tiistai 29. huhtikuuta 2014

Ihon kuivuus voi olla syynä couperosaan ja punoitukseen

Hyvin tyypillinen suomalaisten iho-ongelma on punoittelu ja couperosa eli laajentuneet pintaverisuonet. Pahiten se vaivaa talvella ja pakkasella ja yleensä kesää kohti iho alkaa rauhoittumaan. Iho joka vielä tässäkin vaiheessa kevättä punoittelee on jo aika pahasti vaurioitunut. Lähes aina punoittelu johtuu kuivuudesta ja ihon ohentumisesta. Kosteuttaminen on aina sopiva apu ihon punoitukselle ja couperosalle.

Ihotyyppi johtuu perintötekijöistä ja niille ei mitään voida ja ihotyyppiä ei voi muuttaa. Kuiva iho on aina ohuempi, kuin rasvainen iho, koska siinä on yksi solukerros vähemmän. Kuivassa ihossa on neljä kerrosta ja rasvaisemmassa viisi. Siitä johtuen kuiva iho on alttiimpi ja suojattomampi ilmaston vaikutuksille, kuin rasvoittuva iho. Kaikilla alkaa iho ohentua ja kuivua ikääntymisen myötä ja naisilla se on paljon voimakkaampaa, kuin miehillä. Estrogeenin vähentyessä naisten iho ohentuu huomattavasti ja usein rasvaiseltakin iholta alkaa puuttumaan yksi solukerros. Ihon oman suojakerroksen vähentyessä alkaa couperosaakin syntyä helpommin, koska pintaverisuonetkin jää suojattomiksi.

Ainoa tapa ylläpitää ja lisätä ihon vahvuutta on kosteuttaminen ja hyvä hoito. Erinomainen punoitusta rauhoittava ja ihoa vahvistava tehoaine on Ultra Calming Serum Concentrate ( 40ml, 87€). Sitä käytettään tehotippana aamuin, illoin puhtaalle iholle ja sen päälle hoitovoide. Tämä kevään katupölykausi on myös hankala helposti punoittavalle iholle. Tuulisena päivänä katupöly hiertää ihoa, kuin hiekkapuhallus ja vie siitä loputkin suojasolut. Vielä, jos aurinko porottaa ja polttaa ihoa alkaa varmasti pintaverisuonet katkeilla ja couperosaa syntyy. Ihon suojaaminen UV-säteilyltä ja tuulelta on tärkeää ja hyvä aine siihen on SkinPerfect Primer ( 22ml, 77€). Parhaiten tuloksia saadaan, kun iholle tehdään tehokas kosteuttava kasvohoito. Nanolift hoito on tässäkin tapauksessa erinomainen, koska jo yhdellä hoitokerralla pystytään lisäämään kosteutta todella hyvin. Hyvän kasvohoidon jälkeen kotihoitotuotteet imeytyvät paremmin ja tietysti hoidon yhteydessä saa tarkemmat ohjeet juuri omalle ihotyypille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti