lauantai 19. huhtikuuta 2014

Ihanteena ilmeettömyys

Viime viikolla kerrottiin ihan STT:n uutisissa, että alle kolmekymppisten plastiikkakirurgiset toimenpiteet ovat tuplaantuneet viimeisessä kymmenessä vuodessa. Uutinen oli kyllä ihan yllätys minullekin, en olisi osannut arvata, että niin nuoret lisäävät kauneuskirurgian käyttöään.

Todella moni asiakkaani on ottanut puheeksi kyseisen uutisen ja kaikkien reaktio on hämmennys. Suurin osa kiittelee omaa ikäänsä ettei tarvitse olla parikymppisenä nykyhetken maailmassa. Tuntuu kyllä siltä, että elämä ja kaikki vaatimukset ovat koventuneet huomattavasti sitten oman nuoruuden. Jos alle kolmekymppisenä jo muokataan ulkonäköä miten he sitten sietävät itseään viisikymppisenä? Kuuntelin erään plastiikkakirurgin haastattelua tähän uutiseen liittyen ja hän kertoi, että tuloaan tekee ihanne ilmeettömistä kasvoista. Amerikka ei ole enää ulkonäköasioiden edelläkävijä, vaan Venäjä sanelee paljon miltä nykynaisen pitää näyttää. Venäläinen ihanne on ilmeetön, kuvamainen ulkonäkö. Kasvot ovat täydellisen symmetriset ja niitä ei liikuteta ilmehtimällä ettei täydellisyys katoa. Kuulostaa hiukan samalta, kun Leninin balsamointi.

Tämän plastiikkakirurgin haastattelun mukaan rintaimplantit on lähes välttämättömyys tämän hetken parikymppisillä. Moni vetoaa siihen, että itsetunto kasvaa ja omanarvontunto lisääntyy, kun on tyytyväinen rintojensa kokoon. Minä tuon esiin taas ihan toisenlaista näkökantaa. Hyvä itsetunto auttaa hyväksymään itsensä sellaisena, kuin on. Ei tarvitse muokata ulkonäköään muiden mielen mukaan, kun arvostaa itseään tarpeeksi. Jollain tapaa meidän vanhempien ikäpolvien naisten pitäisi pystyä tukemaan nuorempia, että he pystyisivät helpommin hyväksymään itsensä. Syytän suoraan lääkäreiden ja lääketieteen ahneutta, että nämä plastiikkakirurgiset menetelmät lipeää käsistä. En olisi vielä parikymmentävuotta sitten uskonut, että suomalaiset lääkärit myyvät itsensä ja lähtevät keräämään rahaa epäterveillä asioilla.

Plastiikkakirurgia on hyvä asia ja sillä saadaan paljon hyvää aikaan. Esimerkiksi autokolareiden ja pahoinpitelyiden jälkeen hyvä plastiikkakirurgi saa ihmeitä aikaan. Silloin, jos kyse on todellisesta ongelmasta se kannattaa hoitaa, mutta ulkonäön muuttaminen muodin mukaan kuulostaa pahalta. Siksikin jatkan sinnikkäästi tätä blogin kirjoittamista, että voin tuoda esille muunlaistakin näkökulmaa. Minun mielestäni kauneus on ihmisen sisällä ja ulkokuori ei todellakaan merkitse kaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti