sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Aurinkoisia aikuisia naisia

Tuli taas niin hyvä mieli, kun ostoksilla poikkesi muutama vakioasiakas, jotka ovat jo kahdeksankymmentä täyttäneet. Eräs on jo yhdeksänkymmentäviisi ja tekee kävelyretken meille päin ja käy ostoksilla saman tien. He ovat niin energisen ja elämäniloisen oloisia. Minulle on ollut suuri rikkaus, että olen saanut niin mukavia asiakkaita. Näistä kahdeksankymppisistäkin muistan, kun he vielä olivat työelämässä. Sanotaan, että oman vanhenemisen huomaa lasten kasvamisesta, mutta minä huomaan sen asiakkaiden ikääntymisestä. Esimerkiksi muista, kun yksi näistä nykyisistä yli kahdeksankymppisistä toi äitiään meille hoitoon.

Näille ikänaisille on hyvin tärkeää tämä itsensä hoitaminen ja moni pitää sitä hyvinvointinsa tärkeänä osana. Otan tämän asian nyt siksi kirjoittamisen aiheeksi, että tämän hetken kuusikymppiset ja eläkkeelle jäävät ottaisivat siitä opiksi. Monella on edessä vielä elämän paras vaihe, kun jää kuusivitosena eläkepäiville. Jos siinä kohtaa alkaa laiminlyömään itseään saa siitä kärsiä sitten kymmeniä vuosia. Sitten, kun päästää itsensä pahasti romahtamaan tilannetta on vaikea korjata seitsemänkymppisenä. Eläkkeelle jäätyä kannattaa opetella hyviä rutiineja, koska ne kantaa sitten vaikeiden vaiheiden yli. Moni asiakkaani sanoo tärkeimmän opin olevan se, että lähtee yksikseen joka paikkaan. Jos jää siihen, että liikkuu vaan miehensä kanssa ja mies aina ajaa autoa onkin sitten ihan tyhjän päällä miehen sairastuttua.

Omissa asiakkaisani näen sen selvästi, että naiset jäävät yleensä leskeksi. Melkein puolet näistä kahdeksankymppisistä on jo leskiä, tai heidän miehensä on laitoshoidossa. Nainen tarvitsee paljon voimavaroja ja myönteisiä kokemuksia elämäänsä, että jaksaa käydä joka päivä katsomassa puolisoaan. Voisin melkein sanoa, että tyypillisin elämänkaari on se, että kymmenisen vuotta eläkkeelle jäännin jälkeen menee lasten ja lastenlapsien auttamisessa. Monelle tulee ainakin yksi vakava sairastuminen jossain vaiheessa eläkeikää ja siitä pitää jaksaa punnertaa itsensä taas kuntoon. Sitten, kun kahdeksankymppiä lähestyy alkaa mies sairastamaan ja voimia tarvitaan hänen hoitamiseen. Monella on pitkä vaihe omaishoitajana, tai päivittäisiä käyntejä hoitopaikassa puolisoa katsomassa. Leskeksi jäätyä pitää hakea itselleen taas uusi elämänkuvio. Hyvät harrastukset ja ystävät ja perhe auttavat paljon, mutta ne eivät pysy itsekseen, vaan niitä on ylläpidettävä.

Tyypillinen kahdeksankymppinen asiakas käy meillä 4-6 viikon välein, he ovat itse haluneet lyhentää hoitovälin tuohen kuukausittaiseen käyntiin. Yleensä värjätään ripset ja kulmat hoidon yhteydessä ja yleisin hoito on tämä Nanolift. Kotihoito on monella aika nopea ja yksinkertainen. Ultra Calming Cleanser puhdistukseen, tehotippana Extra Firming Booster, tai Overnight Repair Serum ja voiteeksi Intensive Moisture Balance. Myös hoitosuihkeet ovat mieleisiä ja jos sairaalareissuja tulee hoitosuihke auttaa ihon kuivumiseen ja sen jaksaa laittaa kipeänäkin. Tyypillinen meikki on SkinPerfect Primer ja poskipuna ja huulipuna. Silloin, kun iho on kunnossa ja näyttää hyvinhoidetulta itsetuntokin kohentuu. Ikääntyessä pitää ajatella niitäkin konsteja millä karkottaa masennusta ja kohottaa omanarvontuntoa.

6 kommenttia:

 1. Olet ollut tosi nuori nainen aloittaessasi kun olet hoitanut nyt jo 80 v ikäisen äitiäkin. Oma tätini kävi vielä 87 v Kanarialla yökerhossa, ilman meikkiä kauniine uurteineen ja harmaine pikkukiharoineen. Tätini salaisuus oli terveellinen ruoka ja elämäntavat, yökerhossakin vain pieni tujaus konjakkia "lääkkeeksi" tappamaan ulkomaiset pöpöt.
  Itse olen vasta 60 v. Löysin Inkerin hoitolan viimekesän nanolift-tarjouksen yhteydessä. Dermalogican tiesin kyllä, mutta pelkkien kirjallisten käyttöohjeiden varassa en koskaan kalliita tuotteita ostanut. Nyt kun saan kunnolliset ohjeet, en tarvitse pelätä hinta-laatu (lue käyttö) -suhteen menevän pieleen.
  Itselle parhaiten sopivat tuotteet löytyvät kokeilemalla ja vertailemalla suositeltuja tuotteita. Omalla kohdallani merkittävin ero on ollut huomata, että samat tuotteet eivät toimi ympäri vuoden. Aiemmin en ole osannut varautua talveen kuivan ihon tuotteilla, koska ihoni on ollut aina rasvainen tai ns. sekaiho (mitä mieltä Inkeri olet tuosta termistä sekaiho?). Aiempina talvina pakkasella ihoni on ollut punaisenkirjava pitkän aikaa sisälle saapumisen jälkeen. Nyt on terve puna poskissa ja se häipyy kohtuullisessa ajassa.
  Silloin kun on pakko tinkiä, harvennan hoitokertaa, en mielelläni laiminlyö kotihoitoa. Perustuotteilla selviää aika hyvin ja tarjouksista poimin itselle sopivia ja lahjaksi annettavia erityistuotteita. Vinkkinä voin kertoa että barrier repair on hyvä lisäsuoja myös kuiville kynsinauhoille jos tohtii sitä siihen käyttää. ms

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä kommentistasi.
  Aika vähän vielä tiedostetaan, että talvella pitäisi olla eri tuotteet, kuin kesällä. Tosin itsekin hoksasin sen vasta kymmenen työvuoden jälkeen. Aikaisemmin vaan puhuttiin yövoiteesta päiväksi, että se suojaa pakkaselta. Pakkanen ja paleltuminen ei ole se ongelma, vaan kylmän ahavoittava vaikutus ja kuivattava sisäilma. Hyvin hoidetun ihon merkki on juuri tuo, että ulkoilun jälkeen tulee terve, pieni punoitus joka häipyy nopeasti eikä kestä tuntitolkulla.
  Silloin, kun talous on tiukoilla kannattaa valita hyvä kotihoito ja pidentää kasvohoitoväliä, tai tehdä välillä edullisempi lyhyt kasvohoito. Me neuvomme oikein mielellämme hoitotuotteet, vaikka asiakas ei koskaan kävisi kasvohoidossa. Joskus kuulee kysyttävän voiko meillä käydä ostoksilla ellei ole käynyt hoidoissa, tai kysytään jopa voiko kasvohoitoon tulla ellei halua käyttää meikkejä. Me elämme asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan ja kaikki ovat tervetulleita.
  Sitten tuosta vanhenemisesta. Olin 18v.kun avasin oman hoitolan kesäkuussa 1980 ja olin juuri toukokuun lopussa valmistunut kosmetologiksi. Olin siis ihan kakara, mutta ehkä silloin auttoi suuri usko itseensä ja tietämättömyys yrityselämän vaaroista. Ja onneksi oli iso joukko asiakkaita jotka ihan tietoisesti alkoivat kannattaa nuoren ihmisen yrittämistä. Sitten vielä aloin suuressa viisaudessani Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaisten puhjeenjohtajaksi 26-vuotiaana ja näin jälkikäteen ajateltuna into oli huomattavasti suurempaa, kuin taidot.
  Mielestäni yksi kauniin vanhenemisen salaisuus on huumorintaju, koska nauravainen ihminen näyttää aina kauniinmalta, kuin myrtsi.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Mieleni on tehnyt monta kertaa kysyä pitääkö saamani tieto paikkaansa. Eräs työkaverini, joka on janakkalalainen kertoi, että äitisi alunperin perusti kauneushoitolasi ja hänen lopetettua se siirtyi sinulle ja te olette saman nimiset, mutta Inkeri on sinun toinen nimi. Olikohan se vaan "urbaanilegenda", kun missään kirjoituksissasi ei sellaista mainita.

  VastaaPoista
 4. Minulta on muutaman kerran vuosien varrella kysytty samaa asiaa ja en pysty ymmärtämään mistä kyseinen juttu on saanut alkunsa. Äitini oli neljäkymmentävuotta myyjänä samassa huoltoaseman kahvilassa ja moni janakkalalainen tuntee hänet siitä. Hän ei todellakaan ole kosmetologi ja minä en ole yritystäni perinyt, tai saanut lottovoitolla, jollaista myöskin olen kuullut puhuttavan. Toisaalta en ymmärrä mitä pahaa siinä perimisessäkään olisi, tässä työssä on jokaisen voitettava ihan itse asiakkaiden uskollisuus.
  Tuosta nimestä vielä, minun koko nimi on Inkeri Elisabet ja äitini on Sirkka Annikki eli niitä on aika vaikea sekoittaa keskenään. Maailma on täynnä hassuja legendoja ja olisi mielenkiintoista mistä ne saavat alkunsa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 5. Voisinkohan hankkia äidilleni (86v) lahjaksi nuo suosittelemasi puhdistusaineen ja voiteen? Lahjakorttia hoitoosi en voi hankkia, koska hän asuu Rovaniemellä. Hän on kyllä aina käyttänyt voiteita, mutta apteekin aineita. Uskaltaisitko suositella jotain varmaa valintaa hänen ikäiselleen.
  Itse pidän oivallisena lahjana ikäihmiselle näitä hoitoja, voiteita yms.he eivät enää tavaraa tarvitse, kun vanhaakin pitäisi saada pois. Tosin näin kuusikymppisenä itsekin toivoisin hoitolahjakortteja ja kosmetiikkaa lahjaksi, jos jotain halutaan antaa.

  Tuula

  VastaaPoista
 6. Voiteissa tämä Intensive Moisture Balance on aivan varma valinta hänen ikäiselleen. Kesäksi myös Dynamic Skin Recovery olisi hyvä tuon aurinkosuojan takia. Sitten Lip Renewal Complex on suosituimpia tuotteita lahjaostokseksi. Myös käsivoide ja vartalovoide tulee aina tarpeeseen ja niille löytyy käyttöä.

  Inkeri

  VastaaPoista