perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vartalon iho kuntoon kesää varten

Aurinko alkaa sen verran lämmittämään, että paksuimpia vaatteita voi jo pakata pois ja siirtyä kesälookiin. Tänä kesänäkin on vielä muodikasta pukeutua spagettiolkainmekkoihin ja hihattomiin puseroihin. Onko vartalosi iho siinä kunnossa, että sen voi paljastaa katseille?

Ellei vartalonihoa ole yhtään kuorittu ja kosteutettu talven aikana nyt onkin aika kiriminen saada iho kesäkuntoon. Vartalolta poistuu kuollutta solukkoa ihan yhtä paljon, kuin kasvojenkin iholta. Saunan yhteydessä huomaa hyvin miten paksu kuonakerros iholta lähtee. Sääret helposti ihan suomuilee kuivuuttaan ja hilse pöllyää, kun tempaisee sukkahousut pois. Tämä kaikki on ihan normaalia hoitamattomalla iholla. Jotkut asiakkaat kyselee onko kysymys jostain ravinnon puutoksesta, tai muusta sisäsyntyisestä ongelmasta. Monien toive olisi, että joku vitamiinipilleri auttaisi tähän tilanteeseen. Se tietenkin olisi kätevää, että pelkkä pillerien nieleminen korjaisi ihon kuivuuden. Näin se ei kuitenkaan ole, vaan hiukan pitää nähdä vaivaa ihonsa hyväksi ja ottaa käyttöön kuorinta ja kosteusvoide.

Vartalonihon kuivuus johtuu ihan pelkästään kosteuden puutteesta ja kosteuden haihtuvuudesta kuivaan talvi-ilmaan. Vartalon iho pitäisi rasvata aina, kun se kastellaan, että välttyisi tältä hilseilyltä. Nyt siis pitää aloittaa tehohoito ja vartaloniho on kunnossa parissa viikossa. Ota käyttöön Exfoliant Body Scrub ( 51€, nyt tarjous 42€) ja käytä sitä joka suihkukerran yhteydessä suihkuvaahdon asemasta. Ota pari teelusikallista kuorinta-ainetta pesusieneen, tai Dermalogican pesuliinaan. Ihoa kannattaa hangata hiukan enemmän, kuin pelkällä suihkuvaahdolla jotta kuorivat rakeet vaikuttaisivat tehokkaasti. Sitten vaan kuorinta-aine suihkutetaan pois, kuivataan iho pyyhkeellä ja levitetään Body Hydrating Cream. Ihosta tulee ihanan pehmeä ja sileä.

Itse käytän lähes pelkästään tätä Exfoliant Body Scrubia ja harvemmin Body Washia. Dermalogican Exfoliant Body Scrub sisältää ihoa hoitavia öljyjä ja sen jälkeen iho ei tunnu kuivalta. Vartalovoide levittyy myös paremmin, kun iho on hyvin kuorittu. Ylävartaloa kannattaa hoitaa Daily Resurfacer  ( 35kpl, 113€, nyt tarjous 88€) hoitotassulla, koska yhden tassun sisältämä hoitoainemäärä riittää rinnoille ja olkapäille saakka. Muista pyyhkiä hoitotassulla ainakin decoltee, joka on aina paljaana rasittavalle auringolle. Kaula-aukon kohtaan kannattaa levittää kesäisin joka aamu Defense Solar Booster sk 50 ( 50 ml, 85€), koska aurinko ottaa suurella voimalla juuri tuohon kohtaan. Toukokuulla Dermalogicalle on tulossa vartalolle tarkoitettu aurinkosuoja viidenkympin kertoimella ja kerron heti, kun sitä on saatavilla.

Nyt suomalainenkin nainen voisi panostaa enemmän koko vartalon hoitoon, kun helppo ja nopea Exfoliant Body Scrub on tarjoushinnalla.


2 kommenttia:

 1. ihoni on kuiva ja atooppinen ja vartalolla on usein talvisin taiveihottumaa. Aloin pari kuukautta sitten käyttämään pelkästään tätä vartalokuorintaa ja jätin kaikki suihkuvaahdot pois. Iho on selvsäti paremmassa kunnossa ja voiteet imeytyvät paremmin. Lisäksi se on tosi helppo. Tähän asti vierastin kuorintaa vartalolle, kun koin sen liian työlääksi ja aikaa vieväksi. Nyt, kun se menee samalla tavoin, kuin pelkkä suihkuvaahtokin sen viitsii käyttää.
  Kiitos hyvistä neuvoista ja kivoista jutuista!

  Pirre

  VastaaPoista
 2. Atooppisesta ihosta kerron omat kokemukseni. Tyttärelläni 10v.on ollut monta vuotta pahaa atooppista ihottumaa talvisin ja päänahka on ollut todella ilkeä, kirvelevä ja ihan vereslihalla. Siirryimme vuoden alussa Dermalogican shampooseen ja hoitoaineeseen ja hiuspohja alkoi hiljalleen parantumaan. Nyt se on jo ihan kunnossa ja tietysti helpottaa, kun pipoaika on ohitse.
  Tosi hyviä aineita nämä ovat.

  VastaaPoista