keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kopiokosmetiikka on lisääntyvä harmin aihe

Kohdalleni on osunut taas muutama uusi kohtaaminen kopiokosmetiikan ja netissä myytävän ammattikosmetiikan kanssa. Ilmeisesti se on lisääntyvä rikoslaatu, koska yhä useammin kuulen näitä tarinoita ja kokemuksia. Tämähän ei ollenkaan koske pelkää Dermalogicaa, vaan aivan kaikkia tunnettuja kosmetiikkamerkkejä kopioidaan. Suomeen nämä kopiot tulee toistaiseksi, vaan verkkokauppojen kautta eikä ole pelkoa, että kemikaliot, tai kauneushoitolat myisivät kopiotavaraa. Monessa maassa tämäkin vaara on jo olemassa esimerkiksi Turkissa, Thaimaassa ja Kiinassa voi saada kaupan hyllyltäkin kopiotuotteen.

Nyt olen kuullut kahdelta asiakkaaltani, että ovat ostaneet ulkomaisesta verkkokaupasta Intensive Moisture Balancen, jonka koostumus on ihan erilainen, kuin aikaisemmin. Samoin kuulin, etttä Special Cleansing Gel on toisenlaista, kuin asiakkaan aikaisemmat pullot. Asiakkaille tuli epäilys, että eri erissä voisi olla erilainen koostumus. Tämä ei pidä paikkaansa Dermalogica on täysin tasalaatuista. Koko neljätoistavuotta mitä minä olen Dermalogiaa käyttänyt Intensive Moisture Balance ja Special Cleansing Gel ovat olleet aina täysin samanlaisia. Tämä on hyvä muistaa, jos joku teille väittää, että tuotteen koostumus vaihtelee. Kyseessä voi tietysti olla, että tuote on säilytetty väärin ja se on, vaikka jäätynyt. Jäätyminen saattaa muuttaa kosmetiikan koostumusta. Oli tuote kopio, tai jäätynyt se ei missään tapauksessa ole käyttökunnossa.

Muutaman kerran meille on tarjottu puhelimessa ammattituotetta, jota kuluttaja on netistä tilannut eikä osaakkaan sitä käyttää ja haluaa päästä siitä eroon. Me emme koskaan osta mitään muilta, kuin PR-Cosmeticilta joka on virallinen Dermalogican maahantuoja. Meille ei kannata tarjota ja emmekä myöskään neuvo ammattituotteiden käyttöä kuluttajalle. Niiden tilaamisessa ei ole mitään järkeä, koska niitä ei voi hyödyntää kotikäytössä.

Kannattaa tiedostaa tilatessaan ulkomaisesta verkkokaupasta, että voikin saada kopiotuotteen. Silloin tappio jää tilaajan omille harteille eikä sen korvaaminen kuulu meille eikä Dermalogican maahantuojalle. Korostan vielä, että ulkomailla ei ole olemassa mitään virallista Dermalogican verkkokauppaa, vaikka sivustoilla kuinka lukisi niin. Kaupat ovat jonkun yksittäisen kauneushoitolan ylläpitämiä, niin kuin meidänkin verkkokauppa. Se voi olla myös iso toimija, joka myy kaikkia kosmetiikkamerkkejä, joista osa aitoa, osa ei. Verkkokauppa nimeltään Strawberry on mainittu monessa lehdessäkin kaupaksi, jonka tavara ei aina ole kunnollista. Se on jo niin tunnettu tosiasia, että sen uskallan sanoa julkisestikin. Jos epäilee saaneensa kopiotuotteen sitä ei missään tapauksessa pidä käyttää, koska iho-ongelmat vain pahenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti