keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Madridin muotia ja kauneutta

Kauneus on nyt tullut tutuksi lähinnä taidemuseo Thyssen-Bornemiszan upeissa tauluissa. En voi sanoa, että katukuvan naiskauneus tekisi Madridissa vaikutuksen. Kaupunki sinänsä on kaunis, tai on ainakin ollut joskus. Varmaan Madridin vaurauden aika on ollut joskus 1800-luvulla ja silloin on rakennettu isoja näyttävän mahtipontisia taloja reunustamaan suuria aukioita. Nyt kaikki on hiukan ränsistynyttä ja kulunutta, mutta jotenkin viehättävää.

Minusta on ulkomailla kiva tarkkailla muita ihmisiä ja yleensä enimmäkseen naisia. Mietin heitä ammattini näkökulmasta ja vertailenkin suomalaiseen naiseen. Yleensä suurkaupungeissa Pariisissa, Lontoossa, tai Roomassa näkee todella hyvin pukeutuneita ja tyylikkään hoidettuja naisia. Ranskassa ja Italiassa naiset ovat kadehdittavan pieniä ja siroja. Madridin katukuvassa ei sellaisia juurikaan näe. Lähinnä vaikutelma naisista on maanläheinen perheenäiti, joka ei juurikaan itsestään välitä. Ehkä aistin hiukan samaa, kuin suomalaisissakin naisissa on, mutta vaan tummatukkaisena versiona. Se on hämmästyttävä poikkeus mihin harvoin enää törmää, mutta joidenkin lähellä on ihan tukehduttava hienhaju. Meillä Suomessa ei siihen ole enää aikoihin törmännyt, mutta täälä, kun seisoo jossain jonossa aina joku haisee hieltä, niin että silmiä kirvelee. Myös ylipaino on tämäkin maan ongelma. Museoon jonotti meitä ennen koululuokka, noin parikymmentä teinityttöä ja puolet heistä oli vahvasti ylipainoisia. Lähes kaikki keski-ikäiset naiset ovat 10-20 kg liikapainon puolella.

Hiukset tällä kansalla on aivan upeat. He selvästi hoitavat hiuksiaan, koska kaikilla on hyvä leikkaus. Ehkä niitä on myös helpompi käsitellä, kun ne näyttävätkin niin tuuheilta ja paksuilta. Hiukan olen jo ehtinyt kiertelemään kaupoissa ja sen olen laittanut merkille, että veden vihreää väriä on todella paljon. Minusta se on aika vaikea väri enkä oikein tiedä kenelle se sopisi. Joka tapauksessa sitä on niin paljon esillä ettei siihen voi olla törmäämättä. Sitä väriä tuskin lähtee mukaani, kun ei voi kuvitella miltä se näyttäisi kasvojani vasten. Olisin varmaan ihan kuolonkalpea. Vartalon myötäisiä kotelomekkoja on edelleen paljon, niin kuin viime kesänäkin. Toivottavasti en ihmeemmin sorru vaateostoksiin, koska yhtään mitään en tarvitse.


3 kommenttia:

 1. Vedenvihreähän on upea väri siniharmaille silmille ja kun hiukset on hopeanharmaat. SE on se väri joka muuttaa harmaat silmäni turkoosinvärisiksi. Eikä millääntavoin korosta kalpeutta.

  Vedenvihreähän on kai se sävy, jota on sinisorsauroksella keväisin päässä.

  Minäkun laitan lilanväristäluomiväriä, mies kysyy olenko itkenyt? se väri ei sovi mun meikkiin.

  VastaaPoista
 2. Olet varmaan ihan oikeassa tuon vedenvihreän suhteen, että se sopii hopeanharmaisiin hiuksiin. Varmaan moneen muuhunkin väritykseen. Uutena värinä se näyttää vieraalta, kun mallinuket on puettu päästä varpaisiin samaan sävyyn. Tosin en ole aikoihin käynyt Suomessa vaatekaupoissa varmaan sama juttu ja muoti on meilläkin.
  Siksikin loma tekee hyvää, että välillä edes näkee mitä kaupoissa nykyisin myydään.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Pitää vielä selventää tuota postausta, että kertoessani muodista tarkoitin vaatemuotia. En selvästi sitä maininnut ja varmaan sai sen käsityksen, että puhuin meikeistä.

  Inkeri

  VastaaPoista