perjantai 7. helmikuuta 2014

Itsensä hyväksyminen näkyy itsevarmuutena

Katselin TV:stä dokumentin muotitaiteilija Yves Saint Laurentin elämästä ja työstä. Hän siirtyi eläkkeelle 65-vuotiaana ja dokumentissa oli hänen läksiäispuheensa kokonaisuutena. Siinä hän sanoi, että oli oppinut ettei ulkoista kauneutta oikeastaan ole. Kauneus ei ilmene koskaan yksinään, vaan ollakseen kaunis naisen tarvitsee hyväksyä itsensä ja olla itsevarma. Tervettä itsevarmuutta ei ole ilman itsensä hyväksymistä on taas minun ajatukseni. Röyhkeä itsevarmuuskaan ei ole kaunistava ominaisuus, vaan rumentava. Muuten olen Yves Saint Laurentin kanssa samaa mieltä. Kauneus syntyy sisäisistä ominaisuuksista joista tärkein on itsensä hyväksyminen ja itsensä tunteminen.

Minusta tuntuu, että suomalaisilla naisilla on suorastaan krooninen itseluottamuksen puute mitä naisellisuuteen ja ulkonäköön tulee. Ainakin osa syy tähän on suomalaisessa miehessä, joka ei juurikaan hyvää sanaa sano vaimonsa, tai läheistensä ulkonäöstä. Liian usein kuulee ihan törkeitä ilkeyksiä vaimon, tai tyttöystävän ulkonäöstä. Ne eivät ainakaan kenenkään omanarvontuntoa nosta. Toisaalta mediassa suomalainen nainen aina häviää vertailun, jos puhutaan esimerkiksi virolaisista, ranskalaisista, tai italialaisista naisista. Arvostan kuitenkin suomalaista naista hyvin paljon, koska hän on älykäs, koulutettu, ahkera ja tunnollinen, sekä omillaan toimeen tuleva. Heikkokohta on ehkä juuri tässä itsensä hoitamisessa ja ulkonäössä. Ainakin meidät keski-ikäiset naiset on opetettu siihen, että on itsekästä tuijottaa peilikuvaansa ja tuhlata itseensä rahaa. Peilikuvaansa saa ja pitääkin tuijottaa, mutta kohtuullisessa määrin.

Meikkien ostamisessa hyvin moni vieläkin ajattelee mitä työkaverit, tai naapurit ajattelevat, jos käytän pinkkiä huulipunaa. Pukeutumisessakin yritetään etsiä mahdollisimman huomiota herättämättömiä vaatteita. Se on mielestäni väärää vaatimattomuutta, naisen pitää röyhistää rintaansa ja olla sellainen, kuin on. Pitää luottaa itseensä ja käyttää sellaisia vaatteita ja meikkejä, kun itse haluaa. Muuten me alamme jäädä auttamattomasti muiden jalkoihin. Meiltä löytyy apua ihonhoidossa ja meikkien valinnassa. Mitään muotia en kehoita seuraamaan, vaan hankkimaan itselleen mieleisiä vaatteita, tai meikkejä. Toisaalta kannattaa hiukan miettiä tuota meikkimuotia, jos käyttää samoja värejä, kuin kahdeksankymmentäluvulla, niin ne joutaa jo roskiin. Hyvin hoidettu aikuinen nainen, joka on sinut itsensä kanssa on aina myös kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti