tiistai 8. huhtikuuta 2014

Älä käytä pilaantuneita meikkejä!

Jo eilisessä postauksessani kehoitin putsaamaan meikkipussia ja jatkan edelleen samasta aiheesta. Olen nimittäin melko varma, että lähes jokaisella lukijalla on kokoelma meikkejä joita ei raatsi heitää pois.

Meikit ovat varsinaisia pöpöpesiä, vaikka ne kuinka huolella hoitaisi. Kun luomiväriä ottaa siveltimeen ja levittää sitä silmäluomelle siirtää samalla luomella olevaa rasvaa ja bakteereita luomiväriin. Luomiväri massassa on aika vähän rasva-aineita, mutta sen verran niitä löytyy, että bakteerit elävät siinä hyvin. Luomivärit ovat kuitenkin parhaiten säilyviä meikkejä ja niistä tulee harvoin silmiin ongelmia. Yleensä luomiväri vain kuivuu vanhetessaan ja sitä ei pysty enää kunnolla käyttämään. Erilaiset rajauskynät ja kajalit ovat pahimpia silmätulehdusten aiheuttajia. Kajalia, kun levitetään silmän sisäpuolelle se joutuu tekemisiin koko silmän kanssa. Kajalkynän värimassa on rasvaista ja pehmeää ja se on erinomainen bakteerien elatusalusta. Varsinkin teini-ikäiset lainailevat toistensa meikkejä, mutta nämä kajalit pitäisi olla vaan yhden ihmisen käytössä. Muutenkin kehoittaisin teroittamaan kynää usein, että vanha pinta saadaan pois. Ja jos kynä on vuodenkin maannut meikkipussin pohjalla se on paras heittää pois. Samoin on ripsivärin laita, se on todella hyvä bakteerien elatusalusta ja nykyään suositellaankin sen vaihtamista parin kuukauden välein.

Yleensä pilaantuneesta kosmetiikasta ei tule mitään vaaraa käyttäjälle, mutta tämä koskee oikeastaan vain ihonhoitotuotteita. Eikä meikkien välittämät silmätulehduksetkaan ole kovin yleisiä, mutta ne ovat ihan viheliäisen vaikeita hoitaa ja kaikella tapaa hankalia. Tavallinen silmätulehdus on aika yleinen varsinkin nyt katupölyn aikaan. Se on myös todella tarttuva esimerkiksi pyyhkeiden välityksellä perheen jäsenestä toiseen. Silmiä ei pitäisi meikata, jos ne ovat tulehtuneet. Jos meikkiä on jostain syystä kuitenkin käyttänyt ei näitä meikkejä saa enää terveeseen silmään laittaa. SeAinoa konsti on heittää ne pois.

Meikkivoidetta harvemmin tulee käytettyä, jos se on pilaantunutta. Sen haju on niin epämielyttävä ettei sitä halua iholleen levittää. Yleensä siinä on myös väripigmentti mennyt kasoihin ja ihosta tulee kirjava. Huulipunissa suurin vaara on levittää herpesvirusta. Yleensä pilaantunut huulipunakin haisee niin pahalle ettei sitä viitsi käyttää ja se on helposti jo kuivunutkin. Silloin, jos huulipunaa on laittanut yskänrokon aikana sitä ei missään tapauksessa enää myöhemmin pidä käyttää. Herpesvirus on todella tarttuvainen ja pehmeä huulipunamassa on sille loistava elatusalusta. Tämä pitää muistaa myös tavaratalojen huulipuna testerien kanssa. En ikinä ilkeisi laittaa huulilleni punaa suoraa jostain testeristä. Sehän on aivan sama, kun söisi likaisella lusikalla. Nämä meikkien hygieniaohjeet kannattaa myös opettaa teini-ikäisille tyttärilleen, koska he eivät itse ehkä aina huomaa mitä pöpöpesiä meikit voivat olla.

1 kommentti:

  1. Kerron vinkiksi muille, että yskänrokon jäljen parantumista nopeuttaa huomattavasti Age Reversal Eye Complex. Minulla on joka keväinen riesa yskänrokosta, joka innostuu auringosta ja katupölystä. Yksi, kun paranee ilmestyy toinen. Sen jälkeen, kun varsinainen rakkula on parantunut jää pitkäksi aikaa punoittava jälki ja huulet näyttää ihan tuhruisilta. Nyt olenkin keksinyt käyttää heti rakkulavaiheen jälkeen Age Reversal Eye Complexia, joka nopeuttaa huomattavasti arven häipymistä. Myös silmänympärille se on paras käyttämäni silmänympärysrasva. Toivottavasti se tulee pian tarjoukseen.

    VastaaPoista