miten silmienrajaukset vanhensi heitä. Minä en huomannut kuvista mitään sen kaltaista ja en edes tavallisessa arkimeikissä sellaisia ajattele. Tuon lehden ohjeet ei juurikaan koskeneet tavallista suomalaista naista. Oma mielipiteeni suomalaisnaisten meikin virheistä on se, että meikkiä käytetään liian arasti ja varovasti. Meillä on suunnaton pelko, että meikkiä on liikaa ja sitten sitä ei laiteta, kuin vähän hajuksi. Toinen pelko on se ettei osaakaan tehdä täydellistä meikkiä ja sitten sitä ei tehdä ollenkaan. Kolmas pelko on siitä, ettei haluta näyttää yhtään erilaiselta, kun on näytetty viimeiset viisikymmentävuotta.

En ollenkaan lähtisi spekuloimaan sillä vanhentaako harmaa silmienrajaus enemmän, kuin ruskea. Jossain Hollywoodin meikinteossa se voi merkitä jotain, mutta ei meillä. Oman meikkini teen kaikilla mahdollisilla väreillä ihan fiiliksen mukaan. Voi olla, että olen kovapäinen, mutta en huomaa jonkun luomivärin vanhentavan minua sen enempää, kuin toisenkaan. Suomalainen nainen tarvitsisi ison annoksen rohkeutta, että meikin teko olisi sujuvampaa. Pelätään, että tekee jotain väärin ja sitten ei tehdä meikkiä juuri ollenkaan. Kuinka monta kertaa itse kaupungilla käydessä tuijotatte ihmisiä, kun heillä on väärin tehty meikki? Veikkaampa ettette juuri ollenkaan. Meikin täytyy olla todella silmiinpistävän voimakas ennen, kuin kukaan kiinnittää siihen huomiota.

Työkavereiden ja ystävättärien neuvot kannattaa unohtaa. Niistä moni asiakas kertoo minulle ja ihmettelen vaan millä motiivilla jotain on sanottu. Yleensä tuntuu ettei toisen tarkoitus ole ainakaan auttaa, vaan enemmänkin loukata toista. Tärkein neuvo keski-iän ylittäneelle on se, että valitsee hyvälaatuiset meikkituotteet. Nuori voi hankkia meikkinsä marketeista, mutta vanhempana kannattaa ostaa harvemmin ja parempaa. Mainostan taas, että meillä ei myydä meikkejä ellei ne asiakkaalle sovi. Työmoraalimme estää tarjoamasta asiakkaalle huonoa valintaa. Olemme Youngbloodin meikeistä raakanneet jo sisäänostovaiheessa pois kaikki erikoiset pintamuodin värit. Kokeilemme joka ikisen meikin itsellemme ennen, kuin se tulee myyntiin. Jos joku väri on hankala käyttää, tai vaatii monimutkaista erikoisosaamista emme ota sitä myyntiin. Meikkaaminen pitää olla hauskaa eikä siihen saa arkiaamuna mennä kymmentäminuuttia kauempaa.

8 kommenttia:

 1. Hei!
  Kysymyksen ei liitty meikkaukseen vaan hoitojenne hintoihin. Sivuiltanne löytyy hinnat vuodelta 2011. Ovat ne vielä voimassa ja paljonko Nanolift hoito maksaa?

  VastaaPoista
 2. Olemme juuri sulkemassa tämän hetken nettisivuja ja uudet avautuvat pikapuoliin. En huomannutkaan, että tuo hinnasto näkyi vielä sielä. Nostimme hintoja 1.2-14 ensimmäisen kerran vuoden 2011 jälkeen ja nyt Nanolift hoito maksaa 118€.
  Kiitos, kun kerroit, että vanha hinnasto on vielä näkyvissä.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Mitä mieltä olet helmiäishuulipunasta yli kuusikymppisellä? Tykkään kovasti teidän Rhapsody nimisestä huuliväristä ja siinähän on jotain kimalletta. Kolmikymppiset työkaverini oli sitä mieltä etten voi mitenkään sitä käyttää, koska se jotenkin vanhentaa. Minusta se on ihan hyvä väri.

  Ulla

  VastaaPoista
 4. Olen kokenut itseni aina vähän omalaatuiseksi, sillä pidän meikkaamisesta ja arkisin kuljen aina meikattuna. Korkeintaan lomilla ja vain kotikulmilla jätän meikkaamatta ja zumbassa, missä hiki lentää. Käytän rohkeita värejä ja sain vasta nuorehkolta Sokoksen myyjättäreltä kehuja oranssista huulipunasta ja sekös tuntui hyvältä. Teini-ikäiset tyttäreni ovat kyllä lupautuneet huomauttamaan, mikäli joku näyttää meikissä hassulta, mutten ole vielä saanut heiltäkään kritiikkiä. Minusta on kiva katsella ehostaneita naisia ja toivoisin, että useampi rohkaistuisi korostamaan itseään meikillä, pelkäämättä muiden arvostelua.

  VastaaPoista
 5. Itse taidan kuulua näihin arkajalkoihin joka epäröi mitä uskaltaisi käyttää. Olen käyttänyt Youngbloodin huulikiilteitä niiden ihanan rasvamaisen koostumuksen takia ja väritkin on kauniita. Nyt nuori työkaverini sanoi tästä Siren väristä ettei yli kuusikymppinen saa käyttää niin tummaa ja helmiäispitoista huulipunaa. Olen itsekin jostain lukenut ettei helmiäishuulipunat sovi vanhemmille. Mitä mieltä Inkeri olet? Onko muut keski-iän ylittäneet ostaneet näitä helmiäisvärejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule se nuori työkaverisi antoi antiikinaikaisen ohjeen, vaikka on olevinaan tässä ajassa.

   Muutama kymmenen vuotta siten annettiin tällaista ohjetta, kun helmiäinen oli huonolaatuista ja saattoi kasaantua ryppyihin. Inkeri on postannut tästä aiheesta 15.3.2013, kannattaa lukea.

   Käytä sinä vain Sireniä ja anna sen hohtaa välittämättä neuvojista, joilla ei ole mitään todellista tietoa ja näkemystä.

   En tiedä, millaiset huulet sinulla on, mutta kiille ja hohto nimenomaan mielestäni sopivat, jos suu on pieni tai pienehkö. Sopivat muutenkin, kun antavat valoa ja väriä' kasvoille keveästi ja raikkaasti, vaikka väri itsessään olisikin tummahko.

   Meikkauksesta ja ihonhoidosta on vallalla kaikenlaisia epätietoon perustuvia myyttejä, joista tämä oli yksi alas ammuttava.

   Eli käytä sinä Sireniä.


   Leena

   Poista
 6. Suosittelen jättämään omaan arvoonsa nuorten työkavereiden kommentit. Tuskin he edes mitään pahaa tarkoittavat neuvoillaan, mutta saavat kuitenkin pahaamieltä aikaiseksi. Itse olen käyttänyt tuota Siren väriä koko talven enkä ole edes huomannut koko helmiäistä. Sitä ennen käytin Rhapsody sävyä ja sekin näytti mielestäni ihan hyvältä, vaikka siinä joku kimalle onkin.
  Kyllä meidän yli viisikymppisten naisten pitäisi jo uskaltaa käyttää juuri niitä meikkejä, tai vaatteita mistä itse tykkää, sanoo muut mitä tahansa.

  Outi

  VastaaPoista
 7. Suositukset helmiäisvärien käytöstä ovat täysin muuttuneet viimeisen kymmenenvuoden aikana. Helmiäisen laatu on ihan erilaista, kuin 90-luvulla ja sitä voi käyttää kaiken ikäiset. Minusta päinvastoin helmiäissävyt näyttävät kuusikymppisillä paremmilta, kuin kovat mattasävyt.
  Ei kannata ollenkaan luottaa ns.kavereiden mielipiteisiin meikkivalinnoissa. He kertovat, vain oman näkemyksensä ja se ei ole mitään faktaa. Tuo Siren sävy oli meidän suosituin väri jouluntienoilla ja sitä voi käyttää ihan kaiken ikäiset.

  Inkeri

  VastaaPoista